Чому блокують державне страхування медичних працівників?

Тарас Чорновіл

До речі, станом на ранок сьогоднішнього дня лише одна фракція навідріз відмовляється від підтримки законопроектів Порошенка про державне страхування медичних працівників на випадок зараження та, не дай, Боже, смерті від коронавірусу. Звісно, що це фракція слуг народу. Чи кому вони там насправді служать… Вони ж і не допускають винесення питання на позачергове засідання Ради. Серед цих недолюдків і слуги-медики. Одне таке обрали й у моєму Дарницькому виборчому окрузі Києва на підмогу його шефу Радуцькому. Парочка в лютому вправно спрацювала – все, що можна було продати за кордон, уміло продано.

Чому блокують таку важливу ініціативу? Бо вона внесена лідером такої ненависної Зеленському опозиції? Щось у цьому є. Вони в кінці березня чи на початку квітня навіть нараду проводили в офісі прєЗєдєнта на тему, що робити з гуманітарною допомогою від Фонду Порошенка й, не поставивши в лікарні узагалі нічого, пробували дотиснути головних лікарів, щоб ті не приймали цієї допомоги. Але вони запросто могли й обійти авторство Порошенка. Шахрайство – це їхня друга натура. Запросто могли скористатися чужою ідеєю, а простіше – вкрасти. Їм не вперше реєструвати реально альтернативні законопроекти як самостійні та запаковувати їх украденими законодавчими ініціативами. Цілу осінь цим промишляли. Могли й цього разу чужу пропозицію розмістити між якихось своїх новел і втілити в життя. А чомусь так уперто проти цього борються.

А все дуже просто. Пояснення криється в передвиборчих плакатах. Тільки тоді тупій частині населення не сказали, що їх слід сприймати з точністю до навпаки. Пригадуєте: “Кінець епохи жадібності”. Ще ніколи в Україні не крали так цинічно й підло. Під час війни та епідемії це називається мародерством. Так і цього разу. Слуги організували виведення колосальної суми з бюджету у спеціальний фонд для ручного використання вищими чиновниками. І крадуть, аж гай гуде.

Наприклад, заблокували виграний тендер на закупівлю недорогих захисних костюмів для медиків у вітчизняного виробника й купили удвічі дорожчі (де сказано, що чимось кращі?) в Китаї. І ще й ручками махають, кричать, що це, бач, через неякісні захисні костюми хворіють наші медики. Яка падлюча брехня. Нема жодного факту захворювання через нижчу чи вищу якість захисних костюмів. Звісно, найкращі південнокорейські (в рази кращі за закуплені ними в Китаї), які постачає у вигляді гуманітарної акції, попри спротив влади, Порошенко. Але всі наші тисячі медиків захворіли якраз через повну відсутність таких костюмів поза межами спеціальних інфекційних відділень. Зате вже другий міністр блокує тендери, щоб мати можливість нагріти руки.

Але повертаюся до закону про страхування медиків. Його заблокували, бо за цією статтею не можна вкрасти. Нічого не можна! То нехай медпрацівники й надалі хворіють та помирають, а зелені шакали не допустять резервування на такі виплати не надто й астрономічної суми. Усі гроші мають іти лише на ті цілі, де можна отримати солідний відкат. Ну це вже маєте “Кінець епохи підлості”. Лише навпаки…

Автор