Кто защитит тех, кто защищает нас?

Елена Подгорная

25 дней.
25 дней, в каждый из которых кто-то из медиков сталкивается с коронавирусом.
25 дней, в которые большинство медиков работают практически без защиты. Государство не обеспечило. Есть только то, что привёз фонд Порошенко и другие волонтёры.
25 дней медицинские работники на передовой.
25 дней партия Европейская Солидарность борется за то, что бы собрать внеочередное заседание парламента и обсудить на нём тему страхования медицинских работников.
Это уже второй раз за время эпидемии, собственно. Первый раз в феврале пришлось две недели уговаривать власть и доказывать, что проблема серьёзная, нужно реагировать, потом может быть поздно. Две недели. Уговорили.

В этот раз ЕС требует принятия закона Порошенко про страхование врачей и рассмотреть вопрос тестирования. Как сделать так, что бы процесс ускорить и сделать более массовым.

Но 25 дней.
Не актуальна такая повестка дня для “слуг народа”…

Заседание таки состоится. За него собрали 157 подписей. А власть Зеленского – она ж как шавка. Без 3,14дюли – как без пряника. Ничего нормально сделать не могут. Но стоит только выписать подсрачник, как сразу – о! А шо? Мы да… Мы за… Это вот у Давида снова контекст выпал и потому бежит медленно.

Кстати, избирателю на заметку. Ваши “слуги” настолько ленивые, что самая большая фракция выдала только 4 голоса за. Остальные лишний раз на работу не хотят идти, хоть повыздыхайте вы там все, дорогие избиратели.
Украина на последнем месте в Европе по количеству тестирований? Ну и шо? Кого это парит? “Слуги” в ресторанчик сходят, а работу пусть кони работают.
А 150 миллионов гривен из бюджета на тесты мыши з’їли. И не вдавило падлюк.

Про законопроект №3376 подробнее, без хаханек. Что бы вы понимали, что там про страхование Пётр Алексеевич предлагает. 11 апреля он разработан и 22 апреля зарегистрирован.

Законопроект вносит изменения в Статью 39 Закону України “Про захист населення від інфекційних хвороб” и этим вводит обязательные страховые выплаты медицинским работникам в случае инфицирования коронавирусом в размере 100 прожиточных минимумов (210 200 грн), а в случае смерти от коронавируса в размере 750 прожиточных минимумов (1 576 500 грн). Прожиточный минимум для трудоспособных лиц на 2020 год составляет 2102 грн.

В случае принятия Закона он будет профинансирован из фонда борьбы с острой респираторной болезнью COVID-19, вызванной коронавирусом SARS-CoV-2, соответственно статье 28 Закона Украины “Про Державний бюджет України на 2020 рік”.


Татьяна Худякова

Встретившись с опасностью, опоссум притворяется дохлым, чтобы враг побрезговал и не съел. Совершенно безвредная муха приобретает окраску матёрой хищной осы. Кошаки прикидываются лапуськами и сладюсиками, чтобы поработить человечество и заставить высший разум убирать за ними говно. Тётки надевают лифчики с поролоном, зелебобики тырят и переиначивают мои тексты, а дешёвые клоуны пародируют известных людей. Многое в этом мире построено так, чтобы не быть, а казаться. Пыль в глаза, оптовым покупателям скидки.

С начала апреля Порошенко и ЕС пытаются протолкнуть через плотные ряды зеленоватого парламента законопроект по обязательному страхованию медиков на случай заболевания или смерти от коронавируса: приравнять выплаты медикам к выплатам военным. Чтобы каждый врач или медсестра, работающие непосредственно на «передке», имели гарантированные выплаты, если вдруг что. Как сказал Порошенко:

«Если ты хочешь победить в войне – позаботься об армии!»

Но ни об армии, ни о медиках эти скудоумные властители позаботиться не в состоянии. У них нет ни денег уже, ни воли. Они вообще тут собрались вовсе не для того, чтоб заботиться обо всём народе. Только о некоторых представителях. Поэтому ни законопроектов от них не было, ни какого-либо желания рассматривать предложения треклятой оппозиции. Сплошной игнор и откровенный саботаж.

А медики между тем болеют, умирают, не получают даже обещанных законом №540-IX трёхсотпроцентной надбавки врачам, работающим с заболевшими коронавирусом. И как следствие, бунтуют, отказываются работать и рисковать жизнью безо всяких гарантий со стороны государства. Пока власти двигают кровати в борделе, т.е. меняют министров раз в месяц, и жалуются на непосильную нагрузку на бюджет.

