Вово, ми прийшли знову! Тисячі українців вийшли на акцію підтримки Порошенка (фото, відео)

Ми сильні в нашій єдності: 10 тисяч українців знову вийшли на підтримку Порошенка

 

10 тисяч людей зібралися під стінами Печерського суду проти політичних репресій на підтримку Петра Порошенка.

Учасники мітингу – активісти, волонтери, представники місцевого самоврядування, народні депутати, громадські діячі – у своїх виступах наголосили, що вони не просто підтримують п’ятого Президента Петра Порошенка – вони захищають державність, свободу і європейський вибір. Бо політичні переслідування є неприпустимими в демократичній Україні.

«Перед нами зараз стоїть велика загроза. Ми прийшли до суду, щоб продемонструвати свої ставлення до політичних репресій. Зеленський йде шляхом Януковича, але українці не дозволять переслідувати опозицію. Шлях Зеленського закінчиться у Ростові швидше, ніж в Януковича, бо вони не зможуть забрати у нас Гідність. Ми знаємо, що авторитаризм не зупиниться, якщо його не зупинимо ми», – заявила медик-доброволець, народна депутатка фракції «Європейська Солідарність» Яна Зінкевич.

«За пів року я більше місяця провела на судилищах по ветеранам, волонтерам і активістам. Я розумію, що наступним може бути кожен з нас. Тому сьогодні важливо боротись і об’єднуватися, щоб не втратити країну», – підсумувала вона.

 

«Ми нездоланні, тому що ми громадяни, а не «население», адже воно лише може аплодувати, коли не розуміє, куди його ведуть. А його ведуть у манівці. Сьогодні я бачу своїх друзів – тих з ким ми стояли в 2014 під Луганським аеропортом, і думали, що нам важко. Ми вистояли. І сьогодні важко, і сьогодні вистоїмо. Не пройде ніяка капітуляція і нічого з того, що задумав Путін. Знаю лише одне – ми нездоланні і ми переможемо», – наголосив учасник російсько-української війни Ігор Лапін.

 

«Я сьогодні тут, тому що я не хочу, щоб те, що ми почали в 2014-му році, було спаплюжене і знівечено. Нам буде соромно дивитися в очі тим побратимам, які на сьогоднішній день на фронті, коли вони будуть повертатися додому ми їм не можемо сказати, що Україна зникла. Ми мусимо зберегти Україну. Якщо ми сьогодні програємо цей бій, то такий бій буде в кожного з нас. З нас зроблять ворогів народу і ми будемо змушені або залишати нашу країну, або розчарувавшись кудись діватися», – зазначив учасник російсько-української війни Андрій Усач.

Джерело

 

Порошенко під Печерським судом: Влада паралізована від страху і хоче обмежити участь української опозиції у виборах

 

Нинішня влада організувала «зелену хвилю» для російської «п’ятої колони» і поночі ухвалює злочинні рішення, щоб обмежити українській опозиції участь у місцевих виборах. Про це під час мітингу проти політичних репресій під Печерським судом заявив п’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко. Він подякував тисячам небайдужих українців, які вкотре приїхали з різний куточків нашої держави.

«Дякую, що втретє десяток тисяч людей приходить під Печерський суд, щоб сказати рішуче «ні» політичним репресіям. Щоб сказати рішуче «ні» зеленій владі – недосвідчених, мстивих, дрібних і нікчемних людей, – яка організувала світлофорну «зелену хвилю» російській п’ятій колоні всередині України. Влада, яка бореться не з Росією, не з окупантом, а з українськими волонтерами, добровольцями – із Софією Фединою, Марусею Звіробій, порушує кримінальну справу проти Володимира В’ятровича, бореться з нашим генералами – «кіборгами» на кшталт Марченка», – наголосив Порошенко.

«Для чого вони це роблять? Вони нас з вами хочуть залякати. Вони самі раніше були потерпілі, а сьогодні вже стали паралізовані від страху. Вони не здатні нічого робити для України. І вони весь він час присвячують тому, щоб запроторити українську опозицію за грати», – зазначив Порошенко.

