Сардэчна запрашаем в «ласкаві» лабети біларуського КДБ та рашистської ФСБ

Тарас Чорновіл

Щойно слуги разом з ОПЗЖ та “Батьківщиною” протягнули в Раді страшну річ. Втихаря й не вникаючи в суть (дали право лише на один виступ, на який не зреагували), ратифікували угоду з Біларуссю про реадмісію. Хто не знає – це угода, згідно якої одна сторона передає іншій громадян, які незаконно прибули на її територію, а інша їх має забрати. Ніби нічого страшного – у нас така угода діє з ЄС. Там були свої ризики, які виявилися мінімальними. Вони стосувалися незаконних мігрантів, що через нашу територію проникали в Європейський Союз.

Але з Біларуссю річ зовсім інша. Ратифікація цієї угоди розв’язує нашій колаборантській владі руки для передачі в Біларусь численних біженців від режиму Лукашенка, які знаходяться на нашій території з якимись порушеннями міграційного законодавства або перебувають у процесі розгляду їхніх заяв. А ще таким чином можна опосередковано через Біларусь фактично видати Росії біженців від путінського режиму. Просто треба заявити, що особа попала в Україну з Біларусі (доказуванням ніхто заморочуватися не буде). А в Біларусі з РФ кордону нема, зате на повну працюють рашистські спецслужби.

І основне. Реадмісія – це не екстрадиція. Тут нема складної екстрадиційної процедури, тривалого екстрадиційного арешту, нема оскаржень, адвокатів тощо. Схопили на вулиці, зачитали у відділку постанову й повезли до кордону в “ласкаві” лабети біларуського КДБ та рашистської ФСБ.

Автор