И вот вчера Порох показал мастер-класс по дрессуре зеленых парламентариев и передал спикеру ВР подписные листы с требованием проведения внеочередного заседания парламента по страхованию медиков.

Но Арахамия не растерялся! И быринько ззабульбенил «альтернативный законопроект», чтобы «успеть собрать политические дивиденды», бо «Петя без нас смог созвать внеочередную сессию!» Причем альтернативного на самую малость. По их законопроекту выплаты медработник получит лишь в случае получения инвалидности. Ну и автора поменяли, да.

Т.е. вся суть теперешних телодвижений этих клоунов – лишь бы не от Порошенко. Назло бабушке отморожу уши. Причем не себе, а всем вам. Вместо того, чтобы наладить нормальную работу с оппозицией, зелёный сектор нашего бытия упорно творит х*йню и деструкцию, регулярно палится на переписках и записанных разговорах, но выводов, видимо, делать не способен.

Эдакие пупсики, мол, можем мы и сами шевелить усами.

Ну тут вопросов нет. После того, как Порошенко поставил вам освежающую клизму, САМОСТОЯТЕЛЬНО собрав 157 голосов за свой законопроект, усы зашевелились очень бодро. Пуганули тараканов, включив на кухне свет. И теперь они мечутся по столешницам, кто-то прячется, а кто-то стоит, гордо выпятив грудь, и шевелит усами. Тапка ждёт.

Вот реально цирк.
Вы, детишки безумные, пока что работаете рыбками-прилипалами. Подъедая всё, что плохо лежит, страдая недержанием контекстов и общей интеллектуальной слабостью. При этом слишком гордые и тупые, чтоб прийти и сказать: «Петя, вставай, мы там всё уронили. Помоги, научи!» Слишком ссыте за свои рейтинги, которые вам формирует Беня через телевизор.

Но иногда бык спускается с горы и неторопливо е*ёт ваше стадо. Так что, Давид, тебе что с лицом не повезло, что с ролью. Я бы на твоём месте куда-то спетляла, отсидеться под ветошью. Бо пока с тебя ржут, но скоро начнут тупо 3,14дить.


Тарас Черновіл

З вершин падлючості й цинічності слуг уже важко дивуватися. Це їхнє нутро. Але Арахамія у черговий раз пробив дно. Історію з перепискою в закритій мережі всі вже бачили? Якщо ні, то можете глянути за посиланням на Цензорі.

Учора не коментував цього, бо звично шукав підтверджень. Сьогодні вже сам Арахамія визнав достовірність скріну. Навіть його виправдання і ті додатково дірявлять дно методом глибинного буріння. Бачте, їх та їхніх зелених лакейчиків хтось якось обманув, бо вони думали (вони думали?!), що це щось не те і якось не тоді, а ще, коли зібратися на цьому тижні, то на наступному в слуг сил у кнопочки потицяти може вже не залишитися… Ну, про те, що воно не лише дуже підле, але й тупе, теж не є секретом. Підписів і без слуг та прислужників зібрали 151. А їхніх 4 чи 5, які долучилися до ініціативи, на ситуацію вже не вплинули, зате врятували свою честь на відміну усяких арахамій.

А тепер про суть справи. Як ви вже бачили в їхній закритій переписці, для усіх цих слуг дуже важливо, щоб “бонуси” від ініціативи, від якої вони місяць відбивалися руками й ногами, якщо вже не вдасться уникнути ухвалення, дісталися їм, а не лідеру опозиції. Це, звісно, огидно. Слуг абсолютно не турбує, що ми перші в світі за відсотком інфікованих коронавірусом медпрацівників. Їм “бонуси” потрібні! Мерзота…

Але це ще далеко не остаточне дно. Бо знизу чути активний стукіт. Так от, слуги готові купити пару фракцій, включаючи ОПЗЖ, щоб ще й зекономити на медиках. Якби обидва законопроекти були ідентичними за змістом і лише трошки відрізнялися за оформленням, кого б це здивувало. Вони цілу осінь під час свого турборежиму саме в такий спосіб крали чужу інтелектуальну власність і протягували 100% копії зі своїми підписами. Але ці два законопроекти не ідентичні. Вони кардинально відрізняються. Спільний у обох проектів лише пункт другий, який стосується виплат родичам померлих медпрацівників. Їх, дякувати Богу, в нас небагато. А всім медпрацівникам, які заразилися й перехворіли на коронавірус у спільному законопроекті слуг та медведчуківців НІЧОГО виплачувати не планують.

