Шмигальске кріпосне право

Святослав Батов

Єдина країна, з відомих мені, яка офіційно торгує робітниками для інших держав, – це КНДР. Для Корейської народно-демократичної республіки, яка живе в тотальній бідності, експорт трудових мігрантів – одне з небагатьох джерел поповнення валютної виручки, бо зарплату цим робітникам іноземні компанії сплачують через офіційні структури КНДР. Диктатори Північної Кореї збагачуються на цьому і зокрема продають своїх громадян і в Росію, їх силами були зведені споруди до чемпіонату світу з футболу, через що від організацій, які борються з рабством, навіть лунали заклики бойкотувати це дійство.

І ось, завдяки чудовому прем’єру Шмигалю і його геніальним ідеям, тепер до КНДР може приєднатися і Україна. Уряд хоче отримати офіційні запити країн на трудових мігрантів і вимагати якихось умов.

Хочеться спитати… ви з дуба впали там?! Ви хлопці переплутали країни… Хто ви такі, щоб забороняти вільним людям вільне пересування і застосування своїх сил і навичок там, де вони цього хочуть? Ще трошки лютого трешу і ви отримаєте дрібнобуржуазну, трудомігрантську революцію у себе під вікнами. Фермери перекриють дороги вашим кортежам горами гнилих овочів, будівельники, які не поїхали в Німеччину, винесуть вас з кабінетів, а барбери з закритих перукарень вас побриють налисо.

І не тому, що вони проти розумних заходів карантину під час світової пандемії, а тому, що ви перегинаєте палку, і дехто з вас косить бабло, поки всі вимушено відпочивають.

Думай.Те. Якщо ще є чим.

* * *

Дядя Денис Шмигаль, а можна в туалет?

Чи в туалет ще поки у Вас відпрошуватись не потрібно?

А чи будуть квоти якісь на літри, кілограми чи об’єми?

Хотілося б завчасно дізнатися, щоб скоригувати дієту. Бо відчуваю, раз ви почали вводити кріпосні обмеження громадянам, вам вже буде важко зупинитись…


Антон Швец

Плотность 3,14деца стала такой, что ты уже просто не успеваешь его уже не то что каментить, но даже и отслеживать.

Давайте просто напишем, что вас больше всего поразило за выходные и полнедели.

Меня, конечно, поразил масса Шмыгаль.

Как он мастерски всем место указал, а?

Настоящий белый господин всегда несет свое бремя с недоступным рабам изяществом свободного человека.


Олексій Петров

Крепостное право упразднено в 1861 году.

В 2021 году слуги какого-то народа вернули норму.

Ведь Голобородько обещал вернуть всех заробітчан в страну.

Вот и вернул!


Alex Noinets

В наші часи все якось встало з ніг на голову.

Правильний порядок такий – спочатку приходить Мойсей до фараона і каже “відпусти мій народ”.

Потім фараон відмовляє.

Потім сім кар єгипетських, неврожаї, суховії, дощ із жаб.

Потім народ уходить.

У нас щось все навпаки.

Спочатку весь народ повернувся.

Потім дощ із жаб, суховій, сарана, неврожай, падіння промвиробництва.

Потім карантин.

Потім буквально рабство.

В середині цієї історії палає кущ, палає дерево, палає трава, палає Чорнобиль і взагалі все палає.

1. Де, бляха, лазить Мойсей?

2. Оскільки все з ніг на голову, то ми раптом можемо зрозуміти, що Шмигаль, Зеленський і Єрмак – не єгиптяни, а філістимляни?

Там неприємна така історія була з тими філістимлянами, Денисе Анатолійовичу, ви не гугліть, бо потім нецікаво буде.


Валерій Прозапас

Там на тему заробітчан весь уряд упоровся, Шмигаль себе відчув середньовічним маркграфом, а його васал Пристайко заявив, що “в уряді б хотіли, щоб ці люди залишилися в Україні та зробили “внесок в економіку країни, наприклад, побудувавши свої ферми”.

І оброк щоб справно платили, мабуть.
І про панщину не забували, та в солдати віддавали одного з ферми мінімум.

“Хотіли б” вони, дєятєлі.
То зробіть так, щоб люди захотіли, а не ви, слуги чортові.

Мілованов пішов, дебілів побільшало, от такий парадокс.


Гліб Бабіч

Як солодко розпоряджатися свободою мільйонів по власній волі. Це вам скаже будь-який тиран на спіритичному сеансі. Тому що закінчили більшість з них огидним чином.

Наш уряд, на чолі з прем’єром Шмигалем, осяяний волею найвпливовішого політика в світі, трошки взяв в заручники кілька мільйонів людей. З цієї мажорної ноти вони будуть індивідуально вирішувати стосовно міри свободи кожного. На свій розсуд. А також, увага!, вони «готові до переговорів з європейськими країнами» з приводу того, скільки своїх громадян вони готові «випустити».

Хм. Дивно. Наскільки я знаю, європейські країни не ведуть переговорів з терористами. А влада, в даному випадку, поводиться виключно як терористична організація. Не будемо говорити окремо про права людини і 33 статтю Конституції. Все набагато простіше.

У даних діях ми спостерігаємо ознаки ряду кримінальних злочинів, відповідних стандартним діям терористів.

По-перше, це стаття 147 ККУ «Захоплення заручників». Цитую:

«Захоплення або тримання особи як заручника з метою спонукання родичів затриманого, державної або іншої установи, підприємства чи організації, фізичної або службової особи до вчинення чи утримання від вчинення будь-якої дії як умови звільнення заручника – карається позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років».

Правда, збігається з ситуацією?

А «очікування пропозицій» від європейських країн, з приводу «відпустити чи ні» власних громадян, – це вже інша стаття 147 «Торгівля людьми». В ній записано:

«Торгівля людиною, а так само вербування, переміщення, переховування, передача або одержання людини, вчинені з метою експлуатації, з використанням примусу, викрадення, обману, шантажу, матеріальної чи іншої залежності потерпілого, його уразливого стану або підкупу третьої особи, яка контролює потерпілого, для отримання згоди на його експлуатацію, – караються позбавленням волі на строк від трьох до восьми років».

Отож, я чекаю, що ж саме будуть вимагати, і який буде прайс. Як для заручників при «індивідуальному рішенні»? Так і по «викупу» від Європи.

Я ж казав вам, що вони – просто банда? Правда, тепер вони себе почувають ще і вершителями доль. Суверенами. Феодалами. І впевнені, що можуть визначати нашу свободу і долю.

Ми обов’язково вислухаємо їх позицію. Досить скоро. Коли багато хто з них детально будуть її викладати. На власному суді. За різними-різними статтями.


Зоя Ярош

Маю суто юридичне питання – яким законодавчим актом введено кріпосне право?

А яким актом надано право КМУ узгоджувати обмеження виїзду громадян за кордон?

 

Фотожаба – идея А. Голобуцкий

Автор