Вечірнє зведення пресцентру Об’єднаних сил 11.07.2020 (фото, звіти ОБСЄ, мапа)

Вечірнє зведення щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил станом на 17:00 11 липня 2020 року

11 липня 2020 р. збройні формування Російської Федерації 1 раз порушили режим припинення вогню. Ворог застосував заборонені Мінськими домовленостями зразки озброєння на Приазов’ї.

Зокрема, у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід”, загарбники на світанку вели вогонь з мінометів калібру 120 мм і 82 мм на підступах до Водяного. Підрозділи Об’єднаних сил рішуче відповіли на вогневі дії противника, впевнено стримавши його агресію та змусивши окупантів повернутись до дотримання режиму «тиші».

На ділянках розведення №1, №2 та №3 обстрілів не зафіксовано.

Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ

10 липня збройні формування Російської Федерації 17 разів порушили режим припинення вогню. Противник вів вогонь по позиціях Об’єднаних сил з мінометів калібру 120 мм і 82 мм, протитанкового ракетного комплексу, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Ворожу вогневу активність було зафіксовано неподалік 9 населених пунктів: Оріхове, Новолуганське, Авдіївка, Водяне, Невельське, Катеринівка, Лебединське, Троїцьке та Новотошківське.

За минулу добу внаслідок ворожих обстрілів, на превеликий жаль, один український захисник загинув, ще троє – отримали поранення. Командування Об’єднаних сил висловлює щирі та глибокі співчуття рідним і близьким загиблого героя, а пораненим воїнам бажає скорішого одужання.

10 липня представниками Національної поліції України зі складу Об’єднаних сил розкрито 3 грабежі, 9 крадіжок, 2 факти незаконного поводження зі зброєю та 2 факти незаконного поводження з наркотиками. Також виявлено 45 адміністративних правопорушень. Протягом доби підрозділами поліції зведених загонів перевірено 5 980 транспортних засобів та 4 998 осіб.

Через контрольний пункт в’їзду-виїзду «Станиця Луганська» на контрольовану Об’єднаними силами територію прибуло 497 осіб. В зворотному напрямку – 498 осіб. КПВВ «Новотроїцьке» та «Мар’їнка» з вини окупантів не функціонує.

Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та перебувають напоготові до адекватного реагування на будь-які підступні та провокаційні дії противника.

Слава Україні!

Джерело

 

Вчора під час обстрілу українських позицій російськими найманцями загинув захисник з Жидачівщини, молодший лейтенант…

Опубліковано Олександром Тіщенком Субота, 11 липня 2020 р.

 

Військовослужбовці Об’єднаних сил цілодобово допомагають гасити лісову пожежу в Луганській області

Починаючи з 6 липня, коли розпочалася масштабна лісова пожежа на Луганщині, військовослужбовці Об’єднаних сил відразу долучилися до боротьби зі стихійним лихом. За допомогою підрозділів Збройних Сил України пожежу вже локалізовано. Сьогодні від Збройних Сил України для приборкування природної стихії задіяно 123 армійці та 22 одиниці техніки.
Військова інженерна техніка продовжує ставити вогню загородження і площі горіння стають все меншими і меншими.

Бульдозери на артилерійському тягачі та інженерні машини розгородження відрізають шляхи розповсюдження вогню передусім на населені пункти.
Військовослужбовцями Об’єднаних сил цілодобово за допомогою БПЛА здійснюється аеро-розвідка лісу і ведеться спостереження за осередками загорянь. Вся зібрана інформація в он-лайн режимі передається пожежним командам для ефективнішої боротьби з вогнем.
Також з цивільним мешканцям працюють військові медики та інженерні підрозділи, які займаються підвозом питної води та допомагають місцевому населенню швидше відновити перекриті шляхи та зруйновані об’єкти
Особового складу для приборкання вогню вистачає і додаткових сил та засобів залучати не потрібно.

Довідково
Нагадаємо, пожежа виникла 6 липня на території Борівського та Охтирського лісництв біля села Осколонівка. Площа займання становила близько 50 га. Вранці 7 липня пожежу було локалізовано, проте через сильний поривчастий вітер швидкістю 20-25 м/с змінних напрямків та спеку відбулося поширення вогню на хвойні лісові квартали поблизу сіл Капітанове та Воронове, а також на територію села Смолянинове і дачний кооператив “Вовче озеро”.

Джерело

 

В ході кількаденного візиту на Донбас, посли чотирьох республік – Польщі, Латвії, Словаччини та Естонії передали гуманітарну допомогу військовим та лікарям

Окрім участі в святкуванні 6-ї річниці визволення від російської окупації міст Східної України, представники міжнародної делегації відвідали місцеві лікарні та військові частини.

Так, перебуваючи у Слов’янську іноземні гості мали змогу побачити завершальний етап ремонту і дообладнання будівлі «Обласна клінічна психіатрична лікарня м. Слов’янськ», кошти на який виділили латвійці. Відвідали делегати і медиків у «Слов’янській центральній районній лікарні» та оглянули хірургічного відділення і операційний блок інтенсивної терапії, де розміщуватиметься нове медичне обладнання, яке було надано у вигляді гуманітарної допомоги.

– Це вже 20 вантаж від Латвії в якості медичного обладнання, – сказав Юріс Пойканс, Надзвичайний і Повноважний Посол Латвійської Республіки в Україні. – Ми й надалі будемо підтримувати Донбас, допоки буд потрібна наша допомога. Також, ми вирішили започаткувати дружбу між містами наших країн. Відтепер у Попасній та Бахмуті є міста-побратими у Латвії.

Також, Латвійська Республіка передала понад 5 тонн гуманітарної допомоги для постраждалих внаслідок пожежі на Луганщині. А в рамках боротьби з COVID-2019 посли також передали 2 апарати ШВЛ, засоби індивідуального захисту та дезінфікуючи засоби для поверхонь.

Вантаж був переданий кандидатом на посаду Почесного консула Латвійської Республіки в Донецькій області Олександром Павенком та доправлений силами військовослужбовців зі складу Об’єднаних сил.

Джерело

 

Щоденний звіт №163/2020, опублікований Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ в Україні (СММ) 10 липня 2020 року

На основі інформації, що надійшла від моніторингових команд станом на 19:30 9 липня 2020 року (за східноєвропейським літнім часом)

Ця публікація надається для ЗМІ та широкого загалу. Офіційною версією є текст англійською мовою

Короткий виклад

  • Місія констатувала зменшення кількості порушень режиму припинення вогню в Донецькій області та збільшення кількості таких порушень у Луганській області, якщо порівнювати з попереднім звітним періодом.
  • Безпілотний літальний апарат СММ малого радіуса дії зафіксував пошкодження об’єктів цивільної інфраструктури поблизу Горлівки.
  • Члени збройних формувань як і раніше забороняли патрулям Місії доступ на блокпостах уздовж офіційних дорожніх коридорів у Донецькій і Луганській областях*.
  • Місія продовжувала здійснювати моніторинг на ділянках розведення сил і засобів в районах Станиці Луганської, Золотого та Петрівського.
  • Спостерігачі бачили, як мирні жителі стояли в черзі в напрямку підконтрольних та непідконтрольних урядові районів на контрольному пункті в’їзду‑виїзду в Станиці Луганській.
  • Свободу пересування патрулів СММ і далі обмежували*.