Зради і перемоги тижня. 29 травня – 4 червня 2020 р.

Щоразу по п’ятницях (по можливості) – зрадатижня_перемогатижня.

Розглянемо події 29 травня – 4 червня 2020 р.

ЗРАДА

Вранці 29 травня Броварах Київської області сталася масова стрілянина. Відбувся конфлікт між підприємцями, які займаються пасажирськими перевезеннями, та нелегальними перевізниками.

П’ятий президент, нардеп від “Європейської Солідарності” Петро Порошенко відмовився приходити на допит до Держбюро розслідувань. «Виклики через “відосики” на сайті ДБР не передбачені Кримінально-процесуальним кодексом України» – повідомили адвокати Порошенка.

У вівторок, 2 червня, у Одесі на промтоварному ринку сталася масова стрілянина. Внаслідок події поранення отримали двоє людей. Їх доставлено до лікарні. У поліцію доставили 10 учасників заворушень на промтоварному ринку «7-й кілометр», розташованому в передмісті Одеси.

Президент Володимир Зеленський відвідав кафе у Хмельницькому під час свого візиту. «Я готовий віддати штраф, якщо щось порушив» – заявив президент. Головний санітарний лікар Віктор Ляшко зазначив, що вважає, що Зеленський нічого не порушив, оскільки відвідав заклад для інспекції.

Помер відомий український композитор Мирослав Скорик. Скорик є автором музики до фільмів “Тіні забутих предків”, “Гуси-лебеді летять”, “Високий перевал” та інших стрічок. Має звання Героя України за видатні особисті заслуги перед Українською державою у розвитку національного музичного мистецтва, багаторічну плідну композиторську, педагогічну і громадську діяльність.

У понеділок, 1 червня, у Києві поліція перекрила міст Метро, перевіряється інформація про можливу загрозу вибуху. Чоловіку, який погрожував підірвати міст Метро у Києві, повідомлено підозру.

Кількість офіційно зареєстрованих безробітних в Україні зросла на 16,6 тисячі за минулий тиждень. Всього в Україні офіційно 511 267 безробітних, це майже на 69% більше у порівнянні з показником 1 червня 2019 року.

ПЕРЕМОГА

Європейська комісія затвердила виплату Україні 500 млн євро кредиту в рамках програми макрофінансової допомоги. Повідомляється, що з цим траншем ЄС загалом надав Україні у вигляді позик 3,8 млрд євро. Це найбільша сума, яку виділяли країні-партнеру ЄС. Цей транш – останній.

Служба безпеки виявила в районі проведення операції Об’єднаних сил колишнього бойовика з «групи Бєзлєра». Він брав участь у катуваннях українських військових та мирного населення на тимчасово окупованих територіях Донеччини. Суд обрав запобіжний захід – тримання під вартою.

Національний банк України вводить у обіг монету номіналом у 10 гривень, яка згодом замінить відповідні банкноти.

Рахунки Суспільного розблокували, тепер мовник може вільно користуватися коштами з комерційних рахунків. У НСТУ переконують, що тепер починають гасити борги з власного бюджету, щоб унеможливити подальше блокування рахунків компанії.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершила слідство щодо можливого зловживання владою екс-першим заступником Ради національної безпеки і оборони Олегом Гладковським. Попереду – суд.

У Кагарлику, що в Київській області, після скандалу з тортурами і зґвалтуванням повністю скоротили штат місцевого райвідділу поліції. Чотири співробітники були звільнені, 5 відсторонені та 10 притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

Укрзалізниця розпочала пасажирські перевезення між областями. Протягом першого дня відновлення курсування приміських поїздів Укрзалізниця перевезла у приміському сполученні 48,1 тисяч пасажирів.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Автор