«Ми хочемо нагадати: в 2013-му році один такий був. Ми всі дуже добре пам’ятаємо, чим він закінчив. Ворота на Ростов і квиток до Ростова напоготові», – попередив лідер «Європейської Солідарності».

Порошенко повідомив, що напередодні вночі Печерський суд ухвалив рішення продовжити термін розслідування ще на три місяці.

«Сьогодні вночі, бо всі паскудні і дрібні справи вони роблять вночі, Печерський суд ухвалив рішення продовжити ще на три місяці за межами року, коли закон зобов’язує закінчити справу, розслідування справи про призначення мною заступника керівника розвідки. Вночі такі речі робити – це злочин, під тиском такі речі робити – це злочин, і тиснути – це злочин. Для чого вони це зробили? Щоб витратити ще 15 мільйонів грошей для цих злочинців з ДБР з коштів платників податків. Зробити для того, щоб обмежити лідера опозиції Порошенка проводити виборчу кампанію, бо наступного тижня будуть оголошені вибори, які мають відбутися в кінці жовтня», – повідомив Петро Порошенко.

«Вони хотіли б, щоб Порошенко не мав можливості їздити по Україні. Дуже вони хотіли би, щоб Порошенко не мав можливості їздити і захищати український інтерес по світу. Ми не збираємося виконувати злочинні накази злочинної влади. Бо ми є єдина українська опозиція», – наголосив Петро Порошенко.

«Хочу запевнити вас, хто-хто, а Порошенко точно не здасться без бою», – наголосив п’ятий Президент України.

Джерело

 

Представники місцевих рад виступили на мітингу підтримки Порошенка під Печерським судом

Голова Тернопільської облради Віктор Овчарук та Секретар Київської міської ради Володимир Прокопів виступили на мітингу підтримки лідера опозиції, п’ятого Президента України Порошенка під Печерським судом.

«Час, який пройшов з початку каденції шостого президента, дозволяє зробити висновки, що чинна влада стала на шлях четвертого президента України Віктора Януковича, який вже з перших днів перебування на Банковій організував широкі політичні переслідування лідерів опозиції. Президент Зеленський вже на першому році своєї каденції і очолювана ним влада організувала переслідування п’ятого Президента України, народного депутата, лідера «Європейської Солідарності» Петра Порошенка», – сказав на мітингу Голова Тернопільської облради Віктор Овчарук.

Він наголосив, що вже з перших днів чинна влада почала штампувати пачками кримінальні провадження, в чому їм допомагали соратники Віктора Януковича.

«З приходом на посаду Генерального прокурора Венедіктової взагалі було поставлено питання про арешт Петра Порошенка, і тільки тиск суспільства, політичних діячі Західної Європи та інших країн змусили владу дати вказівку Генпрокурору відступити від свої намірів. Проте вакханалія політичних переслідувань продовжується», – зазначив Овчарук.

 

«Ми, депутати Тернопільської облради, вимагаємо від чинної влади на чолі з президентом Зеленським припинити політичні переслідування, зосередити свої зусилля на протидії російській агресії, активно відстоювати національні інтереси України на міжнародній арені і нарешті впровадити реальні реформи, спрямовані на розвиток української держави», – зауважив Голова Тернопільської облради.

«Шість років тому ніхто не міг подумати, що будуть переслідування патріотів України, добровольців, волонтерів, військових. А сьогодні ми тут зібралися, щоб не допустити цього реваншу, щоб не дати розчаруватися українцям, а об’єднатися. За нами молоді покоління. Сьогодні каденція шостого президента може увійти в історію як роки великого терору», – додав Овчарук.

