Без Києва ворог втратив власну ідентичність

Джон Сміт

Гундяй оголосив “соврємєнний рускій народ наслєдніком князя Владіміра”.

Як бачимо, питання ідентичності для наших ворогів дуже важливе.

Росіяни – проектний народ. Навіть мову йому вигадали іноземці. І народ не має ні літератури, ні поезії на цій мові старшої за 19 ст. Що вже казати, що гімн в них міняється кожні 20 років, народні пісні, всі ці Дубінушки, написали в 19 столітті професійні та не дуже автори. І вийшло щось типу “е-е-ей ухнім, єщо ухнім, єщо разік, єщо ухнім”. Які глибокі великі строки. Просто за душу бере. І тому доводиться розповідати про “пєсні плаксівиє” у сусідів. Національного костюма взагалі не існує, окрім майки-алкашки з плямами на пузі, тому доводиться обгиджувати шаровари у сусідів, розповідаючи, що вони турєцкіє. Ні танця, ні традицій (окрім – как заходіть в хату пєрвоходкє), нічого.

Без гарної легенди про благородне походження від Київських князів все це збіговисько одразу починає розуміти, що відсталі фіно-угорські племена, яким навіть цивілізацію колись завезли з Києва, так і залишились відсталими племенами тільки тепер без ідентичності.

Тому ми маємо всіма силами захищати власну історію, історію Києва, знати, що князь був Володимир, а не Владімір, і що він ніколи не бував на московських болотах, бо там за нього навіть не було жодного міста, знати на якій мові розмовляли стародавні кияни, знати, що наша Русь – не точка відліку нашої історії, а знати, що було дещо і до Русі, Русь лише – чергова версія української прошивки. І давати відсіч на всі спроби росіян привласнити наше.

Натомість у нас – Гундяй поздравіл українцев на канале 112. Мразота, яка освячує російські війська на війну проти України, виступає на українському ТБ. Бо друга мразота це дозволяє.

Зелена пошесть, що залила Україну, оголосила “какую разніцу”, і ворог возопіл на радощах. Ворог поліз у всі щілини і у всі вікна. Клоун обіцяв “потужну відповідь” на захоплення половини телеканалів кумом путіна. Воз і нинє там. Натомість клоун за грати кидає патріотів, ветеранів, волонтерів, кидає поранених морпіхів помирати 4 дні, розповідаючи при цьому, що “життя українця йому – вища цінність”. А Армії забороняє навіть вести розвідку.

Все це веде до того, що чим довше буде існувати клоун в Україні, тим більше українців загине.
Ворог нікуди не подівся. Без Києва він втратив власну ідентичність – він ніколи не зупиниться, щоб її повернути. Скільки не вигадуй байки про сойдемся на середині.


Андрій Смолій

Якщо на «українському» телебаченні Кіріл Гундяєв вітає українських глядачів з Днем Хрещенням Русі, то це вже зовсім сумна ознака. Кремль не криється, що контролює інформаційний простір України.

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення, ви хоч моніторите, що відбувається, чи закрили очі, вуха й спостерігаєте, як п‘ята колона Кремля окуповує інформаційний простір країни?
Наступним в ефірах медведчуківських каналів буде Путін?

І останнє. Відповідальність за кожну здачу України, від телеканалів до фронту, від реваншистів у Верховній Раді до провальної зовнішньої політики, несе Зеленський і його «слуги народу».
Саме вони зробили все, щоб ці особи сиділи на всіх екранах країни.


Ігор Артюшенко

Цікаво, що Зеленський жартував про Томос, називаючи його “термосом”, але жодного разу не висміював патріарха Кирила, його яхти, годинники та мерседеси. Він не сміявся над Пашею Мерседесом, якого переслідують комахи з баз ЦРУ, заражені СНІДом.

Ставши президентом, він не змінив свого ставлення до української церкви. За рік його президентства до ПЦУ перейшли лише 20 громад (проти 531 за половину 2019 року). Працівники його офісу є парафіянами московської церкви та навіть демонструють свою приналежність публічно.

П’ятий президент України Петро Порошенко увійшов в історію тим, що допоміг утворенню єдиної та незалежної від Москви православної церкви. Але саме за це на нього вже рік, як заведена кримінальна справа. Сучасна влада не поспішає її закривати.

Але Томос вже отриманий — його ніхто не зможе забрати. Те, що заклав Порошенко, буде вічним.

Автор