Скасування добору на вакантні посади Голови ДПС та його заступника – ОАСК відкрив провадження у справі

Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справі щодо скасування рішення Уряду та Державної податкової служби України про оголошення добору на вакантні посади Голови та заступника Голови ДПС України. Суд ухвалив розглядати справу за правилами загального позовного провадження та призначив підготовче засідання у справі на 26 травня 2020 року.

Розглянувши заяву про забезпечення позову, що надійшла до суду разом із позовом, суд відмовив у її забезпеченні. Нагадаємо, що позивач просив суд до набрання законної сили рішенням у справі заборонити ДПС України та Мінфіну вчиняти дії з добору на посади Голови ДПС України та його заступника, а саме – проводити співбесіди, вносити подання суб’єкту призначення та укладати контракт.

Разом з тим, 28 квітня 2020 року Окружним адміністративним судом міста Києва було зареєстровано ще два позови щодо скасування рішення Уряду та ДПС України про оголошення добору на посади Голови ДПС України та його заступника.  Вказані позови надійшли разом із заявами про забезпечення, в яких суд просять заборонити ДПС України та Мінфіну здійснювати добір на вказані вакантні посади до набрання законної сили рішеннями у справах.

Наразі судом вирішується питання про відкриття провадження в адміністративних справах та наявності правових підстав вжиття заходів забезпечення позову.

Джерело

Автор