Епідеміологічна обстановка в Збройних Силах України станом на 07:00 03.05.2020 р.

На 07:00 3 травня в Збройних Силах України на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2, хворіє 49 осіб. За період пандемії одужали 30 осіб та 2 летальних випадки.

На ізоляції (в тому числі самоізоляція) – 295 осіб. Кількість військовослужбовців, у яких закінчується ізоляція у найближчих три доби – 91 особи.

За минулу добу зареєстровано чотири нових випадки захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19. Хворі (Харківська область–3 військовослужбовці, Дніпропетровська область–1 військовослужбовець) лікуються вдома під наглядом медичної служби. Стан здоров’я пацієнтів задовільний, симптоми захворювання відсутні.

Аналіз захворювань серед військових та цивільного населення свідчить про те, що найчастіше інфекція поширюється під час епізодичних зустрічей з найближчими людьми (друзями та рідними), що не входять до кола осіб, з якими ви спілкуєтеся щодня або мешкаєте разом. Не наражайте себе та свою родину на небезпеку зайвими контактами. Залишайтеся вдома.

Командування Медичних сил Збройних Сил України закликає дотримуватися правил карантину та особистої гігієни.

Джерело