Вечірнє зведення пресцентру Об’єднаних сил 21.04.2020 (фото, звіти ОБСЄ, мапа)

21 квітня 2020 р. збройні формування Російської Федерації двічі відкривали вогонь по позиціях Об’єднаних сил. Усі факти порушень зафіксовано в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ”, де противник вкотре наважився використати заборонені Мінськими домовленостями міномети калібру 120 мм. Рішучими діями та ефективним застосуванням чергових вогневих засобів Об’єднані сили припинили ворожі обстріли. Так, по наших підрозділах поблизу Кримського та Новотошківського ворог з мінометів калібру 120 мм випустив загалом 8 мін.

Втрат серед українських військовослужбовців внаслідок ворожих обстрілів не було.

Наші захисники проявили мужність та витримку, рішуче відповіли на усі вогневі провокації противника, змусивши ворога повернутись до дотримання режиму припинення вогню. Втрати противника уточнюються.

На ділянках розведення №1, №2 та №3 ситуація залишається стабільною. Режим “ТИША” дотримується.

Випадків захворювання на коронавірусну інфекцію серед особового складу Об’єднаних сил не зафіксовано, в районі проведення операції вживаються усі необхідні заходи щодо недопущення занесення і поширення коронавірусної інфекції у військові колективи зі складу ОС.

Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ

20 квітня збройні формування Російської Федерації 13 разів порушили режим припинення вогню. Противник відкривав вогонь по позиціях Об’єднаних сил із мінометів калібру 120 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, снайперської та стрілецької зброї.

Факти ворожого вогню було зафіксовано неподалік населених пунктів Опитне, Гнутове, Піски, Мар’їнка, Авдіївка, Кам’янка, Тарамчук, Шуми, Новоолександрівка та Кримське.

За даними розвідки, вчора наші підрозділи, що вели оборонні дії, знищили одного окупанта та щонайменше трьох поранили.

За минулу добу представниками Національної поліції України зі складу Об’єднаних сил розкрито серед цивільного населення 2 пограбування, 1 крадіжка та 6 фактів незаконного зберігання наркотичних речовин. Також виявлено 31 адміністративних правопорушень.

Лінію зіткнення через контрольні пункти в’їзду-виїзду громадяни не перетинали.

Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та перебувають напоготові до адекватного реагування на будь-які підступні та провокаційні дії противника.

Слава Україні!

Джерело

 

Із превеликим болем повідомляємо про непоправну втрату.Вчора, 20 квітня, близько 16:30, в результаті отримання…

Опубліковано 28 ОМБр імені Лицарів Зимового Походу Понеділок, 20 квітня 2020 р.

 

Мобільні військові госпіталі в районі ООС готові до можливого поширення COVID-19

Військовий мобільні госпіталі фактично працюють цілодобово. За шість років бойових дій на сході України в них врятували сотні поранених. А нині військові медики мають бути готовими ще й для боротьби з новою загрозою − інфекцією COVID-19.

На контрольно-пропускному пункті одного з таких госпіталів, що знаходиться в Маріуполі, всі проходять температурний контроль. Якщо температура тіла в когось виявиться більшою від норми, його оглядатимуть у спеціальному відділенні та у разі потреби ізолюють. Далі − тестування на наявність коронавірусу.

Також у лікувальному закладі функціонує спеціальне приміщення з бокс-ізоляторами для хворих на ГРЗ, які прибули з населених пунктів, де офіційно зареєстровані випадки захворювання на COVID-19.

У разі перебування хворого в такому ізоляторі, тут щодня проводиться дезінфекція приміщення та обробка усіх поверхонь − навіть стелі та стін. А перед тим як зайти до боксу, щоб оглянути пацієнта, виміряти температуру чи подати йому їжу, медичний персонал екіпірується у спеціальний захисний костюм. Після використання кожен такий костюм замочується у дезінфікуючому розчині та утилізується.

У повній готовності приймати важких хворих і реанімаційне відділення шпиталю. Там є прилади для штучної вентиляції легень, кисневі концентратори для екстрених виїздів до хворих, апарати спостереження станів пацієнтів, кардіоприлади тощо.

Наразі в госпіталі є тридцять ліжок із боксами для ізоляції хворих на ГРЗ та підготоване обсерваційне відділення ще на 70 місць. У разі потреби в лікувальному закладі є можливість розгорнути додаткових 150 ліжок для обсервації пацієнтів.

Персонал маріупольського шпиталю, як і решти військових мобільних госпіталів активно готується до можливого поширення коронавірусу та бере участь у регулярних тренуваннях щодо організації роботи в умовах суворого протиепідемічного режиму.

Джерело

 

Щоденний звіт №93/2020, опублікований Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ в Україні (СММ) 20 квітня 2020 року

На основі інформації, що надійшла від моніторингових команд станом на 19:30 19 квітня 2020 року (східноєвропейським літнім часом)

Ця публікація надається для ЗМІ та широкого загалу. Офіційною версією є текст англійською мовою

Короткий виклад

  • У період із вечора 17 до вечора 18 квітня СММ констатувала збільшення кількості порушень режиму припинення вогню в Донецькій і Луганській областях, якщо порівнювати з попереднім звітним періодом.
  • З вечора 18 до вечора 19 квітня Місія констатувала подальше збільшення кількості порушень режиму припинення вогню в Донецькій і Луганській областях, якщо порівнювати з попередньою добою.
  • Команда СММ уточнювала повідомлення про те, що внаслідок обстрілу в Широкій Балці Донецької області загинула цивільна особа.
  • За оцінкою, у напрямку безпілотного літального апарата СММ малого радіуса дії стріляли зі стрілецької зброї, коли той пролітав поблизу Калинового Луганської області.
  • Члени збройних формувань і далі відмовляли патрулям Місії у доступі на блокпостах біля Оленівки, Горлівки та Верхньошироківського в Донецькій області, а також на блокпості південніше мосту поблизу Станиці Луганської в Луганській області*.
  • СММ продовжувала здійснювати моніторинг на ділянках розведення сил і засобів у районах Станиці Луганської, Золотого та Петрівського.
  • Місія здійснювала моніторинг та сприяла дотриманню локального режиму припинення вогню для уможливлення видалення рослинності, огляду та технічного обслуговування залізничного полотна неподалік Вільхового Луганської області.
  • СММ і далі спостерігала за ситуацією, у якій на тлі спалаху COVID-19 опинилося цивільне населення, зокрема на контрольних пунктах в’їзду-виїзду та відповідних блокпостах у Донецькій і Луганській областях.
  • Обмеження свободи пересування патрулів Місії тривали в Донецькій і Луганській областях*.

Автор