 

«Те, що сьогодні тут відбувається, не має жодного стосунку до правосуддя. Ми вважаємо, що депутати місцевих рад мають дбати про добробут свої містян кожен у своєму місці. Але коли в країні почалися політичні репресії, Київрада не може і не буде мовчати, Київ не може і не буде мовчати. Я хочу звернути увагу центральної влади, що місто Київ завжди задавав тон у місцевому самоврядуванні. Якщо інші місцеві ради підхоплять наше звернення і підтримують його, ми будемо жити в країні без політичних репресій, ми обов’язково переможемо», – заявив Секретар Київської міської ради Володимир Прокопів.

Джерело

 

Ахтем Чийгоз: Кримські татари дають урок Зеленському – як чинити опір Путіну

Зеленський має брати приклад з кримських татар, як чинити опір Путіну.

Про це сказав народний депутат фракції «Європейська Солідарність», в’язень Кремля Ахтем Чийгоз виступаючи на мітингу підтримки п’ятого Президента України Петра Порошенка біля Печерського суду.

«Вчора в Криму була чергова «зачистка», і це помста Путіна за те, що кримські татари чинять опір. Вони не беруть участь ні в яких так званих виборах чи референдумах. Вони не хочуть бути учасниками злочину, який вчиняє Путін. А що робить Зеленський ? Для нього це не приклад, як треба дивитися в очі ворога, тим більше тоді, коли ти в нього є заручником? Він настільки боїться Путіна, що в його очах бачить мир. Ми бачимо кров, ми бачимо репресії, терор, а він бачить мир», – сказав Чийгоз.

«Президент Зеленський, вам з Криму привіт, як треба триматися, не боятися ворога і шість років чинити опір. Ви знову намагається зустрічатися з злочинцем, фашистом 21 століття Путіним, щоб знову подивитися в його очі і як маленьких хлопчик бути таким переляканим. Беріть приклад з наших воїнів, політв’язнів, громадян, які продовжують боротьбу за Україну на окупованих територіях», – додав депутат.

«Ви своїми перемовинами на міжнародних майданчиках знищили підтримку Україну, зламали основний принцип «Нічого про Україну без України», ви намагаєтеся нівелювати всі наші перемоги за попередні роки, здобуті нашої кров’ю, такі як армія, віра, мова, декомунізація. Ви оточили себе мерзотниками і безхребетними паскудами, які не люблять Україну. Але за все ви будете нести відповідальність. Я проти того, щоб купувати вам квиток до Ростову, тому що за цю неповагу до України треба нести відповідальність тут, перед українцями», – наголосив Чийгоз.

Джерело

 

П’ята колона посягається на українську державність, але ми переможемо, бо ми сила, яку зараз неможливо роз’єднати – Сергій Таран

Потурання Зеленським агресору призводить до того, що проросійські сили набирають оберти і посягають на символи України. Про це сказав член Президії Центральної Ради партії «Європейська Солідарність» Сергій Таран виступаючи на мітингу на підтримку п’ятого Президента України Петра Порошенка біля Печерського суду.

«Сьогодні сталася важлива подія далеко звідси в Станиці Луганській – невідомі злочинці знищили інсталяцію «Україна», яка стояла прямо на лінії розмежування. Ця інсталяція була зроблена нашими волонтерами і уявіть собі, вона була виготовлена на окупованій території, а потім наші військові встановили це прямо в зоні розмежування. Це була ініціатива волонтерки Наталі Павлівни Журбенко, яка тут зараз», – розповів він.

«Так от Наталья Павлівна любить говорити – ми встановили цю інсталяцію, щоб кожна падлюка, яка дивиться звідти через приціл бачила, на якій землі воно знаходиться. І от сьогодні цю інсталяцію знищили», – додав Таран.

Він наголосив, що ця подія є логічним результатом переслідування захисників України і волонтерів.

«Ця подія символічна, тому що російська п’ята колона наступає на Україну по всіх фронтах: атакують мову в Конституційному суді, сьогодні на цьому ганебному печерному судилищі судять п’ятого Президента Порошенка за те, що він віддав наказ на наступ 6 років тому і ми звільнили 2/3 українських окупованих територій. Сьогодні вони судять волонтерів, ветеранів, музикантів, всіх європейських політиків, які захищають європейський вибір України. Сьогодні вони втовкмачують в голови наших людей принцип «какая разница», тому відбуваються ці ганебні події», – зазначив представник «Європейської Солідарності».

