Зелений авіапіар

Дмитро “Калинчук” Вовнянко

Серед 12 досягнень ЗЕвлади за рік, перелічених ЗЕкомандою на її офіційному ТГ-каналі, мені особливо сподобалося таке: «Держава може оплатити десятки літаків, щоб повернути до дому громадян, які застрягли за кордоном». На особливу увагу в цій похвальбі заслуговує перша частина – оплатити десятки літаків. І от чому.

Заступник директора компанії «Антонов» Віталій Шост повідомив, що український літак АН-225 «Мрія» здійснить доставку медичного обладнання і захисних засобів з Азії до Сполучених Штатів Америки. Взагалі, складається враження, що у компанії «Antonov Airlines» зараз нехилі жнива – вантажні літаки «Руслан» і «Мрія» зараз гасають по всьому світові. Самі дивіться.

25 березня український «Руслан» привіз медичне обладнання до Чехії. 8 квітня «Руслан» доставив півсотні тон медичних матеріалів до Словаччини. Того ж дня український «Руслан» привіз медзасоби у Данію. 14 квітня «Мрія» доставила медзасоби до Польщі. За чотири дні, 18 квітня, «Мрія» привезли медичне обладнання з Китаю до Франції. І от – США. Логічно.

«Руслан» – це, розумієте, до 120 т. вантажів в один кінець. «Мрія» – ще більше, до 250 т взагалі та 150 т на польотах між континентами. Очевидно, один переліт «Руслана» та «Мрії» заміняє собою кілька польотів літаками інших типів. А в нинішніх економічних умовах розкидатися грішми недалекоглядно. Правильно?

А от і ні. Бо країна, куди «Руслани» і «Мрії» мусили б возити вантажі в першу чергу, але не возять, називається Україна. У нас чомусь за потрібними товарами ганяють зовсім інші літаки – аж до непризначених для таких перевезень пасажирські «Боїнги». Чому так?

Пояснень цьому я бачу три.

Перше, з передачки Бігуса про «свинарчуків» на Заході реготали би всі від старого до малого, то тільки у нас вона стала компроматом. Саме зараз представники Франції, Британії, США тощо масово викуповують медичне обладнання та медичні засоби тими самими методами – за завищеною ціною, за готівку та сплатою потрібним хлопцям через офшори. Переконаний, тих, хто купить багато, там ще й нагородять. Це ж вам не Україна, на Заході зміст важливіший за гарненьку позу. Відтак наші представники просто не можуть закупити великі партії потрібних нам товарів.

По-друге, перельоти літаків оплачує держава. В період, коли авіаперевезення впали майже до нуля, очевидно з’явилося чимало авіакомпаній, які мають у владі друзів, і які з радістю освоять державні кошти.

Й нарешті по-третє. Кожен черговий літак, що прилетів, – це привід президенту Зеленському сказати в роликах: «Сьогодні ми зустріли черговий літак з необхідними нам…» Далі за списком. А державні «Руслани» і «Мрії» хай заробляють гроші у Франції та США. Піар дорожчий за гроші.

Треба ж президенту Зеленському хвалитися ще чимось крім «він може насварити прем’єра за зарплатню міністра» і «міністра можуть зняти за місяць»? І так, «Держава може оплатити десятки літаків…»

 

Фото © ДП Антонов

Автор