В Києві відбувається акція на підтримку Петра Порошенка та проти політичних репресій (фото, відео)

Під ДБР відбувається акція на підтримку Порошенка і проти політичних репресій: правда переможе, Україна була, є і буде

 

Усі патріотичні сили в державі мають об’єднатися проти політичних репресій та проросійського реваншу і захистити справедливість. Про це говорять учасники акції на підтримку п’ятого Президента Петра Порошенка, яка відбувається під стінами ДБР.

«Сьогодні тут разом з нами духом, серцем і переконаннями ті українські воїни, які на сході захищають нашу Батьківщину. Бо вони сьогодні тут стоять за правду, за державу. Вони сьогодні тут стоять за те, щоб ніхто і ніколи не мав права знущатися над Україною. А ми зібралися тут тому, що символом цього став п’ятий Президент України Петро Порошенко. Коли Порошенка звинувачують у тому, що він віддав наказ на контрнаступ українських військ – для нас це звучить безглуздо. Бо ми розуміємо, що ми крок за кроком зобов’язані звільнити українську територію. Ще більше безглуздо звучить, коли проти Порошенка порушують кримінальну справу за те, що він сприяв створенню Української церкви. Сьогодні йдеться не тільки про Порошенка. Мова сьогодні йде про кожного з нас. Ми стоїмо тут, щоб захистити справедливість. Ми сьогодні тут разом, щоб дуже чітко сказати, що ми разом і до кінця», – заявив народний депутат з фракції «Європейська Солідарність» Олег Синютка.

«Звичайно, що Порошенко в Зеленського перед очима стоїть, бо він розуміє, що був справді Президент, який розбудовував країну, армію, захищав українську мову. І воно тисне йому на голову. А як воно тисне на голову Путіну? Вони розуміють, що поки ми всі разом, їм нас ніколи не здолати. Ми тут стоїмо за те, щоб ніхто у нас країну не забрав», – зазначив народний депутат з фракції «Європейська Солідарність» Микола Княжицький.

Народний депутат з фракції «Європейська Солідарність» Ахтем Чийгоз наголосив: «Нас багато, і вони цього бояться. І зараз це – клони Поклонської, Аксьонових, клони тих, для кого зрада – це їхнє життя. Вони нічого не поважають, що пов’язане з Україною. Я чітко знаю, що ми їх переможемо. Але треба швидше це робити, тому що вони щодня здають Україну. Коли я був у в’язниці, я говорив що Порошенко – мій президент, тому що я бачив, як вони його бояться, тому що він не зраджував Україну. А сьогодні, коли я намагаюсь казати «президент України», – у мене ніяк язик не повертається. Тому що бути президентом України – це в першу чергу поважати і битися за Україну».

Олександр Турчинов, який очолив штаб «Європейської Солідарності», наголосив: «Вважаю, що прийшов час всім відповідальним, всім патріотам єднатися і захищати країну. Знову, як це було раніше. Я, чесно кажучи, вважав, що вже не буду водити колони по Києву. Думав, що після перемоги Революції Гідності уже по Києву не будуть ходити патріоти, захищаючи свої права. На жаль, треба знову починати. Я переконаний, що перемога буде за нами і буде дуже скоро. Сьогодні люди зібралися на просто захищати Порошенко, вони захищають країну від замовних справ, від замовних судів. Вони захищають країну – від свавілля, від кризи. І кожен тут присутній – захищає всіх українців», – переконаний Турчинов.

 

«Коли ми йшли в АТО, нас завжди вчили: ніколи не недооцінюйте ворога. Якщо хтось каже, що Зеленський дурник – ні. Це просто маріонетка в руках Коломойського і Кремля, яка дуже системно, грамотно, послідовно знищує Україну, доводячи її до ліквідації по всіх фронтах. Міжнародна політика, дипломатична, економіка, здача військових позицій, знищення армії і в кінці кінців, їхнім апогеєм буде ліквідація України. Ніхто не застрахований від помилок. Головне знайти в собі гідність і честь визнати її і разом, спільно, виправляти помилку. Тому я закликаю всіх фанів Зеленського: спільно, разом, дивлячись на рік його роботи по здачі інтересів України, об’єднатися і спільним фронтом захищати нашу країну. Поки є що захищати», – зазначив народний депутат восьмого скликання Олег Барна.