«А хто цього всього замовник, хто справжній режисер цього? Думаєте режисер сидить в «95 кварталі», режисер цього сидить в Кремлі. Йому не потрібна ніяка Україна, ні наша мова, ні історія. Він хоче замість України зробити територію Малоросія – без роду, племені, минулого і майбутнього. А його посіпаки – ватні слуги тут – виконують ці забаганки. Вони тут будують Малоросію країну без нічого. Вони тут створюють смішний водевіль, хочуть нас з вами перетворити на смішних клоунів, які будуть бігати по різних телеканалах, які керуються з Москви. Але їм це не вдасться, тому що ми з вами тут, тому що до тих пір, поки ми будемо щодня виходити на вулиці і захищати себе, Україна є, була і буде», – додав він.

Крім цього, Сергій Таран повідомив, що Територіальна організація партії «Європейська Солідарність» в місті Києві відновить інсталяцію в Станиці Луганській.

«Сьогодні тут ми об’єднані від Заходу до Сходу від Півночі до Півдня. Поки ми об’єднані ми сила, яку бояться, і в Кремлі, і тут ватні слуги. Все буде Україна», – підсумував він.

Джерело

 

Петро Порошенко: Ми маємо справу з фальсифікацією кримінальних справ за вказівкою з Офісу президента і вимагаємо свідчень в суді керівника слідчої групи ДБР Корецького

 

Матеріали кримінальних проваджень сфальсифіковані, і це робиться за вказівкою Офісу Президента та Генерального прокурора. Про це заявив під час судового засідання у Печерському суді п’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко.

«Сьогодні в цьому судовому засіданні встановлені факти фальсифікації кримінальної справи з боку Офісу Генерального прокурора. Тому надзвичайно важливо – зараз суд оголосив перерву для того, щоб продовжити збір доказів з цього приводу», – повідомив Порошенко.

Він також повідомив, що керівник слідчої групи ДРБ Олег Корецький, який очолював розслідування проти п’ятого Президента, сьогодні повідомив про відсутність складу злочину і про те, що на нього здійснювався тиск з метою продовжити політичні переслідування проти Порошенка. Саме тому адвокати Порошенка вимагають викликати Корецького в судове засідання у якості свідка і засвідчити факти політичного переслідування проти п’ятого Президента.

«Сьогодні вранці керівник слідчої групи, який весь рік проводив на чолі цієї групи розслідування 20 з лишнім справ, прийняв декілька поцесуальних рішень. Рішення перше – закриття деяких справ як «трешу», – повідомив Порошенко.

«Цей керівник слідчої групи заявив про тиск на нього з боку фактичного керівника ДБР пана Бабікова у справі Порошенка. І хто на нього може тиснути? Ми твердо переконані, що цей тиск може здійснюватися за вказівкою з Офіса президента України Зеленського, з Офісу Генерального прокурора і особисто Генерального прокурора», – переконаний Петро Порошенко.

«Ми будемо вимагати негайного створення тимчасової слідчої комісії і притягнення злочинців до відповідальності. Ми точно їм цього не спустимо», – застеріг п’ятий Президент.

«Це – боротьба не за Порошенка, це наша боротьба за Україну. Це наша боротьба за демократію, за верховенство права, за рух у Європу. І це наша боротьба за те, щоб не дати цим злочинцям перетворити державу в Російську Федерацію, приєднати Україну до Росії, здійснити мрію «п’ятої колони», яка зараз прорвалася до влади», – наголосив Петро Порошенко.

Джерело

 

Вони хочуть перекрити можливість Порошенку в світі доносити правду про те, що відбувається на Донбасі та в Криму – Ірина Геращенко про обрання запобіжного заходу Порошенку

 

Судилище над Порошенком – це спроба заборонити п’ятому Президенту доносити в світі правду про Крим і Донбас та брати активну участь у виборчій кампанії.

