Порошенко – Зеленському: «Україною управляти – не вечір гумору провести» (відео)

 

Експеримент з новими обличчями провалився, за вісім місяців урядовці Зеленського довели економіку до критичної ситуації. Про це з трибуни Верховної Ради заявив п’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко під час обговорення так званої «програми дій уряду». Він зазначив, що саме Володимир Зеленський несе всю відповідальність за поточний стан справ. Порошенко також звернувся до керівництва Верховної Ради з вимогою надати підписні листи для висловлення недовіри Кабінету міністрів.

«7 місяців тому в цьому залі вже розглядали програму діяльності уряду, але мало хто навіть в цьому залі згадає прізвище, хто доповідав тоді програму дій уряду. Бо уряд зараз – це лише димова завіса, яка має прикрити реального господаря, людину, яка несе повну відповідальність за ситуацію в країні. І прізвище цієї людини – Володимир Зеленський. Він є прем’єр-міністром, він є міністром економіки, міністром соціальної політики, він є міністром внутрішніх справ і він є генеральним прокурором України», – наголосив Порошенко.

Петро Порошенко нагадав, що у травні минулого року його команда передала країну з економічним зростанням 4,5% річних і з повною скарбницею грошей.

«Вже в грудні місяці вони створили комітет рятування промисловості від самих себе. Вісім місяців їм вистачило для того, щоб довести ситуацію до поточного стану. В цьому залі звучали самокритичні слова президента. Я їх цитую «Економіка брала розгін, спіткнулася і ризикує проїхатися обличчям по землі. Це слова Зеленського, коли розглядалася програма», – нагадав Порошенко.

«Зараз економіка на землі. І щоб рятувати економіку, робочі місця, щоб захистити людей, діяти треба негайно. Треба визначити галузі, які потребують найбільшої підтримки. Треба захистити малий та середній бізнес з відтермінуванням сплати банківських відсотків, відтермінуванням сплати податків, припинити корупційні зловживання з ПДВ, припинити корупцію на митниці, припинити кризу в енергетиці. Припинити розмови і починати нарешті діяти», – закликав п’ятий Президент.

«Інвесторам потрібні не няні. Інвесторам потрібний надійний захист і виконання зобов’язань держави. Треба негайно переглянути закон №466-IX, і якщо це основа вашої податкової політики, краще не робити нічого. Я наголошую і закликаю президента забезпечити формування професійного технократичного уряду. Звертаюся до керівництва Верховної Ради негайно видати нам підписні листи для збору підписів про недовіру цьому уряду», – зазначив Петро Порошенко.

«Експеримент з новими обличчями провалився. Україною управляти – це не вечір гумору чи конкурс краси. Це є високоінтелектуальна і високо фахова справа», – резюмував Порошенко.

Джерело