«З моєї точки зору вже більше для перемоги і для становлення української нації, для здобуття почуття власної честі і гідності на великих посадах державних не зробив ніхто більше, ніж Петро Олексійович Порошенко. Наше майбутнє формується тут і зараз. Наскільки зараз ми покажемо цій владі нашу міць, настільки вони не зможуть переступити через ті червоні лінії, хоча вони давно їх вже попереступали. Це – злочинна організація і зрадники, які кожен день і на кожному кроці здають інтереси держави. Підтримуйте всіх, проти кого зараз влада намагається чинити тиск, репресії», – закликав колишній політв’язень Кремля Володимир Балух.

«Ми маємо цілеспрямований наступ на все українське. Сьогодні тут під ДБР і «Печерним судом» з нами будуть представники різних партій і організацій. Сьогодні, якщо ми хочемо захистити мову, армію, віру, державність, політв’язнів, якщо ми хочемо сьогодні захистити Петра Порошенка як лідера, для якого ці цінності є базовими і він це довів не одним роком важкої праці, то ми маємо бути єдині. Шановне товариство, до кого б ви там не належали, всіх запрошую бути на кожній акції протесту, де намагаються попустити українську державу», – закликала народна депутатка, волонтер Софія Федина.

Народний депутат з фракції «Європейська Солідарність» Олексій Гончаренко наголосив: «Влада Зеленського пішла шляхом авторитаризму, диктатури. І першим, кого вони хочуть загнати – це є лідер опозиції. Саме тому вони так переслідують Порошенка. І саме тому ми прийшли підтримати не тільки і не просто Порошенка. Ми прийшли підтримати Україну, бо почнуть з Порошенка, а дійдуть до кожного нас з вами. Ми тут, аби продемонструвати, що України – це кожен з нас. Що Конституція – для кожного з нас. Що коли Венедиктова виходить і каже: хай Порошенко в суді доказує, що він не винний, то це знущання над Конституцією України, бо стаття 62 каже, що кожна людина є невинною, поки іншого не визнав суд. І ніхто не зобов’язаний доводити, що він невинний. Це вони мають довести – в чому вина! А я вам скажу, в чому вина: вина в тому, що він лідер опозиції, вина в тому, шо він продовжує працювати на Україну, вина в тому, що він їздить Україною і допомагає людям. Вина в тому, що влада бездарна, а він допомагає», – говорить Олексій Гончаренко.

 

«Петро Порошенко і вся команда зробили неможливе, те, про що мріяли століттями, чого не могли добитися десятиліттями – добилися об’єднання українських православних та вселенського визнання Української Православної Церкви. А тепер виявляється, що це «розпалювання міжрелігійної ворожнечі». Тепер, виявляється, ДБР і інші органи разом з Московським патріархатом вимагають того, щоб все це було припинене. Щоб знову московський піп розпоряджався і допомагав іноземним військам, розказував, що українські православні якось не так моляться. Цього не буде. Українська церква завжди існуватиме, ми захистимо її всі разом. Поки не припиняться політичні переслідування, поки не припиняться переслідування армії, гонитви на мову, на церкву, і поки вони не отямляться – або ми всі разом попросимо їх на вихід» , застерігає народний депутат з фракції «Європейська Солідарність» Ростислав Павленко.

Джерело

 

Петро Порошенко під ДБР: «Кварталівські штучки» в Україні вже не проходять, ми захистимо Україну

 

Політика «нових облич» зазнала в Україні нищівного краху, а тотальну некомпетентність влада намагається приховати через політичні переслідування опозиції, волонтерів та активістів. Про це під стінами ДБР на мітингу проти політичних репресій заявив п’ятий Президент, лідер «Європейської Солідарності» Петро Порошенко. Він подякував усім небайдужим патріотам, які висловлюють свою позицію проти політичних переслідувань. Саме активна громадянська позиція є запобіжником від путінського сценарію знищення незалежності України – переконаний Петро Порошенко.

«Я надзвичайно вдячний кожному з вас, хто проявив небайдужість і сьогодні є саме тут. Бо на що розраховують ці злочинці при владі, ці ставленики Путіна? Вони розраховують, що нам байдуже. Що ми залишимося по своїх домівках. Вони розраховують, що при нашій мовчазній бездіяльності вони будуть робити свою чорну справу. Вони здали в оренду спілці адвокатів Януковича всі правоохоронні органи включно з Державним бюро розслідувань», – наголосив Порошенко.