Про це співголова фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко наголосила під час виступу під Печерським судом, де триває акція «Ні – політичним переслідуванням».

«Вони все це роблять для того, аби продовжувати готувати країну до капітуляції, для того, аби Порошенко не міг ці місяці, коли по суті стартує виборча кампанія – поїхати в Черкаси, на Луганщину, на Львівщину, до Полтави, до Вінниці, до Чернівців, де сьогодні, до речі, мав би бути Зеленський, але злякався. Правда, полетів на гелікоптері до Луганщині – сподіваюсь його там зустрінуть», – сказала народний депутат.

Ірина Геращенко наголосила, що своїми дріб’язковими і нікчемними заходами влада Зеленського сподівається зупинити Порошенко, але їм це не вдасться.

«І власне, хочуть перекрити можливість Порошенку в світі доносити правду про те, що відбувається на Донбасі і в Криму. Ось це їхня мета.

Це дрібні люди з дріб’язковим заходами. Весь цей фарс робиться для одного, аби задовольнити забаганку Зеленського про приниження Порошенка, про обрання йому запобіжного заходу. А запобіжний захід потрібен лише для того, аби обмежити його пересування країною і світом», – зауважила народний депутат.

Ірина Геращенко під час свого виступу подякувала усім, хто приїхав з регіонів до Києва, аби підтримати волонтерів, активістів і п’ятого президента Петра Порошенка.

Джерело

 

Андрій Парубій: Зеленський як маріонетка агресора слухняно виконує забаганки по знищенню української опозиції та захисників України

Сценарії по знищенню України пишуть в Кремлі, а слухняний виконавець сидить на Банковій. Зламати ці плани можна, лише об’єднавшись, і тому ми сьогодні під Печерським судом.

Про це заявив народний депутат фракції «Європейська Солідарність» Андрій Парубій, виступаючи на мітингу підтримки п’ятого Президента України Петра Порошенка біля Печерського суду.

«Такий час, що нам доводиться майже кожного дня бути в судах, аби захистити наших вояків, волонтерів. Вчора був суд, на якому п’ята колона намагається ліквідувати і відмінними закон про мову, який ми ухвалили в попередньому скликанні Верховної Ради. Цей закон один з найбільших здобутків нашої влади і України за останні роки. Але вони намагаються його відмінити.

Ми знаємо хто є автором усіх цих сценаріїв. Немає жодного сумніву, що суди проти волонтерів, АТОшників, мови, Порошенка – всі ці сценарії написані в Москві, в Кремлі. А наш так званий президент Зеленський є лише маріонеткою, яка слухняно виконує ці вказівки з Кремля», – наголосив політик.

І додав: «Ми тут, щоб захистити Україну, ми тут, щоб показати що ми єдині, як і були на Майдані, і під час російської агресії. І те, що тут сьогодні відбувається – це елемент гібридної війни Росії проти України».

Андрій Парубій зауважив, що удари влади Зеленського спрямовані проти воїнів, волонтерів, опозиції і Порошенко.

«Чи чули ви хоч одну справу проти Медведчука, проти Бойка, проти Рабіновича? А беркутівців, які вбивали нас на майдані відправляють до Москви. Всі удари влади сьогодні по Україні, по українській опозиції, по воїнах, по волонтерах, по Порошенкові», – сказав він.

«І ми сьогодні тут всі разом підтверджуємо, що ми єдині у захисті України. Сьогодні ми демонструємо єдність, і сьогодні всі українські демократичні сили мають об’єднатися, бо тільки в єдності наша перемога», – резюмував свій виступ Андрій Парубій.

