Ми обіцяли сидіти дома, поки немає державної зради

Victor Tregubov

Привіт. Це Вікт, і в мене погані новини.

Офіс Президента видав указ, згідно якого до Тристоронньої контактної групи, окрім Кучми, додається низка українських урядовців. Умовно назвемо їх «групою Єрмака».

Це докорінно змінює формат групи з поштальйонського — коли там з українського боку лише «поважні особи» і можлива відмазка «Кучма пенсіонер, а не президент» — на формат, коли рішення, прийняті групою, є рішеннями української держави.

І тут ми маємо відразу низку запитань.

По-перше, НА…ВІЩО нам це потрібно? Що це будуть за рішення, і чому вони потребують таких змін.

По-друге, а як зміниться формат представництва з російського боку?

По-третє, чому це жодним чином не було прокомуніковано суспільству?

По-четверте, як це співставляється з учорашньою заявою пана Єрмака, що він сподівається восени провести місцеві вибори на усій території України, включаючи окуповану нині? (До речі, я знов мушу запитати — коли пан Єрмак каже про вибори на окупованих територіях, Крим він теж має на увазі?).

Від відповідей на ці питання — і від факту їх наявності чи відсутності — дуже залежить моє особисте бажання знов іти на Банкову.

Маю підозру, що не лише моє.

Бо, на жаль, поки що всі ініціативи пана Єрмака змушували туди не просто йти, а бігти. Сподіваючись, що встигнеш раніше, ніж встигнуть вони.

Ми обіцяли сидіти дома, поки немає державної зради. Ми не дарма робили таку обмовку.


Костюк Олександр

Як грубо нас обдурюють.

Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак провів телефонну розмову з політичними радниками лідерів держав-учасниць Нормандського формату. Українська сторона запропонувала перезавантажити роботу Тристоронньої контактної групи:

«Українська сторона також запропонувала залучити до роботи в підгрупах ТКГ як запрошених осіб, які ПРЕДСТАВЛЯЮТЬ ОКРЕМІ РАЙОНИ ДОНЕЦЬКОЇ ТА ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТЕЙ, внутрішньо переміщених осіб, котрі були вимушені залишити ці райони після травня 2014 року.
Андрій Єрмак зазначив, що учасники Тристоронньої контактної групи залучатимуть цих людей до дискусії, консультацій та УЗГОДЖЕНЬ питань, передбачених Мінськими домовленостями.
Водночас керівник Офісу Президента наголосив на неприпустимості жодних переговорів з ПРЕДСТАВНИКАМИ невизнаних квазідержавних утворень».

Тобто в першому абзаці Україна буде УЗГОДЖУВАТИ рішення з нікому не відомими особами, які ПРЕДСТАВЛЯЮТЬ ОРДЛО. Але ні, стверджує пан Єрмак. Жодних переговорів з ПРЕДСТАВНИКАМИ невизнаних утворень. Вибачте, то виявляється представники ОРДЛО – це не представники? Не вір очам своїм?

Але нас втішають: та всьо нормально, не переживайте! Представники ОРДЛО будуть з переміщених осіб. Вибачте. З яких осіб? Хто їх призначатиме?

А я вам скажу з яких. Беремо умовного майбутнього Пасічника (ставленика кремля) і ПЕРЕМІЩУЄМО його з Донецька на неокуповану територію. Там він ПРЕДСТАВЛЯЄ ОРДЛО, УЗГОДЖУЄ питання. Потім, коли настає час, переміщуємо його назад. І робимо «прем’єр-міністром». Вуаля. От таким хитрим, завуальованим способом Україну примушують вести перемовини з частиною України. Тобто надають суб’єктність ОРДЛО.

Більше того, Україна (руками квартального клоуна) в ОДНОСТОРОННЬОМУ порядку різко підняла свій рівень представництва в ТКГ:

«До складу делегації також увійшли: віце-прем’єр-міністр України – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков (перший заступник глави делегації), голова Комітету Верховної Ради України з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва, народний депутат України Олександр Мережко (заступник глави делегації), заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Юлія Свириденко (представник України в робочій підгрупі з соціально-економічних питань), голова Комітету Верховної Ради України з питань правової політики, народний депутат України Андрій Костін (представник України в робочій підгрупі з політичних питань), заступник міністра оборони України Олександр Поліщук (представник України в робочій підгрупі з безпекових питань), голова Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, народний депутат України Галина Третьякова (представник України в робочій підгрупі з гуманітарних питань)».

Тобто в Мінську Україна (на відміну від РФ, яка взагалі “ні прі чьом”) на офіційному, державному рівні, рівні віце-прем’єра, УЗГОДЖУВАТИМЕ папірці з ПРЕДСТАВНИКАМИ ОРДЛО.

І Зеленський вже в турборежимі цей указ підписав.

Це вже не підпис Кучми, який є лише заявою про наміри. Це будуть офіційні державні документи Україна – ОРДЛО.

Ось так продають український суверенітет. Ось це справжній бізнес Єрмака. Серйозний. Торгівля державними посадами – це так, дрібниця. На цигарки братухє.


Helgi Sharp

Заголовок в УП: “Ермак предложил Германии, Франции и России перезагрузить переговоры в Минске”.

Ещё один заголовок: “Ермак сказал, что команда президента всё ещё разгребают завалы, оставленные Порошенко”.

ИЗВИНИТЕ, ВЫ ВООБЩЕ КТО?

Один, отставной козы барабанщик с зашкваренным братом, будучи обычным клерком для раздачи бумаг, что-то там предлагает Германии и Франции… Ладно, облобызанной им России, но какого чёрта со свинным рылом лезть что-то предлагать Германии и Франции? Какие полномочия? От кого? Такие заявления, согласно Конституции, могут делать только президент и глава МИД.

Другой чудак, исключительно за болтливость назначенный пионервожатым моностада, на голубом глазу называет Пятого президента “Петей”. Человека, сохранившего Украину, – Петей.

Завалы, оставленные Порошенко…

Как-будто раньше эти деятели жили в прекрасной Швейцарии без войны, без потери 20% промышленного потенциала, без разваленной армии и купленных Кремлём провокаторов. А теперь, отставив мизинчик, разбирают паутину и выметают мусор, оставленный Порошенко.

Я знаю, что делал ПАП последние 5 лет. А что делали вы, чтобы в чём-то его упрекать? Продюссировали певичек, бегали по телешоу и пивос по саунам тянули? А сейчас уничтожаете тот запас прочности, который был оставлен на апрель 2019-го?

Пусть говорят… И радуются дутым рейтингам. Янукович тоже радовался, но когда дошло до дела, на его защиту вышел только пьяный, проплаченный антимайдан. А за этих никто и не выйдет. И не заплатит. Так, “Сватов” на посошок охлос посмотрит, зевнёт и наутро забудет.

Германии и Франции он предложил…

 

Політична карикатура © Олексій Кустовський / Радіо Свобода
«Copyright © 2018 RFE/RL, Inc. Передруковується з дозволу Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода»

Автор