Кремлю потрібна внутрішня міжусобна бійня

Костюк Олександр

Шкода, що мене мало хто почує. Бо люди керуються емоціями. Вірніше не так, людьми керують через емоції.

Як я не раз вже писав, справжня і єдина мета кремля – повний демонтаж української державності. І приведення до влади в Україні некомпетентних, залежних від кремля «зелених», – це лише засіб, який полегшує кремлю досягнення цієї мети. Але ще не сама мета. Засіб критично ослабити державу і принизити український народ. А потім поставити його перед фактом повного обвалу за всіма напрямками. І викликати соціальний вибух, в результаті якого Україна має бути знищена як держава руками самих українців в міжусобній бійні.

Спостерігається очевидний перехід до фінальної фази цього плану. Владу зелених завзято критикують ті, хто усього рік тому розчищав їй шлях. Критикує очевидна кремлівська агентура: канал НАШ, Кочетков, Соболєв, Бутусов, Азаров! (якщо це не фейк), навіть пригодований шаленою зарплатнею Найєм вискочив з критикою. Сусідські бабушкі і дєдушкі, які рік тому з виряченими очима бігли голосувати за Зе, тепер кажуть мені: «Зєлєнскій оказался дає хужє чєм Порошенко!».

Тобто та ж інформаційна машина, яка розчищала Зе шлях до влади і привела його до влади, зараз розвернулася в протилежний бік. Вона нікуди не поділася ця машина, вона працює. Більша частина інформаційного поля України окупована ворогом. 90% телеканалів цілодобово ллють отруту різної концентрації в мізки українців. І її розворот – не випадковість. Кремлю потрібна внутрішня міжусобна бійня. Україну штовхають до хаотичного, некерованого, кривавого Майдану. Наслідком якого може бути повна втрата державності.

Допустити цього не можна. Не можна підпалювати власну хату, коли ворог стоїть на подвір’ї. Не можна допустити хаотичного, некерованого (вірніше керованого провокаторами) скупчення тисяч людей в центрі Києва. Кремль цього чекає, до цього готовий і до цього підштовхує. Результатом буде сирійський сценарій. Це миттєво перетвориться на криваву бійню. Кремль та кремлівська агентура (серед «радикалів», в рядах правоохоронців, проросійська тітушня і професійні кілери) готова до цього на 100%.

Вас будуть до цього підштовхувати. Будуть тиснути на емоції. Будуть роздрочувати пасіонаріїв, учасників минулого Майдану. Одна з цілей справи Шеремета, утисків Тетяни Чорновол, переслідувань Порошенка (окрім прямої помсти за боротьбу проти кремля), ще й ця, викликати внутрішню напругу. Поширюються фейкові та напівфейкові історії про «злочини мусоров», роздмухуються реальні історії. Це готується ґрунт для взаємної ненависті та кривавих зіткнень протестуючих та правоохоронців.

Вас будуть закликати «3,14дити мусаров». «Чудовий» спосіб для патріотів виграти свою справу: настроїти проти себе 150 тис. озброєних людей. Насправді, ті, хто хоче виграти свою справу, роблять навпаки – агітують правоохоронців, роблять їх своїми союзниками, закликають перейти на свою сторону, не підтримувати колаборантську владу. Як тільки побачите цей заклик «3,14дити мусаров» (дуже поширений серед «націоналістів»), знайте: перед вами провокатор чи дуже корисний ідіот.

Вам будуть казати сакраментальну фразу: «хуже нє будєт». Ми вже знаємо ціну цієї фрази.
Вам будуть казати: от у 2014-му ми не думали, що з того вийде. І вийшло! Вийшло? Ми втратили Крим і частину Донбасу. Ми дивом зберегли державу. Ми зберегли хоч якусь легітимність, зберігши ВР та КС. Ми тоді не мали військового контингенту РФ на території України. Що зараз?

Перед тим, як бігти на Майдан, потрібно хоча б подумати. Яким може бути розвиток подій? Що ми очікуємо отримати? Навіть якщо справа вдасться, і «революціонери» звалять злочинного?

– Початок міжусобної бійні одразу спричинить втрату керованості (в тому числі ЗСУ), ситуацію безладу та анархії.