Адже це лише в проекті Порошенка та членів ЄС чітко виписано, що страхова виплата предбачається усім медпрацівникам, які ЗАХВОРІЛИ на Ковід-19. А у слуг та ОПЗЖ виплати можуть отримати тільки ті, хто УПРОДОВЖ РОКУ ОТРИМАЛИ ГРУПУ ІНВАЛІДНОСТІ. Законодавча ініціатива ЄС передбачала не лише матеріальну, але й моральну підтримку для медиків, мала стимулювати й заохочувати їх до виконання свого небезпечного обов’язку. Медичних працівників влада покинула напризволяще, не забезпечувала засобами захисту, досі бреше про повноцінне фінансування 300%доплат і тому подібне. Вони мали б знати, що їх, хоча б у такий спосіб, фінансово прикривають в умовах особливої небезпеки.

Арахамія такий підхід у своєму дописі назвав популізмом. Ще й обурився, що цим “врачам єщьо прідьотся платіть, дажє, єслі ані виздоровєют”. Ні, нехай краще скалічіють, а тоді вже подивимося. Тепер коротко про цю інвалідність, яку мають встановити упродовж року. Перше – отже й виплата буде, лише упродовж місяця після встановлення інвалідності, тобто десь за рік. А якщо в рік не вкладуться чи не встановлять їм офіційно інвалідність, то й ні копійки не отримають. Саме так насправді й відбудеться. Важкі пневмонії, які й є головним ускладненням коронавірусної інфекції дійсно руйнують майбутнє життя людини. Але це не відірвана рука чи нога. А в нас солдати, яким кінцівки після бою ампутували, по року оббивають пороги різноманітних комісій, щоб отримати групу інвалідності. Коли беремо ближчу аналогію – наслідки туберкульозу, а тут маємо майже столітню практику ухвалення рішень про встановлення інвалідності, то побачимо значно гіршу картину. При явних рентгенознімках із реальними туберкульозними кавернами та дірками в легенях отримати групу інвалідності може лише частина хворих і то дуже нескоро.

При Ковід-19 навіть у критичних випадках об’єктивна картина невиправних ушкоджень не буде чіткою. Ті, в кого при критичному перебігу пішло глибоке руйнування легень, переважно не виживають. Інші, хто мав просто важку, клінічну форму, на все життя чи довгі роки найімовірніше збережуть важкі симптоми: втомлюваність, знижену працездатність, проблеми з диханням, схильність та важчий перебіг супутніх хвороб, включаючи й кардіологічні. Але діюча нині система визначення груп інвалідності не дає за таких обставин права на інвалідність. От коли у вас половина легень незворотньо зруйновані, а ви таки вижили…

Звісно, можна поборотися, пройти всі кола пекла й колись, за пару років відстояти свої права на групу інвалідності. Але слуги й ОПЗЖ це також врахували й ввели абсолютно нелогічну обмежувальну норму про те, що інвалідність має бути встановлена в межах одного року! Відгородилися від інфікованих медиків по всьому периметру, сволочі…

А тепер коротко про те, що вони планують робити на четверговому позачерговому засіданні. Зранку вони терміново збирають комітет Радуцького (бізнесмен від медицини, якого пов’язують у вивезенні на початках епідемії мільйонів масок). Туди (Арахамія вже це анонсував) притягнуть усіх своїх: і живих, і мертвих, щоб протягнути більшістю голосів (вони в них є) рішення про підтримку саме свого вихолощеного проекту. Далі Разумков у залі порушить рівність авторів законопроектів і проведе голосування не за черговістю їх реєстрації, а “за пропозицією комітету”. Це їхній типовий метод шахрайства.