«Чи могли ви собі уявити лише 13 місяців тому, що ДБР буде де-факто очолювати адвокат Януковича, який скоїв державний злочин, який запросив російські війська до України, який разом з Путіним винен в окупації? На сьогоднішній день йдеться не тільки і не стільки про Порошенка, йдеться про патріотів, волонтерів. Десятки і сотні волонтерів і добровольців, які винні лише в тому, що вони дуже люблять Україну і готові життя віддати за Україну. Цього вони бояться», – переконаний Петро Порошенко.

«Політика «нових облич» зазнала нищівного краху. Тотальна некомпетентність влади призвела до того, що країна на сьогоднішній день не здатна чинити опір агресору, тому що вони руйнують армію. Сьогодні перше, що вони хочуть – скорочувати це нашу армію: скорочувати десантно-штурмові війська, нашу славетну піхоту, винищувальні ескадрильї Повітряних сил. Армія їм теж заважає», – застерігає п’ятий Президент України.

«Вони виявилися неспроможними захистити країну від пандемії коронавірусу. Тисячі лікарів захворіли, тому що вони маски і захисні костюми продали в Росію, коли почався коронавірус, залишився українців сам на сам з цією смертельно небезпечною хворобою. Гроші вкрали. Сьогодні, коли ми поставили питання про страхування медиків – вони обдурили наших лікарів. Від коронавірусу не стають інвалідами. Від коронавірусу вмирають, і вмирають кожен день. Вони через безглуздо організований карантин натиснули стоп-кран в економіці. Зупинивши економіку і країну, самі в той же час сиділи по «велюрам», ресторанам і кафе, сиділи по ресторанам в Хмельницькому і Дніпрі, бо закон не для них», – констатує лідер «Європейської Солідарності».

«Ці «кварталівські штучки» в Україні не проходять. І ми твердо заявляємо – ми не байдужі, ми захистимо Україну», – наголосив Петро Порошенко.

«Час бути разом, час, коли опозиція має об’єднатися, час, коли ми з вами маємо захистити Україну. І зараз я іду до цих нечестивців для того, щоб сказати все, що я думаю про них і я дякую вам за підтримку. Сьогодні я піду і на неправедний суд, і я твердо переконаний, що коли ми разом – ми переможемо, бо коли ми разом – і Україна переможе, бо правда є з нами, бо Господь є з нами. І я твердо переконаний, перемога також буде за нами», – переконаний Порошенко.

Джерело

 

10 тисяч людей вийшли під Печерський суд підтримати Порошенка

Близько 10 тисяч людей з усіх регіонів України вийшли під стіни Печерського суду, щоб підтримати п’ятого Президента, лідера партії «Європейська Солідарність» Петра Порошенка.

Акція протесту почалася ще під стінами ДБР. Петро Порошенко очолив колону активістів, які пішли середмістям Києва до Печерського суду.

 

 

Перед початком засідання суду Петро Порошенко заявив, що переслідування за діяльність, спрямовану на зміцнення обороноздатності держави та захист України від російської агресії – це реалізація кремлівського сценарію. Він також наголосив, що не дозволить здати національні інтереси України.

«Ключова позиція – нам не байдуже. Тут немає людей, яким «какая разница». Ми всі українці, незалежно від того якої національності, бо наше серце болить за подальшу долю України. Вони сподівалися, що у нас опустяться руки, що ми втомилися, що ми вже ніколи не виведемо на вулиці людей. Але ми їм точно не здамо Україну. Їхній план був віддати «п’ятій колоні» Кремля в оренду правоохоронні органи, прокуратуру, силовиків і в такий спосіб знищити Україну, поставити її на коліна. Їхній план – «пов’язати» волонтерів, добровольців. Почали з Софії Федини, почали з Марусі Звіробій, почали з наших хлопців і дівчат, звинувативши їх у вбивстві Шеремета, почали з Тані Чорновол, почали з тих, хто боронив Україну всі 5 років», – наголосив Порошенко.

 

«Ми в грудні вперше вийшли на акцію протесту, ми заявили, що не дамо перетнути «червоні лінії» і здати українську землю. Тоді вони злякалися, тоді вони повернулися з Парижу, не підписавши відведення наших військ. Зараз намагалися піти іншим шляхом – скорочення армії. Уявіть собі, вони скорочують найбільш бойовий підрозділ, скорочують десантно- штурмові війська, морпіхів, скорочують винищувальні ескадрильї повітряних сил, скорочують спецпризначенців. Ми їх зупинимо, бо нам з вами боронити українську землю», – застеріг п’ятий Президент.