Джерело

 

Печерський суд обирає запобіжний захід Порошенку

 

Сторона обвинувачення тисне на свідка, — виступ Петра Порошенка у залі Печерського суду

 

Захист Порошенка вимагає дослідити відеоматеріали у суді

 

Адвокат Новіков прокоментував судове засідання

 

Порошенко — обвинуваченню: Припиніть брати заручників і вибивати з них свідчення проти мене

 

Працівники ДБР не витримали тиску – Головань

 

Серед прокурорів розпочалась паніка після заяви Корецького про тиск на слідство з боку ДБР – Новіков

 

Вся справа сфальсифікована – Герасимов

 

В ОГПУ паника. Вчера ночью до 0:30 они убеждали судью Печерского суда Батрин в том, что им необходимы еще 3 месяца для…

Опубліковано Ильєю Новиковим Середа, 8 липня 2020 р.

 


Ірина Геращенко

Сьогодні в Печерське судилище вперше допустили журналістів.

Фракція « Європейської Солідарності» прийшла підтримати лідера опозиції П. Порошенка у цьому фарсі.

Відразу збільшилася й кількість охорони ДБР. 🙂

Допит понятих, «питання сторіччя» від прокурорських: «Чи отримував П. Порошенко підозру?”
Відповідь: «Він не отримував, але й не відмовляв» 🙂

На очах валиться не те що «справа», а навіть історія про «вручення підозри».


Владимир Завгородний

Что же происходит в суде? Зачем устроено #печерне_судилище?

Выборы — осенью. Рейтинги Зеленского падают, и вслед за ними падают рейтинги партии “Слуга народа”, потому что нет никакой партии, а есть куча случайных людей, которых провёл в Раду Зеленский на волне своей популярности, обеспеченной Коломойским и его телеканалами.

Рейтинги “Європейської солідарності” растут.

И вот почему срок досудебного расследования по изданию одного указа продлевают на три месяца. До середины октября. Чтобы помешать Порошенко вести предвыборную кампанию.

Вот почему генпрокурор будет пытаться требовать меры пресечения, лучше всего в виде ареста — до конца расследования, до середины октября. Чтобы помешать Порошенко вести предвыборную кампанию. Чтобы лишить его возможности встречаться с международными партнёрами.

Чтобы лишить его возможности помогать стране.

Вот и всё, зачем нужен этот суд.
И вот почему под судом сегодня собралось немало людей, которым всё происходящее совершенно не нравится.

* * *

Закончилась первая часть заседания, перерыв.

Первая часть была преимущественно посвящена допросу свидетелей, которые 10 июня выступали понятыми. Прокуроры пытались добиться от свидетелей, чтобы те сказали, что Порошенко ОТКАЗАЛСЯ принять подозрение от прокуроров.

Свидетели-понятые же твёрдо стояли на том, что підозру Порошенко и его адвокаты не принимали потому, что там был неполный пакет документов.

Возникла патовая ситуация. Проклятые свидетели не понимали судьбоносноти исторического момента и не желали помогать посадить Порошенко! Прокуратура была в растерянности: к такому жизнь их не готовила.

Что теперь будет — непонятно. Наши корреспонденты подозревают, что перерыв был сделан для того, чтобы прокуроры могли перечитать процессуальный кодекс. Уголовный кодекс. Конституцию. Букварь. Что угодно.

В суде скучно, грустно и печально, а снаружи суда — веселье, братство, равенство, оптимизм, вера в Украину.

Как-то так.

Любимая цитата из зала суда.
Прокурор: Вы знаете Петра Алексеевича?
Свидетель: Конечно! Это же наш президент!

* * *

“Ура, мы ломим, гнётся зелень!” — как мог бы написать Александр Сергеевич Пушкин, если бы был патриотичным украинцем в 2020-м году, и следовательно, не был бы Александром Сергеевичем Пушкиным.

Глава группы следователей ДБР, который вёл “дела Порошенко”, вышел к журналистам и сказал, что дело против Порошенко (по Семочко) бесперспективно, что сегодняшним числом закрыто ещё одно дело против Порошенко, и охотно рассказывал про “внутреннюю кухню” ГБР, про Венедиктову и Бабикова.

Сегодня его, скорее всего, уволят.
И сегодня же, наверное, выйдет интервью целиком.

