Епідеміологічна обстановка в Збройних Силах України станом на 07:00 27.05.2020 р.

Станом на 07:00 27 травня 2020 р. в Збройних Силах України хворіє 57 осіб на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2. Всього за час пандемії одужало 102 особи.

На ізоляції (в тому числі самоізоляція) перебуває 287 осіб. Кількість військовослужбовців, у яких закінчується ізоляція найближчих три доби, – 35 осіб.

На жаль, у Збройних Силах України зафіксовано третій летальний випадок від коронавірусу.

Так у зв’язку з захворюванням на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2, 25 травня помер працівник Збройних Сил України (Львівська область). Працівник хворів з 11 травня, лікувався вдома. 18 травня у зв’язку із погіршенням стану здоров’я працівник ЗС України звернувся до міської лікарні Кам’яно-Бузького району Львівської області та того ж дня йому було виконано експрес-тест для виявлення ознак наявності COVID-19. Дослідження пацієнта показали негативний результат. Хворий отримував необхідне лікування, але 22 травня з відсутністю динаміки до покращення стану здоров’я він був скерований в Львівську туберкульозну лікарню, де було проведено лабораторне дослідження методом ПЛР-тестування, за результатами якого у працівника ЗС України підтверджено захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19 посмертно.
Висловлюємо співчуття близьким та рідним.

За минулу добу зареєстровано чотири нових (один з них летальний, як повідомлялось вище) випадки захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19.

У закладах охорони здоров’я перебуває двоє військовослужбовців (Військово-медичний клінічний центр Центрального регіону та Національний військово-медичний клінічний центр “ГВКГ”). Ще один військовослужбовець (Київська область) перебуває на амбулаторному лікуванні. На 27.05.2020 запланована госпіталізація до Національного військово-медичного клінічного центру “ГВКГ”. Стан здоров’я пацієнтів задовільний, спостерігається легкий перебіг захворювання.

Наразі у Збройних Силах України обліковано – 162 особи, хворіє – 57 осіб, одужало – 102 особи, летальних – 3 випадки.

Аналіз захворювань серед військовослужбовців та цивільного населення свідчить про те, що найчастіше інфекція поширюється під час епізодичних зустрічей з найближчими людьми (друзями та рідними), що не входять до кола осіб, з якими ви спілкуєтеся щодня або мешкаєте разом. Не наражайте себе та свою родину на небезпеку зайвими контактами. Залишайтеся вдома.

Командування Медичних сил Збройних Сил України закликає дотримуватися правил карантину та особистої гігієни.

Джерело