«Ці сценарії виписані в Кремлі. І тому ми сьогодні тут, під судом для того, щоб цей сценарій зупинити. І в суді ми також будемо боронити державу. В суді ми будемо притягувати до відповідальності безглуздих прокурорів, які не знають, що таке конституційний принцип – презумпції невинуватості. І що в демократичній державі український громадянин не повинен доводити свою невинуватість. Ми не в 37-му році, а вони – не Вишинський. Хоча діють за його лекалами і за його сценарієм», – зазначив Петро Порошенко. «Ми їх не боїмося. Навпаки – вони бояться нас. Вони налякані. Вони піджали хвости. І ми переможемо. Бо Україна з нами, Бог з нами і правда з нами. І перемога буде з нами», – наголосив Порошенко.

Джерело

 

Петро Порошенко у Печерському суді: Поверніть цей «треш» Венедіктовій і перестаньте витрачати бюджетні гроші на те, що «курям на сміх»

 

Я хочу повністю погодитися з позицією Генерального прокурора Рябошапки – що це політичний «треш». Це дуже небезпечно для Генерального прокурора – казати правду в очі. Тому що саме за це, за відмову підписати «треш» Генеральний прокурор Рябошапка був відправлений у відставку.

У цьому залі зараз присутні декілька Героїв України, присутні заручники і політичні полонені, на вулиці присутні десятки тисяч людей, які намагаються просто зупинити це правове свавілля.

Я хочу наголосити, що в глибині души і Венедіктова погоджується з Рябошапкою, але, бачачи долю Рябошапки, будучи залежною від президента Зеленського, на відміну від нас, сторони захисту, вона боїться за свою подальшу долю. Зніміть з неї цей тягар, шануйте і поважайте жінку.

Я як кандидат юридичних наук з величезною зацікавленістю вчора прочитав і прослухав пост учасника процесу пані Венедіктової. Ваша честь, я вам подарую цю книгу, називається «Судебные речи и статьи советских обвинителей». Ви знайдете тут позицію «академіка» Вишинського, яка повністю збігається з позицією звинувачення.

Що інколи бувають такі часи, дослівно цитую, коли «державна необхідність вимагає закон відкласти в бік, в сторону разом з Конституцією і діяти виключно в інтересах держави», вашого уявлення про цю державу. І тоді українські громадяни в 21 столітті, тому що ви показали відосик, будуть ходити в суд – бажано Печерський – для того, щоб доводити свою невинуватість. Це ви таку державу нам пропонуєте. Я як президент України п’ять років боронив Конституцію. Володимир Зеленський відповідно до Конституції має статус гаранта Конституції. Я не чув з учорашнього дня оцінку дій Генерального прокурора, яка висловилася, що громадянин має в суді доводити свою невинуватість. Тобто ви призначили винуватими 40 мільйонів українців, і невинуватими будуть лише ті, кому ви дозволите в ваших відосиках бути невинуватими. Ми з вами в різних країнах живемо.

Ви призначили винуватими 40 мільйонів українців і невинуватими будуть лише ті кому ви дозволите в ваших відосіках бути невинуватими. Ми з вами в різних країнах живемо.

Але у пана Вишинського є ще одна дуже важлива цитата, яку ви добре знаєте: «царицей доказательств есть чистосердечное признание». Після погодження з Генеральним прокурором, Ваша честь, я хочу зробити щиросердечне визнання. Мене хочуть покарати за те, що влітку 2014 року не дочекавшись відповіді Путіна на мій мирний план, я віддав наказ про контрнаступ ЗСУ , внаслідок якого було звільнено 2/3 окупованого Донбасу – за це вони мені шиють державну зраду. Я хочу зробити визнання: я віддав такий наказ. Більше того, наголошую, державною зрадою були би те, якби я цей наказ не віддав. Це називається «правда очі коле».

Ще одна справа проти мене звучить, як підписання, виконання і законодавча імплементацію Мінських угод. Хочу наголосити, що якраз вчора Рада ЄС продовжила санкції проти країни – агресора за невиконання Мінських угод Російською Федерацією. Я хочу зробити зізнання: я підписав та імплементовував Мінські угоди як єдиний механізм захисту суверенітету і звільнення окупованих територій. Очевидні мотиви помсти за захист української території, мені особисто помсти за санкції. «П’ята колона» РФ, яка відсиджувалася під час моєї каденції президентства, зараз повернулася і намагається мені помститися.

