Скасування ЗНО неприпустиме, це буде корупційним переворотом в освіті

Ростислав Павленко

Непрофесійність влади і нездатність запровадити ефективну протидію поширенню COVID-19 не мають бути використані для скасування ЗНО.

Перенесення в онлайн режим пробного ЗНО та обговорення у владі можливості скасування і самого зовнішнього незалежного оцінювання є тривожним сигналом.

Не потрібно перетворювати пандемію COVID-19 у фіговий листок для повернення масштабної корупції у систему вступу до вишів.

Добре відомо, що запровадження незалежного зовнішнього оцінювання позбавило корупціонерів від освіти мільйонів і мільйонів щорічного корупційного доходу. ЗНО створило умови для доступу до освіти дійсно розумним та талановитим дітям, які не мали можливості платити хабарі за вступ.

Скасування ЗНО буде рівнозначним корупційному перевороту в освіті, відкине країну на десятиліття назад та позбавить сотні тисяч талановитих та перспективних українських дітей доступу до вищої освіти.

Існує досить можливостей для того, щоб провести зовнішнє незалежне оцінювання і в умовах пандемії COVID-19.

Влада зобов’язана знайти оптимальні форми, а не використовувати біду в інтересах корупційних схем. Ви так рвалися до важелів, тож відповідайте за подаровані надії. А не крадіть ці надії.

Однак те, що навіть міністра освіти і науки за 100 днів знайти не змогли, наводить на сумні думки.

 

Доброго ранку, країно. Сьогоднішній ранок – це та ситуація, коли, як то кажуть, "прокинувся знаменитим", хоча це мене…

Опубліковано Сергієм Горбачовим Пʼятниця, 12 червня 2020 р.

Автор