Зради і перемоги тижня. 6 – 19 березня 2020 р.

Дмитро “Калинчук” Вовнянко

Щоразу по п’ятницях (по можливості) – зрадатижня_перемогатижня.

Розглянемо події 6 – 19 березня 2020 р.

ЗРАДА

В ефірі програми “Право на владу” прем’єр-міністр Шмигаль заявив, що воду в окупований Крим треба подавати, тому що там живуть українці, а Крим — це Україна. Трохи пізніше прем’єр заявив, що воду в окупований Крим в разі необхідності Україна може доставляти цистернами для господарських потреб українців.

Печерський райсуд Києва обрав народній депутатці Софії Федині запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання. У жовтні 2019 року Федина та військова волонтерка Маруся Звіробій записали трансляцію на Facebook, де розкритикували спілкування Володимира Зеленського з добровольцями під час приїзду до Золотого на Донбасі.

В Україні зафіксовано першу смерть людини, інфікованої коронавірусом.

У Мінську 11 березня Тристороння контактна група підписала домовленості про створення органу, яким фіксується суб’єктність ОРДЛО, а Росія в статусі гаранта-спостерігача виявилася нарівні з Німеччиною, Францією та ОБСЄ. Документи оприлюднює ZN.UA.

На Буковині поліція розслідуватиме обставини смерті 33-річної жінки, у якої діагностували коронавірус. Батьки померлої буковинки звинувачують лікарів у ненаданні належної медичної допомоги доньці. Жінка перебувала в лікарні з підозрою на інфікування коронавірусом, однак позитивні результати тестів надійшли вже після її смерті.

Камбін заборонив в’їзд іноземцям і закрив авіасполучення. Зупинено міжміський транспорт та метро. Верховна рада впровадила штрафи за порушення умов карантину. Серед хворих – український дипломат та нардеп Шахов і його дружина. Впроваджено надзвичайни стан у Чернівецькій, Житомирській та Київській областях. За офіційними даними померли три особи.

ПЕРЕМОГА

Ціна нафти марки Brent після відкриття торгів 9 березня впала більш ніж на 30%. Вартість нафти WTI впала на 27% – до 30 доларів. Обвал цін став найгіршим з 1991 року, коли США почали операцію «Буря в пустелі» під час війни в Перській затоці.

У Чернігівській області Служба безпеки запобігла незаконному переправленню до Росії комплектуючих до військових радіолокаційних станцій.

Конституційний суд 11 березня ухвалив рішення, яким визнав неконституційними ряд положень закону президента Володимира Зеленського про судову реформу.

Медичні працівники, які працюють із хворими гострою респіраторною хворобою Covid-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, отримають надбавку в 200%, заявив голова парламентського комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький.

Укртранснафта почала перекачування нафти до Білорусі через нафтопровід “Одеса-Броди” та одну з двох гілок магістрального нафтопроводу “Дружба” до нафтопереробного заводу Білорусі.

У Києві пропройшов марш з нагоди Дня добровольця. Марш зібрав чимало людей збурених протоколами підписаними напередодні у Мінську. Порушень правопорядку не було.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Автор