Більше того – у ДБР слідчі працюють під керівництвом адвоката Януковича Бабікова і «спілки адвокатів Януковича», яка зараз називається Державним бюро розслідувань.

Більше того, зазначені особи брали безпосередню і особисту участь у штурмі національного Музею Гончара без будь-яких дозволів суду на це. Скоївши злочин, вони знаходяться під розслідуванням, тобто є зацікавленими і упередженими особами.

Я хочу звернутися до Зеленського і до Венедіктової – ми вас не боїмося. Замахнулися? Бийте! Треба запроторити за грати – запроторюйте. Наголошую: в Україні це дуже погано закінчується.

Разом з тим я пропоную інший варіант – всій країні об’єднатися. Не відосиками відволікати людей від проблем економіки, яка після того, як ви зірвали стоп-кран, падає в піке. Коли ви залишили її сам на сам з пандемією, розважаючись у «Велюрах», у хмельницьких кафе, у дніпровських ресторанах, а людей посадили на карантин і позбавили роботи.

Зараз намагаєтесь попкорном їх відволікти? Не робіть цього. До роботи! Об’єднавшись! Бо іншого шляху в Україні немає.

Я ще раз наголошую, Ваша честь: поверніть той, як назвав Генеральний прокурор Рябошапка, «треш» цьому «угрупуванню». Як ви зробили з поданням на Божка.

Тим більше, що 10 липня, через дев’ять днів у них закінчується відведений законом термін на розслідування справи, по закінченні якого вони зобов’язані її закрити – так вимагає закон.

Бо з 28 травня 2019 року, отримуючи кошти з кишень платників податків, – рік ця величезна група займається тим, що курям на сміх.

Сьогодні мені сказали, що вони збираються просити, щоб їм і далі дали можливість попрацювати ще пару років в цьому напрямку. Не ганьбіться!

Я ще раз наголошую: є щось пред’являти – пред’являйте і отримуйте результат. Немає – вибачіться, закрийте справу і займайтеся тим, де розкрадаються десятки мільярдів.

Джерело

 

 

Під Печерським судом виступають громадські активісти, опозиційні політики, ветерани і волонтери

На багатотисячній акції під Печерським судом на підтримку п’ятого Президента Петра Порошенка виступають громадські активісти, учасники війни проти російської агресії, волонтери.

«Це – наша земля, це наша столиця. За цю землю віддали життя найкращі патріоти України, і нам нема куди відступати. Будуть бігти вони до Москви і Ростова, до ганебних кутів, де знову будуть ховатись. Зараз знову піднімає голову бандитизм, знову корупція паралізує всі щаблі влади. А чим займаються правоохоронці? Сотні слідчих ДБР, СБУ, ГПУ і д.т., і т.п. займаються фабрикацією ганебних фальшивих справ. І знову як було при Януковичу – знову замовні справи, знову продажні суди. Але кожен зрадник повинен знайти свій вирок. Це наша відповідальність перед нащадками – щоб ніколи не відроджувалось продажне правосуддя, ніколи не відроджувалася зрада. Прийшов час всім патріотам і відповідальним українцям єднатися», – зазначив Олександр Турчинов.

«Ми приїхали сьогодні зі всіх куточків України, бо ми розуміємо – сьогодні ця атака не тільки на Петра Порошенка. Сьогодні ця атака на всіх українців, які в 2014 році захищали Україну від російської агресії. Вони відкрили справи проти багатьох. Але їхня головна ціль – це Порошенко. У Зеленського така гостра форма «порошенкозалежності». Він усвідомлює, що він не на своєму місці, він як був паяцом, клоуном, так і лишився клоуном і ніколи не стане президентом. Тому для нього так важливо принизити Порошенка, щоб на його фоні виглядати вигідно. Але переслідування Порошенка – це те, що на вушко нашептав Зеленському Путін. Бо для нього Порошенко є найбільшим ворогом. Все, що ми тут бачимо, це організація путінського сценарію. Ті ж самі люди, які за Януковича знищували опозицію, сьогодні знищують Порошенка і нашу команду. Але українців не зламати. Наша сила – у нашій єдності», – говорить народний депутат з фракції «Європейська Солідарність» Андрій Парубій.