– «Легітимного» Зе кремль одразу візьме під свій контроль, скоріше за все, перевівши його в Харків та організувавши там паралельну «столицю України». Чому я назвав саме Харків? А тому що є дуже цікава і вчасна пропозиція народного депутата від “Слуги народу” Галини Третьякової про переміщення Конституційного суду України з Києва у Харків. Запам’ятайте це прізвище. Так люди торгують Батьківщиною. Тепер у разі втечі легітимного в Харків єдиним органом, який може визнати втрату через це легітимності є… Конституційний суд. А він, бачте, теж в Харкові. Тому що там хорошая юрідічєская школа. І з чемоданами грошей в Харків далеко їхати. Таким чином, як тільки Майдан досягне певної точки напруги, легітимного відразу перемістять до Харкова, в руки кремля. І створять таким чином точку опори для керованої кремлем громадянської війни. Український аналог Башара Асада, який миттєво запросить «братскую помощь братского народа». В повному об’ємі.

– Адмінустанови на Сході та Півдні одразу почнуть захоплювати озброєні бойовики проросійської спрямованості. В центрі та на заході ті ж бойовики тільки націоналістичного забарвлення. Хто буде чинити їм опір? Мусара, яких «революціонери» закликають «3,14дити»?.

– ЗСУ втратять керованість, логістику, постачання. Користуючись цим, військовий контингент РФ в ОРДЛО перейде в наступ, намагаючись створювати оточення і завдати максимально болючих поразок ЗСУ;

– Відновити керованість державою (як це дивом сталося у 2014-му) буде нікому. У ВР – зелена монобільшість. Державники дискредитовані, в кріслі спікера зовсім не Турчинов.

Кінцевий результат – розвал України. Сирійській сценарій, який може затягтися на довгі роки.

Тому дуже добре подумайте. Дуже уважно придивляйтеся до тих, хто закликатиме вас бігти на Майдан, палити шини та «3,14ити мусаров».

Може встати питання – що ж робити? Терпіти повзучу здачу держави? Репресії проти майданівців та патріотів-державників? Однозначної відповіді в мене немає.

Звичайно ж, потрібна заміна дилетантської, колаборантської влади на владу українських державників. Але легітимних шляхів до такої заміни не видно. Окуповано практично всі гілки влади. Заміна нелегітимна може мати важкі, навіть фатальні наслідки для України, як держави.

Але однозначно НЕ ХАОТИЧНИЙ МАЙДАН. Ні в якому разі.

Потрібна ВИТРИМКА. Потрібно дочекатись настання моменту, коли зелену владу будуть ненавидіти всі: пасіонарії, правоохоронці, командири та солдати ЗСУ, пересічні українці. Парадоксально, але інформаційна машина, окупована кремлем, сама це зараз робить.

І ще одну парадоксальну річ я вам скажу. Зеленського потрібно берегти як зіницю ока. Ні в якому разі не випустити його під контроль кремля: в Харків чи ще кудись. Ні в якому разі не потрібно його «валити». Зараз він (як і Янукович в свій час) оточений кремлівськими агентами впливу. І озвучує відповідні тексти, проводить продиктовані рішення. Незаконно валити легітимного Президента і вкрай небезпечно віддати його під контроль кремля. Але цілком законно нейтралізувати ворожих агентів впливу в його оточенні. І переконати Президента зайняти патріотичну, державницьку позицію. Це цілком законно. Це відповідає Конституції, гарантом якої Зеленський зараз є. І в кінці кінців, яка різниця актору які тексти озвучувати?

Цілком законно також провести миттєву націоналізацію того ж 1+1, деяких інших каналів. Це буде актом звичайної справедливості, частковою компенсацією вкрадених у Українців мільярдів доларів.

До речі, це в інтересах усіх. В тому числі самого Зе, зелених депутатів, не пов’язаного з кремлем бізнесу. Тому що в разі заварухи тікати буде нікуди, в тому числі і депутатам. Європа та США закриті. В тому числі і самому Зе. Під великим питанням будуть  їх життя, їх хатинки, бізнеси, автівки, маєтки.

Але все це не робиться Майданом. Це робиться шляхом роз’яснення небезпеки для держави та для кожного персонально: депутатам, силовикам, командирам ЗСУ. Це робиться збиранням прихильників патріотичних, державницьких принципів серед тих же депутатів (серед яких є і нормальні люди), великого бізнесу, силовиків різних рівнів, офіцерів та рядового складу ЗСУ.

Агенти впливу кремля мають втратити опору. А патріоти-державники її отримати.

Карикатура © Плуйс Праат (Нидерланды)

Автор