Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції COVID-19 станом на 09:00 23.07.2020

В Україні зафіксовано 856 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19

23 липня (станом на 9:00) в Україні 61 851 лабораторно підтверджений випадок COVID-19, з них 1551 летальний, 34 000 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 856 нових випадків. Загалом проведено 921 858 тестувань методом ПЛР. Усього за добу одужало 828 пацієнтів.

Наразі коронавірусна хвороба виявлена:

Вінницька область — 2416 випадків;
Волинська область — 3401 випадок;
Дніпропетровська область — 1275 випадків;
Донецька область — 818 випадків;
Житомирська область — 1654 випадки;
Закарпатська область — 4641 випадок;
Запорізька область — 700 випадків;
Івано-Франківська область — 3765 випадків;
Кіровоградська область — 689 випадків;
м. Київ — 7278 випадків;
Київська область — 3391 випадок;
Львівська область — 8462 випадки;
Луганська область — 116 випадків;
Миколаївська область — 530 випадків;
Одеська область — 2691 випадок;
Полтавська область — 371 випадок;
Рівненська область — 5303 випадки;
Сумська область — 393 випадки;
Тернопільська область — 2548 випадків;
Харківська область — 3203 випадки;
Херсонська область — 218 випадків;
Хмельницька область — 1008 випадків;
Чернівецька область — 5443 випадки;
Черкаська область — 870 випадків;
Чернігівська область — 667 випадків.

Дані з тимчасово окупованих територій АР Крим, Донецької, Луганської областей та міста Севастополя відсутні.

Дослідження проводилися вірусологічною референс-лабораторією Центру громадського здоров’я України, а також обласними лабораторіями. Станом на ранок 23 липня 2020 року до Центру надійшло 1141 повідомлення про підозру на COVID-19. Всього з початку 2020 року надійшло 112 255 повідомлень про підозру на COVID-19.

Джерело

 

Онлайн-брифінг з перекладом жестовою мовою міністра охорони здоров’я України Максима Степанова та заступниці міністра охорони здоров’я Світлани Шаталової

Джерело

 

Результати брифінгу міністра охорони здоров’я Максима Степанова за 23 липня

▪️ В Україні за минулу добу зафіксовано 856 нових випадків захворювання на коронавірусну інфекцію, з них 71 — у дітей та 50 — у медичних працівників. Госпіталізовано в заклади охорони здоров’я 178 осіб. Померли 17 осіб.

▪️ Одужали за добу 828 осіб.

▪️ За останню добу проведено 29 726 тестувань, з яких 14 498 методом ПЛР, 15 228 методом ІФА.

▪️ За добу найбільшу кількість підтверджених випадків зареєстровано у місті Києві (112), а також у Львівській (109) та Івано-Франківській (76) областях.

▪️ Уряд на засіданні 22 липня прийняв рішення продовжити дію адаптивного карантину до 31 серпня 2020 року. Зокрема, залежно від епідемічної ситуації в регіоні або окремих адміністративно-територіальних одиницях — районах — встановлюватиметься зелений, жовтий, помаранчевий або червоний рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19. При визначенні рівня враховуватимуться такі показники: заповненість лікарняних ліжок, визначених для госпіталізації пацієнтів із COVID-19, не більше 50%, середня кількість тестувань методом ПЛР та ІФА на 100 тис. населення, коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 та показник динаміки зростання випадків інфікування коронавірусом.

▪️ Перехід регіону з однієї в іншу зону можливий за умови, коли п’ять днів поспіль там спостерігаються зміни одного із визначених показників. Рішення про перехід з однієї зони в іншу прийматиме Національна комісія ТЕБ та НС. Це дозволить виключити будь-які зловживання на рівні місцевих органів влади, особливо перед місцевими виборами, що заплановані на осінь. Обмеження діятимуть на всіх рівнях, включаючи “зелений”. Серед обов’язкових вимог — носіння масок у громадських місцях, проведення масових заходів лише за умови перебування не більше 1 особи на 5 кв. м, заповненість кінотеатрів — не більш ніж на 50%, перевезення пасажирів тільки на сидячих місцях. Найбільш жорсткий карантин діятиме в “червоній зоні”.

▪️ Приймаючи рішення про продовження карантину та встановлюючи правила його дії, уряд шукає баланс між карантинними заходами і забезпеченням комфортного життя громадян. МОЗ закликає українців дотримуватися основних правил профілактики поширення коронавірусної інфекції.

▪️ В Україні розпочнеться поступове залучення глядачів на футбольні матчі за умови дотримання низки карантинних вимог. Вони затверджені відповідним рішенням головного державного санітарного лікаря України. Основними вимогами при залученні глядачів є: заповнення секторів стадіону глядачами не більш ніж на 25 відсотків, дотримання соціальної дистанції, забезпечення наявності дезінфекторів на стадіонах, проведення термоскринінгу на вході. Таке рішення було прийняте у відповідь на звернення Української асоціації футболу та вболівальників. Воно враховує досвід європейських країн.

