Точка відліку початку проблем в економіці

Валерій Прозапас

Як не відноситись до політичних кульбітів Яценюка та Гройсмана з їхньою моральною нестійкістю в часи реваншу та хаосу, але в якості прем’єрів вони забезпечували ріст економіки та за політичної підтримки президента Порошенка реалізовували поступовий рух країни до європейських стандартів, – це факт.

А от коли товаріщ Гончарук намагається видати себе за “успішного реформатора” і сує свою радісну профанську фізіономію як приклад “нового ліца”, то виглядає дивно.

Бо ми маємо точну точку відліку початку проблем в економіці та повернення епохі олігархічних схематозів – знамените фотографування прем’єра Гончарука з членами уряду в кабінеті президента Зеленського під головуванням досточтімого Коломойського.

Відтоді й розпочалося повернення впливу рєшал на держпідприємства, згортання реформ, тиск на інвесторів та повернення кадрів розвитого паханату, в результаті чого задовго до коронавірусу промисловість стала падати, держпідприємства накопичувати борги, бюджет перетворюватись на чорну діру тощо.

Під ширмою сімпатічнєйших (для 4/5 населення) Зеленського-Гончарука досвідчені акціонери нової влади під керівництвом Богдана заклали економічну кризу та фіаско “кінця епохи бідності”.

Переважна більшість наших теперішніх проблем штучні, вони мають прізвища, ім’я та по-батькові, які перебували на конкретних посадах і менш ніж за рік просрали здобутки “попередників”, майже все, що країна надзусиллями здобувала з 2014.

Всі ці гончаруки-оржелі-мілованови-дубілєти-богдани рано чи пізно мають відповідати на незручні питання, як і їхній “духовний лідєр” Голобородько, але це станеться не раніше, ніж населення нарешті перестане довіряти аферистам і взивати до них традиційним “вєрім-молімся”.

Автор