Адвокат Порошенко Илья Новиков сообщает, что закрыто дело по “Кузне на Рыбальском” — он получил постановление о закрытии от руководителя следственной группы Олега Корецкого. Корецкий, по словам Новикова, согласен рассказывать о том, что на следователей оказывалось давление.

Ну что думаете?
Станет ли это началом конца начала политических преследований в Украине?

* * *

Итак, попытаемся подвести итоги.

Теперь дело Порошенко должны передать в суд для “рассмотрения по сути”. Запобіжний заход не назначен, и назначить его теперь нельзя более чем на сутки. Значит, Порошенко вполне свободен и дальше заниматься всем тем, чем на самом деле должен заниматься президент Зеленский. И это хорошо.

В ходе разбирательства были установлены факты фальсификаций документов. Не ясно, будет ли что-то по этому поводу происходить. Отдельно не ясно, как теперь будет развиваться судебное дело после сегодняшнего выступления следователя ГБР. О нём и поговорим.

В 19:30 (возможно, уже бывший к тому времени) следователь ГБР Корецкий будет на Прямом канале рассказывать, как Венедиктова и Бабиков штампуют дела против Порошенко по заказу Банковой.

Будет интересно!

* * *

Суд залишив без розгляду клопотання прокуратури.

Победа!
Спасибо всем, кто поддерживал Порошенко в эти недели.

Но помните: этот бой выигран, но война ещё продолжается.

Не расслабляться, порохоботы!


Олександр Дедюхін

Вже декілька годин ми під судом.

Відчуття подвійне. З одного боку на площі вітає дух єдності, братерства та справжньої любові.
З іншого – привід сумний, бо зібралися ми тут через переслідування, та бажання квартлядєй пересадити та перевішати всіх нас. Бо ми тут захищаємо не лише Пороха, але й самих себе. Це як молитва. Молячись за ближніх, ми допомагаємо собі.

В суді встановлені факти фальсіфікації кримінальної справи. Далі вони будуть розглядатися. І все це завдяки нам, нашій пітрімці. Прокурор, що веде справу, заявив, що на нього тиснуть з Офісу Генпрокурора, тому буде створена з цього приводу слідча комісія.

Боротьба продовжується.
Ми їх не боїмось.
Хай вони бояться нас.

* * *

Перемогаааа!!!
Суд залишив без розгляду подання прокуратури!!!


Дмитро “Калинчук” Вовнянко

В суді над Порошенком зробили перерву. У прокурорів знову щось пішло не так.

Суд допитував свідків, що були понятими, коли Порошенку вручали підозру. Від свідків добивалися заяви, ніби Порошенко прийняти підозру ВІДМОВИВСЯ. Але свідки не свідомо і шоколадно заявляли, що підозру Порошенко не прийняв, бо був неповний комплект документів, і що адвокати зразу про це казали.

Слухайте, я зрозумів – Генпрокуратурі пороблено. ДБР – ідіоти, підозру вручити не можуть, свідки теж якісь неправильні. Не щастить генпрокурору зі свідками. Не шастить з Україною – якась не така їм трапилася.

Під ГПУ – мітинг. Виступали побратими Тетяна Горіха Зерня, Олександр Дедюхін, Юрій Луканов прочитав свій хіт “Порошенко чому не сидить”. Мітинг триває.

* * *

Виступив Петро Порошенко. Сказав таке.

“Керівник групи слідчих (очевидно, Корецький) вирішив закрити кілька кримінальних справ, як юридичне сміття.

Цей керівник групи слідчих заявив про тиск на нього. Очевидно, з боку ОПУ, Бабікова та Венедіктової.

Ми їх не боїмося – хай вони бояться нас”.

В кінці виступу у бік Порошенка кинули пачку папірців схожу на відксерені грошові знаки. Без наслідків. Без провокаторів – сумно.

На цьому репортажі закінчую. Дивіться мій виступ о 16:00 на каналі “Прямий”.


