COVID-2019. Статистика станом на 03:00 03 квітня 2020 р.

Дмитро Левінський

Статистика 2 квітня.

Приріст кількості хворих по топ-25 країн лишається стабільним.

Не лякайтеся 1300+ смертей у Франції. З тих 1300 – 800 смертей у домах пристарілих за останні два тижні, які раніше французи не включали в загальну статистику.
А от різкий спад кількості нових випадків логічно можна пояснити з трудом. Це може означати одне з двох – Франція почала робити менше тестів, або Франція вперлася у ліміт денного виявлення. Тобто всі “старі” інфіковані вже виявлені, і це вже справжня цифра денного приросту. Але для того, щоб впертися в цей ліміт, потрібно б було тестувати сотні тисяч на день, але тоді щоденні цифри були б значно вищими.
Взагалі виникають питання по статистиці у Франції, бо, як виявилося, французи включали у статистику лише лікарняні випадки.

Епідобстановка в Німеччині та Іспанії тримає позиції, а ось в Італії епідемія продовжує відступати. Повідомляють про те, що вперше за останні тижні в інтенсивці в Ломбардії почали з’являтися вільні ліжка. Але рівень щоденної смертності досі тримається на високому рівні.

У Сполучених Штатах Нью-Йоркська агломерація хоч і вносить близько 50% у загальну статистику, але в багатьох інших штатах також йде стрімке зростання. І внесок Нью-Йорку та Нью-Джерсі поступово зменшується.

Відносний денний приріст по світу вже четвертий день тримається на рівні біля 10%. По топ-25 країн – близько 12.5%.

З завтрашнього дня, окрім Китаю, Італія також буде виключена з розрахунків, як така, що вже пройшла пік епідемії.

Джерело статистичних даних Worldometer

Автор