«ЄС» вимагає на найближчому засіданні Ради проголосувати за закони про банки та про страхування медиків

«Європейська Солідарність» вимагає винесення на найближче позачергове засідання Верховної Ради закону про банки, від ухвалення якого залежить отримання міжнародної допомоги на подолання наслідків коронавірусу та економічної кризи

Зокрема, це стосується й 1 мільярда 200 мільйонів євро макрофінансової допомоги від Євросоюзу, про яку оголошено у середу. Рішення лобіював п’ятий президент України Петро Порошенко, і тепер від «монобільшості» та Володимира Зеленського залежить, чи надійдуть в Україну ці гроші, щоб підтримати обороноздатність, забезпечити підтримку медиків і соціальний захист людей.

Чергова відмова президента та керівництва парламенту виносити закон про банки на розгляд парламенту – це продовження небезпечних для країни підкилимних ігор, які влада веде з Коломойським.

Банкова свідомо всупереч національним інтересами затягує голосування за закон у другому читанні. Таке злочинне зволікання неможливе без політичного прикриття з боку президента Зеленського, чим він вкотре демонструє свою залежність від Коломойського, який не приховує своїх намірів спричинити дефолт України.

«Європейська Солідарність» також вимагає включення до порядку денного законопроекту №3376, поданого Петром Порошенком та іншими членами фракції, про страхування медичних працівників на випадок смерті або захворювання від коронавірусу. Йдеться відповідно про півтора мільйона та двісті тисяч гривень. В Україні, як відомо, склалася критична ситуація, коли майже кожен п’ятий з-поміж інфікованих – медик, і вони потребують захисту для ефективної протидії пандемії та лікування українців.

«Європейська Солідарність» категорично проти, щоби будь-які питання, які не стосуються боротьби з коронавірусом чи подолання економічної кризи, виносилися на позачергове засідання Верховної Ради. Це виглядає як політичне мародерство, коли влада збирає депутатів для нагального вирішення питань боротьби з епідеміологічною загрозою, а до порядку денного протягує свої шкурні питання.

Джерело

 

«Європейська Солідарність» зареєструвала законопроект про додатковий захист лікарів і закликає ухвалити його у п’ятницю – Ірина Геращенко

Депутати з «Європейської Солідарності» зареєстрували законопроект, спрямований на додатковий захист медичних працівників. Про це на своїй сторінці у мережі Facebook повідомила співголова фракції Ірина Геращенко. Вона також наголосила, що «Європейська Солідарність» наполягає на розгляді цього законопроекту у п’ятницю на позачерговому засіданні Верховної Ради.

«Наша фракція сьогодні зареєструвала законопроект про додатковий захист лікарів. Ми наполягаємо, щоб цей закон було прийнято на позачерговій сесії в п’ятницю і збираємо підписи під цією ініціативою», – пише Геращенко.

«Для «Європейської Солідарності» захист медиків зараз є пріоритетом номер один. По-перше, Фонд Порошенка, наша команда вже передали лікарням тисячі необхідних захисних костюмів (до речі, дуже приємно було отримати зворотній зв’язок від медиків, які задоволені якістю цих костюмів). Також знаю, що велику благодійну допомогу лікарням в усіх регіонах зараз передає корпорація «Рошен», – нагадала Геращенко.

«По-друге, ми наполягли, щоб в зміни до бюджету було закладено норму про страхування лікарів», – зазначила співголова «Європейської Солідарності».

За офіційними даними МОЗ України, 1245 медичних працівників захворіли на COVID19. Це фактично кожен п’ятий випадок захворювання у нашій державі.

Джерело

Автор