Вата на паркеті

Serg Marco

Тот случай, когда у Вилкула есть награда от МО “за сприяння Збройним Силам”, а у тебя нет.

И нет, дело не в железке и коробочке, мне нах не надо. Просто короля играет свита. И кто-то же делал подання на Вилкула, которое подписал Таран. Когда грамоту на Станко, которая слила позицию десантников сепарам и русским, Полтораку подала Коляда (притом что Коляда очень даже норм), она лишилась по итогу должности.

Судя по всему, в МО Тарана считают, что все норм, и человек, который сделал это подання, и дальше будет нужным человечком возле Министра Обороны и дальше будет обкашливать вопросики. Никакой реакции от министра же на это не было. Значит, всё отлично, МО осознано сделало это награждение, и идите нах патриоты гребаные, мешаете только обороной правильно управлять, награждая сепарье.

Эх не дожили немного Моторола и Гиви, могли бы тоже какую-то побрякушку получить от МО, они так сприяли, так сприяли…
Е*аный стыд.


Олексій Петров

Судя по всему, волонтёрское движение в Украине началось с Вилкула-старшего!

Другого объяснения у меня нет…

Не удивлюсь, если завтра Вилкул-младший получит орден «За мужество». Ведь не сбежал из страны, остался. Значит, достоин награды.

А то и Богдана Хмельницкого, трёх степеней сразу.

Чтобы два раза не вставать.


Гліб Бабіч

Міністр Оборони України Андрій Таран нагородив Юрія Вілкула медаллю “За сприяння Збройним Силам України”.

Власне, сприяло і сприяє Збройним Силам місто Кривий Ріг.
І гроші в бюджеті міста Кривого Hогу – від його мешканців.
Але нагородили – Вілкула.

Мабуть, всіх, хто вклав максимум сил, коштів і життя в допомогу армії, Таран вже нагородив. Пора, мабуть, і Вілкула.
Точніше, прийшла пора Вілкулів.
У нової влади, в тому числі і в МО, нові пріоритети, нові герої та нове розуміння про тих, хто сприяє армії.

І мова навіть не про це. Просто в Армію, що стала майже новою, повернувся “старий” Таран. А у “старих” абсолютно своє розуміння про те, як, кого і за що нагороджувати.
Мало того, це одна з їх фішок. У них свербить нагороджувати “кого треба”.
Так що, думаю, це перша ластівка.

Знаєте вислів “прийшов час ох*тельних історій”?
Так ось. Тепер прийшов і “час ох*тельних нагороджень”.


Alex Noinets

Я не обговорюю питання військових нагород, нагородної зброї та взагалі намагаюся якнайменше обговорювати військові питання. Просто тому, що я не військовий.

Я не був, але я бував. У мене є відзнака “за службу” 28 ОГМБ і “За гуманітарне сприяння АТО”, і я скромно вважаю, що це якраз стільки, скільки я заслуговую.

Так, мені пощастило, я отримав рівно стільки нагород, скільки, я вважаю, я заслуговую. Іншим пощастило набагато менше. Хтось зробив набагато більше, але не отримав нічого. Хтось навпаки.

Але все це фігня, яка не має жодного значення поряд с тим фактом, що Вілкул отримав з рук міністра оборони Тарана медаль за те, що за бюджетні кошти відремонтував ППД 17 окремої танкової бригади.

І тут я маю повне право обговорювати.

У мене питання. А чого тільки Вілкул?

Всі мери-сєпари з нашого боку Донецької та Луганської області – надзвичайні волонтери. Вони і приміщення знаходили, і ГСМ, і будматеріалами допомагали. В 14-15 вони все робили, щоб їх випадково не розстріляли.

Давайте Таран їм всім медалі видасть. Давайте Зеленський приїде і всіх їх нагородить. Або вони всі в Київ приїдуть, і їх нагородять перед строєм. Давайте парад на День Незалежності тільки з них проведемо.

Мені буде приємно знати, що в 15 році вважалося, що волонтери – це як я, в 17 волонтери – це як Мультик і його холодильний ларь, а в 20 – це як Вілкул. Мені завжди приємно, коли питань нема і все зрозуміло.


Валерій Прозапас

Після заяви про “недосяжність стандартів НАТО” на третій день призначення з міністром Тараном все було зрозуміло – вата на паркеті.

Тому нагородження ним Вілкула-старшого медаллю “За розвиток ЗСУ” – це не дивно і логічно, він ще УБД видасть на його синулю-сєпара, а може і Моторолу значком відмітить (посмєртно).

Цей Таран – прямий призначенець Зеленського, хтось його пропихнув, а так званий головнокомандувач погодився, не виключено, що під час зустрічі в Омані, в рамках заходів з руйнування обороноздатності України.

Давайте послухаємо аргументи “Зааатоо Порошеееенко…!” – це зараз наймодніше виправдання співучасті в зраді власної держави.

Автор