Зради і перемоги тижня. 20 – 26 березня 2020 р.

Дмитро “Калинчук” Вовнянко

Щоразу по п’ятницях (по можливості) – зрадатижня_перемогатижня.

Розглянемо події 20 – 26 березня 2020 р.

ЗРАДА

У Києві від 23 березня громадський транспорт буде перевозити виключно пасажирів, які працюють на об’єктах критичної інфраструктури при наявності перепустки.

З початку кризи нвестори вивели з ринків, що розвиваються, $83 мільярди. Про це йдеться в заяві директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду Крісталіни Георгієвої. Це найбільший зареєстрований відтік капіталу за всю історію.

Через COVID-19 у низці областей України оголошено режим надзвичайної ситуації.

За словами голови Державної прикордонної служби Сергія Дейнеко, відсоток виявлення пасажирів із підвищеною температурою є наднизьким. Надходить інформація, що люди, перед тим, як перетинають кордон, вживають жарознижуючі медичні препарати. До України повернулося більше 80 тисяч наших громадян.

У Міністерстві охорони здоров’я створили штаб протидії коронавірусу. Хвороба продовжує ширитися – захворюваність зростає.

ПЕРЕМОГА

Українська греко-католицька церква готова в разі епідемії коронавірусу в Україні перетворити всі свої храми на лікарні, де священики разом з лікарями рятуватимуть людей. Про це повідомив глава УГКЦ Святослав.

У порівнянні з січнем-лютим 2019 року роздрібний товарообіг підприємств роздрібної торгівлі України збільшився на 17,8% за такий самий період у 2020 році.

Священний синод Православної Церкви України дозволяє проведення богослужінь у храмах лише священнослужителями та церковнослужителями і співаками. Під час проведення таких богослужінь миряни повинні долучатися до спільної молитви, використовуючи можливості віддаленого зв’язку.

Уряд та Нафтогаз домовилися про зниження оптової ціни на газ на 14%.

В Україні розробили власні ПЛР-тести для визначення коронавірусу COVID-19. Система уже пройшла реєстрацію в Україні, виготовлена перша партія з 600 комплектів. Коли почнеться масовий випуск систем – невідомо.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.