Юрій Бірюков

Давайте я вам сейчас объясню совсем просто, не вдаваясь в дебри юридического треша, придуманного УЗеленского.

Речь не про СВР, не про Семочко, не про Указ. Там все настолько просто и очевидно, что в нормальной стране никто бы и секунды времени бы не тратил.

Речь про социологию. Речь про выборы этой осенью. В конце октября. Речь про то, что Європейська Солідарність растет в опросах, а зеленая шваль в них падает.

Речь про то, что они боятся.

Срок досудебного расследования по изданию ОДНОГО Указа продлили еще на три месяца. Вот аккурат до середины октября.

Офис генпрокуроровских обезьян будет ходатайствовать об избрании меры пресечения до конца расследования. Вот аккурат до середины октября.

Чтобы лишить его возможности участвовать в избирательной кампании. Чтобы лишить его возможности заниматься международной деятельностью.

И нет, это не совпадение. Они сошли с ума. У нас есть чем ответить.

* * *

В украинском политикуме есть такое безмозглое тупое чучело – Андрей Портнов. Оно пыжится из себя изобразить крутого, но в реалиях – тупой пук в лужу.

Ничего умного это животное делать не умеет, оно умеет писать в телеграме какие-то смешные угрозы (если оно увидит это пост, то обязательно напишет в телеграме, что обязательно мной займется, ага, в четвертый или пятый раз).

Еще это животное умеет писать доносы в ГПУ своей подруге Венедиктовой. А у той скудоумие, она регистрирует криминальные производства. На большее у нее в голове не хватает.

* * *

Полиция уже второго провокатора бережно утащила с митинга.

В прошлые разы не было ни одного, кстати.

Так вот, второе тело было от кремлевского агента Шария. И полиция тут молодцы, ибо на митинге очень много ветеранов. А у них рефлекс – любого «кремлевца» уничтожать.

Шариевцам-кремлевцам стоит об этом подумать.

* * *

Это называется «генератор случайных действий».

Ночью Печерский суд по просьбе Генпрокуратуры продлевает срок досудебного расследования на три месяца.

Днем Генпрокуратура заявляет о том, что досудебное расследование завершено, и никаких ограничительных мер по Порошенко они уже вообще не просят.

И эти люди запрещают нам ковыряться пальцем в носу ©.


Петро Порошенко

Маленька, але надзвичайно важлива наша з вами перемога!

Навіть сумнозвісний Печерський суд прийняв рішення залишити без розгляду та повернути адресату подання Офісу Генерального прокурора, яке писалось на Банковій.

Це стало можливим завдяки тим, хто не залишився байдужим і вже втретє багато годин під спекою та грозою був на площі перед Печерським судом. Бо саме тут захищається демократія та європейський вибір, захищаються від політичних переслідувань наші ветерани, волонтери, військові, журналісти.

Дорогі друзі, ми віримо у нашу перемогу, бо правда з нами!
Сьогодні ми добились ще одного важливого результату — ми не просто перемогли. Вони почали нас боятись. Проблема не тільки в тому, що вони загоняють себе у кут. Ми нікого у кут не заганяємо, бо ми дуже любимо Україну.

Їхня камарілья перестає виконувати злочинні накази про переслідування опозиції.

Ще одна дуже важлива новина. Уся країна та весь світ побачили, хто справжня опозиція у державі. І хто здатний захистити українські інтереси та нашу державність. Це — Європейська Солідарність.

Ми вирішили зробити виключення і на Банкову сьогодні не йти. Але це не означає, що ми відмовляємося від цієї форми захисту національних демократичних інтересів України.

Наша потужна команда захистить Україну від зеленої плісняви, від зеленої некомпетентності, від зеленої дріб’язковості та зеленого розчарування. Наша команда захистить нашу армію, мову та віру!

Дякую нашій фантастичній команді та кожному з вас!

 

 

Фото © Михайло Палінчак, Дмитро Вовнянко, Михайло Гутман, Семен Кабакаєв, Олексій Петров та інші учасники акції