Коронавірус в Раді

Андрій Смолій

Ситуація гірша, ніж ми очікували.

За даними джерела на минулому тижні відбувалася неофіційна нарада щодо позачергового засідання. На ній були присутні Разумков, Радуцький, Арахамія, Железняк, Тимошенко і… Шахов! На той час він вже був інфікований коронавірусом COVID-19.

Згідно з другим інсайдом, сьогодні на коронавірус перевіряють осіб, які на минулому тижні контактували з Шаховим, серед них є і спікер Ради Дмитро Разумков. Моє джерело повідомляє також, що двоє людей, з тих що були присутні на вищезгаданому неофіційному засіданні можуть бути інфікованими. Їх перевіряють тестами на вірус.

Відбуваються жахливі речі. Частина депутатів може бути інфікована, а це вже пряма загроза в країні, коли просто в центрі столиці, в урядовому кварталі може відбутись спалах небезпечної інфекції.

Цього можна було уникнути, проте Зеленському дуже потрібно було скликати позачергове засідання та вирішити свої особисті питання – призначити 200% свого генпрокурора та міністра економіки. За три тижні часу на позачергову «коронавірусну» сесію не знайшлося, проте такі наміри з‘явились лише тоді, коли Зеленському цього захотілося.

В країні сьогодні колапс. Невчасні та непрофесійні дії щодо боротьби з коронавірусом, а також абсолютна байдужість та безвідповідальність щодо загрози інфікування у Верховні Раді призводять до надзвичайно негативних наслідків, які потім будемо розгрібати ми з вами…


Ірина Геращенко

Тільки що Зеленський грубо оббрехав парламентарів. На всю країну, на всю багатомільйонну аудиторію він оббрехав парламент, заявивши у своєму ТБ-зверненні, що начебто картка Шахова голосувала під час позачергових сесій 17.03, й заявив, що за нього кнопкодавили депутати.

Але ж дуже легко перевірити на сайті ВР, що С. Шахов був відсутній під час реєстрації на обох сесіях, і його картка не голосувала ані за кадрові призначення, ані за прийняті закони.

Це не вперше, коли президент принижує і дискредитує парламент і депутатів. І відверто бреше українцям.

Кнопкодавство – це кримінальний злочин, і зараз президент, по суті, вчергове безпідставно звинуватив політиків в кримінальному злочині. Прикро. Висловлюю своє обурення цією брехнею. До речі, в цьому ж відеозверненні Зеленський пообіцяв пенсіонерам індексацію пенсій…

Принагідно висловлюю обурення безвідповідальністю самого С. Шахова, який поїхав в одну з європейських країн, яка зараз переживає справжню пандемію. Бажаю йому якнайшвидшого одужання і наступного разу думати про наслідки своїх дій для себе та оточуючих.

Р. S. Особливий привіт «Довірі», яка нерідко підголосовує слугам на вимогу Банкової. А президент їх вдячно обзиває кнопкодавами на весь світ.