«Ця «портновщина», яку нам намагаються нав’язати, немає жодного відношення до права, а тим більше до справедливості. Влада провалила все, що могла, і опустилася до загравань з реваншистами та політичних переслідувань. І, звичайно, їм дуже заважає масштабна фігура Петра Порошенка, який на посаді Президента довів, якою може бути справжня Україна – успішною державою з європейською перспективою. А не московським улусом на чолі з малоросом при булаві. Потрібен час, щоб частина суспільства засліплена чорною пропагандою, це усвідомила. І ми дамо їм цей час. Більш немає кому транслювати проукраїнську державницьку позицію, і ми будемо робити це стільки, скільки буде потрібно. Ми не дамо знищити державу», – говорить ветеран АТО, активіст і блогер Валерій Прозапас.

«За що вони судять зараз Петра Порошенка? За три три прості речі: за армію, мову і віру! Вони хочуть знищити те, що грунтує українців і робить Україну – Україною. І вони за це зараз довбуть. Але ми цього їм не дамо. Вони продовжують атакувати не тільки нашу армію, віру, але й наша мова і українська культура. Як каже Зеленський: «какая разница», якою мовою розмовляти, якщо заасфальтовано і горить ліхтар. В концтаборах теж були гарні дороги і горіли ліхтарі, але ми не хочемо бути в концтаборі, ми хочемо бути українцями, а не малоросами», – заявив популярний блогер Андрій «Полтава» Карпов.

Джерело

 

Спецназа ДБР і в залі суду. Мабуть охороняють помічників адвоката Януковича. Усі відмовляються представитися і показати посвідчення.В одному з них Софія Федина впізнала нападника на себе.

Опубліковано Святославом Цеголком Середа, 1 липня 2020 р.

 

Ірина Геращенко: Ми подаємо заяву про злочин, який просто в залі суду вчиняє прокурорське «угруповання»

Співголова фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко під час виступу на мітингу під Печерським судом повідомила, що група прокурорів просто під час судового засідання вчинила правопорушення, і народні депутати зробили заяву про злочин.

«Ми зібралися тут з усіх регіонів України не тільки, аби підтримати п’ятого президента України Петра Порошенка, а й захищати наші спільні цінності. Наші спільні цінності – це демократична країна, це європейська країна, це країна, де немає вибіркового правосуддя. В цьому судилищі щойно народилася ще одна 28 справа проти Петра Порошенка імені Зеленського і Венедіктової. Щойно на наших очах ці «прокурорішки» звинуватили Петра Порошенка в тому, що він начебто тисне на фракцію «Європейської Солідарності», – зазначила Ірина Геращенко.

«У нашій фракції 27 гідних, самодостатніх депутатів і депутаток. Ми прийшли в парламент завдяки голосам українців до парламенту. За нашу політичну силу голосували мільйони українців. Ми давали присягу народу України, ми присягали на вірність Україні. І писати таку маячну, і говорити, що Порошенко начебто на депутатів тисне – це неприпустимо. Наша політична сила висловлює протест цим прокурорам. І ми подаємо заяву про злочин, який був здійснений в стінах цього суду. Ми хочемо і можемо сказати настане: Порошенко на нас не тисне, але і Зеленському «зась», – заявила Ірина Геращенко.

Джерело

 

Петро Порошенко у Печерському суді: Ще невідомо, хто кого тут судить

 

Тринадцять місяців слідчі ДБР та прокурори за державний кошт «шукали чорну кішку в темній кімнаті» – і нічого не знайшли. Про це в Печерському суді заявив п’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко. Він наголосив, що за цей час з державного бюджету на оплату праці та премії слідчим і прокурорам вже витратили близько 100 мільйонів гривень.

«13 напружених місяців, 62 мільйони отриманих з державного бюджету заробітних плат, ще 30 мільйонів премій «за важкі умови роботи». Всього 100 мільйонів гривень отримали лише для того, щоб щось знайти на Порошенка. 13 місяців шукали в темній кімнаті чорну кішку. Погана новина для вас – немає там чорної кішки. І прискіпливо аналізуючи кожну мить моєї президентської діяльності, ви знайшли те, що знайшли. Що Президент підписав Указ в межах своїх конституційних повноважень і забезпечив отримання розвідувальної інформації, яка забезпечила національну безпеку держави», – зазначив Петро Порошенко.

Він наголосив, що у такий спосіб некомпетентна влада намагається переключити увагу людей з провалів в економіці, боротьбі з епідемією коронавірусу та безпековій політиці.