Завдань, властиво, два. Перше – провести свій варіант, який нічого не дає захворілим медикам і майже нічого не коштує для бюджету та не допустити навіть голосування за проект Порошенка. Один же ухвалено, а альтернативні автоматично вважаються відхиленими. А друге – це ті самі “бонуси” й підлі підстави. Вони ж уникають згадок, що в їхньому проекті нема страхових виплат захворілим, і брутально ставлять своїх опонентів перед вибором. Опозиціонери можуть проголосувати за вихолощений проект від слуг і таким чином власними руками поховати свою більш повноцінну ініціативу. Тоді й нарікати нема на кого. Або ж не голосувати за авантюру від СН та ОПЗЖ і наразитися на шквал критики від усіх проплачених провладних шавок. Добре, якщо таким чином вдасться провалити їхній брехливий проект і тоді дійде черга до порошенківського. Але ж завтра у слуг буде максимальна мобілізація плюс ОПЗЖ та олігархічні групи. Нашкребуть… От якби першим голосували саме основний проект, яким є зареєстрований ще 22 квітня Порошенком, то моральна дилема постала б і перед деякими слугами. Тими, в яких ще є сумління. Результат тоді не був би таким однозначним.

Але вони добре застрахувалися й сприймають це голосування, як вирішальний бій. Ви лише вдумайтеся: бій за те, щоб не дати хворим (але не померлим) медикам страхових виплат і не допустити, щоб від них утекли якісь їхні фетишизовані “бонуси”. А щоб зовсім змазати картину і щоби не виглядало прямого протистояння між владою та опозицією (це хоч когось би змусило задуматися) вони поспіхом намалювали ще один альтернативний проект колишнього лідера медведчуківського “Українського вибору” Олександра Качури, за який навіть сам автор голосувати не стане.

Отака підлість та жадібність у найганебніших вимірах… Але цей народ саме на таку владу й заслуговує. Тим більше, що ще не наїлися… Мені дуже шкода медиків, яких завтра вчергове обдурять і обкрадуть зелені шахраї. Але ж вони самі цього хотіли…

Тут для порівняння даю посилання на законопроект Порошенка та законопроект Арахамії-Рабіновича. Щоб прочитати тексти обох документів, протягніть трошки вниз і клікніть на стрічку “Проект закону…”

* * *

Коротко повернуся до попереднього допису про “законопроектну війну” слуг і медведчуківців проти ініціативи Порошенка щодо страхових виплат медикам через захворювання на коронавірус.

Давайте глянемо на це з боку людської порядності й аристократичності. Абсолютна більшість медпрацівників (крім якоїсь незначної кількості в Галичині) масово проголосували за Зеленського, чим і вихвалялися до останнього часу. До недавна переповідали брудні тези, що “все зло від Пороха і так добре, що його позбулися”. А він, коли прийшла біда, організував та оплатив найбільшу й повністю безкорисливу волонтерську допомогу для цих самих медиків, які так жорстко були проти нього. А потім ініціював закон, який мав би їх фінансово прикрити в умовах особливої небезпеки.

Зеленський, якого вони зробили собі на голову президентом, та його слуги, яких обирали з не меншим ентузіазмом, нічого своїм виборцям не дали, більше того – навіть у питанні страхування медпрацівників ще раз обманули й обікрали людей у медичних халатах…

Отак і уживаємося в одній країні: люди аристократичні й вищі від дріб’язкових порахунків і абсолютна найогидніша погань…

* * *

Я допустив одну технічну помилку в статті про “війну законопроектів від СН та ОПЗЖ”. Думав, що комітет з охорони здоров’я зможуть зібрати лише на завтрашній ранок. Та ні. Тема, як знову обікрасти медпрацівників та попутньо не допустити позитивної інформації для Порошенка для Зеленського така важлива, що вони оголосили загальну мобілізацію. Колись так поступали регіонали, якщо щось було дуже потрібно для Януковича. Тоді навіть чартерні літаки на закордонні курорти відправляли за членами фракції. Зараз розсів лакеїв обмежений карантином, тому справилися вже сьогодні.

Комітет Радуцького, звісно ж, підтримав проект від слуг і рекомендував голосувати лише за нього. Нагадаю, що в проекті від СН та ОПЗЖ нема страхових виплат для медиків, які захворіли на Ковід-19, навіть з дуже важкими наслідками. Там реально є лише виплата родичам померлих медпрацівників. А для тих, хто вижили цинічна й брехлива обіцянка про виплату у випадку встановлення групи інвалідності упродовж одного року. Для цієї хвороби наше законодавство не передбачає групи інвалідності, а вибити групу за особливо важкі наслідки від пневмонії також практично неможливо. Принаймні, точно не в період штучно лімітованого року. І навіть двох-трьох…

Тож завтра дивитися сесію буду лише з чисто професійного інтересу. Все і так уже куплено та сфальшовано.

Автор