▪️ Контроль за дотриманням режиму самоізоляції здійснюється за допомогою мобільного додатка “Дій вдома”. В будь-який час доби від особи, що перебуває на самоізоляції, додаток може запросити фото, яке підтверджує дотримання режиму, та геолокацію мобільного телефону в момент фотографування. У разі невідповідності геолокації або фотографії за допомогою мобільного додатка до органів Національної поліції надсилається повідомлення про випадок порушення умов самоізоляції.

▪️ Ознайомитися з переліком лабораторій, що проводять ПЛР-тестування, можна на офіційному сайті МОЗ у категорії “громадянам”. Також отримати цю інформацію можливо, зателефонувавши на гарячу лінію міністерства.

Джерело

 

Результат брифінгу заступниці міністра охорони здоров’я Світлани Шаталової за 23 липня

▪️ Пріоритетним завданням МОЗ сьогодні є забезпечення безперебійного постачання лікарських засобів і медичних виробів. На сайті міністерства опубліковано актуальну інформацію щодо стану поставок і надходження ліків.

▪️ Наказом МОЗ від 28.02.2020 №589 ДП «Медичні закупівлі України» було уповноважено здійснити всі організаційні та підготовчі роботи до старту закупівельного процесу. Станом на 22.07.2020 ДП МЗУ мало півроку, щоб підготуватися та розпочати закупівлі.

▪️ Сьогодні з необхідних понад 480 міжнародних непатентованих назв розпочато 105 процедур, з яких 35 торгів не відбулися. Через невідповідне налагодження організації закупівельного процесу з боку ДП МЗУ відтермінований процес закупівлі 46 найменувань медичних препаратів для лікування онкологічних хворих. МОЗ вважає це неприпустимим і закликає ДП «Медичні закупівлі України» ґрунтовно підійти до процесу.

▪️ На початку липня фахівцями МОЗ розроблено і доведено до ДП в якості методичної допомоги типовий шаблон проекту договору для пришвидшення початку закупівель і врахування в роботі. Також дорученням від 21.07.2020 міністерством встановлено термін передачі ДП МЗУ напрацьованих якісних технічних характеристик лікарських засобів.

▪️ Наразі щодо більшості програм централізованих закупівель рівень забезпеченості наявними ліками становить близько 70-85%. До кінця року очікуються поставки до регіональних лікарень за бюджети 2018 і 2019 років. Медичні препарати для лікування онкохворих надходитимуть у межах заявок, які робили регіони. МОЗ тримає цю ситуацію під чітким контролем.

▪️ Минулого тижня опубліковано наказ МОЗ про продовження терміну дії реєстраційних посвідчень. Це дозволило отримувати поставки, що затрималися на митниці.

▪️ 71 354 високоякісних костюми індивідуального захисту розподілено по лікарнях першої хвилі пропорційно кількості хворих пацієнтів. Статистика захворювання медичних працівників знизилася з 22% (за період квітень-травень) до 9% (за період червень-липень).

Джерело

 

Чому в Україні не можуть функціонувати літні табори?

Під час пандемії COVID-19, початок оздоровчої кампанії дітей до моменту скасування карантинних заходів заперечує саме поняття «оздоровча кампанія» та збільшує ризик інфікування.

Навіть за умови дотримання всіх протиепідемічних заходів у приміщеннях та на території закладів оздоровлення, відвідати такі літні табори зможуть не всі діти, які цього потребують.

Оздоровитися й відпочити слід дітям з усієї України. Це означає переміщення дітей з різних областей з різним рівнем захворюваності. Враховуючи епідемічну ситуацію у кожному окремому регіоні, слід уважно задуматися над тим, що літні табори відвідуватимуть діти із регіонів з високими показниками захворюваності.

Зважаючи на поточну епідемічну ситуацію із захворюваністю на COVID-19 в Україні, відкриття дитячих оздоровчих закладів зараз буде передчасним через значний ризик розповсюдження хвороби.

Нагадуємо, посилення протиепідемічних заходів застосовують та припиняють на території регіону або окремих адміністративно-територіальних одиниць на підставі рішення регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Рішення приймають за поданням головного державного санітарного лікаря регіону. Воно враховує оцінку епідемічної ситуації.

Регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій в регіоні із значним поширенням COVID-19 кожних три дні аналізує епідемічну ситуацію в регіоні і розглядає питання посилення протиепідемічних заходів.

Рішення про посилення протиепідемічних заходів може бути відмінено не раніше ніж через сім днів з дня його прийняття з урахуванням результатів оцінки поточної епідемічної ситуації в регіоні.

Детальний актуальний аналіз епідемічної ситуації у регіонах України читайте за лінком.

Джерело

 

Усього глобально
Останнє оновлення:
Випадки

Смертей

Одужало

Хворих

Випадків сьогодні

Смертей сьогодні

Критично

Підтвердженні країни


Сортувати за підтвердженими числами.

Країна чи регіонВипадкиСмертейОдужало


Автор