«Команда нових облич, наобіцявши людям абсолютне диво рік тому – про кінець епохи бідності, про мир, що просто достатньо перестати стріляти, про те, що ми приборкали коронавірус, про те що ми зміцнили міжнародну солідарність – обдурили. І люди на «відосики» вже перестали вестися. І їм потрібна зміна сюжету, попкорн», – пояснює п’ятий Президент.

«Правоохоронні органи держави, які було сформовані президентом Зеленським з першого дня його перебування при владі, отримали завдання – щось знайти на Порошенка. Це Зеленський каже на своїй прес-конференції, починає і закінчує цим, абсолютно дискредитуючи нашу державу в світі. Суперечить тому, чим ми займалися, будуючи вектор розвитку нашої держави», – зазначив Петро Порошенко.

Він звернувся до прокурорів та слідчих ДБР: «Ви виконуєте злочинні накази. Ви фальсифікуєте докази, ви фальсифікуєте справи. Ваші дії повністю підпадають під кваліфікацію Європейського суду з прав людини. Якщо потрібно дати юридичну консультацію – залюбки, я вам її надам. Або нададуть наші партнери зі Страсбургу, з якими ми співпрацюємо. Але проблема – не в Порошенку. Ви ганьбите зараз Україну», – наголосив лідер «Європейської Солідарності».

«Володимире Олександровичу, рейтинг це вже не врятує. Пора зайнятися ділом. І припинити політичні переслідування – для Януковича це дуже погано закінчилося. Ми готові об’єднатися пліч-о-пліч, припинити будь-які протистояння, тому що ми дуже любимо Україну. Ми не вороги», – закликав Порошенко президента Зеленського.

«Я готовий відповісти. І за армію – готовий відповісти, і за мову – готовий відповісти, і за віру – готовий відповісти. За кожен крок. А історія все розставить на свої місця», – переконаний Порошенко.

Джерело

 

Петро Порошенко після засідання суду попередив владу: Або спільно будуємо Україну, або купуйте квиток до Ростова

 

Після засідання у Печерському суді п’ятий Президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» подякував тисячам прихильників, активістів, волонтерів та членам команди за підтримку.

«Які ми разом сильні! Вони маринували нас, думаючи, що ми не витримаємо і розійдемося. Не дочекаються! Ми – найкращі, ми – сильні. Дякую кожному з вас. Дякую добровольцям, волонтерам, партійцями «Європейської Солідарності». Дякую нашій молодіжці, «Справі Громад». Дякую нашим ветеранам, блогерам і журналістам – всім, хто стали стіною і не дали вчинити свавілля», – зауважив Порошенко.

«Ми ще не перемогли, але вони знову злякалися і втекли, коли ми викрили факти злочинів, фальсифікації справи. Коли їм не залишилось що казати, коли побачили заяви наших міжнародних партнерів», – наголосив п’ятий Президент. Він повідомив, що сьогодні була оприлюднена жорстка заява впливових європейських політиків Пета Кокса та Олександра Квасневського проти політичних переслідувань в Україні.

«Ми – лідерська опозиційна сила. Ми змінюємо державу, а не знімаємо відосики. Ми патріотичні, потужні, сильні українці, які створюють альтернативу некомпетентним «новим обличчям», які сповідують принцип «какая разніца». З нами сила, з нами такі люди, як ви!», – наголосив Петро Порошенко.

«Ми не намагаємось щось захоплювати. Або спільно будуємо Україну – або купуйте квиток до Ростова», – застеріг Петро Порошенко нинішню владу.

Порошенко також закликав негайно звільнити добровольців, яких утримують під арештом у справі Шеремета. Він також вкотре наголосив, що готовий відповісти і за армію, і за мову, і за віру, і за церкву, і за Україну.

Петро Порошенко повідомив, що наступне засідання відбудеться 8 липня, а 10 липня спливає термін розслідування у цій справі, яка тягнеться вже більше року. «У них завершується термін розслідування справи 10 липня. І вони зараз кажуть, що їм потрібен запобіжний захід на 2 дні. Давайте покажемо світу їхнє справжнє обличчя. Наша любов до України, патріотизм, довіра один до одного є прямим і переконливим шляхом до перемоги», – наголосив лідер «Європейської Солідарності».

Джерело

 

Петро Порошенко

Дякую кожному, хто є небайдужим до долі України!

 

 

Фото © Михайла Палінчака та учасників акції

 

 

 

 

 

Автор