Уряд ухвалив розпорядження про тимчасове обмеження перетину державного кордону

Уряд тимчасово заборонив в’їзд в Україну іноземців і закрив міжнародне регулярне пасажирське сполучення.

На виконання рішень Ради нацбезпеки і оборони щодо протидії поширенню коронавірусу в Україні Кабінет Міністрів на позачерговому засіданні сьогодні, 14 березня, ухвалив розпорядження про тимчасове обмеження перетинання державного кордону:

Кабінет Міністрів України
Розпорядження
від 14 березня 2020 р. № 287-р

Про тимчасове обмеження перетинання державного кордону,
спрямоване на запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19,
спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2

1. Тимчасово закрити з 00 год. 00 хв. 17 березня 2020 р. до 3 квітня 2020 р. пункти пропуску (пункти контролю) через державний кордон для міжнародних пасажирських перевезень, крім здійснення перевезень осіб з метою забезпечення захисту національних інтересів або у зв’язку з виконанням міжнародних зобов’язань, а також представників дипломатичних установ та гуманітарних місій.

2. Тимчасово заборонити з 00 год. 00 хв. 16 березня 2020 р. до 3 квітня 2020 р. перетинання державного кордону на в’їзд в Україну для іноземців та осіб без громадянства, крім тих, що мають право на постійне або тимчасове проживання в Україні, є подружжям або дітьми громадян України, працівників іноземних дипломатичних представництв та консульських установ, акредитованих в Україні, представництв офіційних міжнародних місій, організацій, акредитованих в Україні, та членів їх сімей; водіїв та обслуговуючого персоналу вантажних транспортних засобів, членів екіпажів. В’їзд в Україну інших категорій іноземців та осіб без громадянства здійснюється за погодженням з Міністерством закордонних справ.

3. Міністерству закордонних справ довести до відома іноземних дипломатичних представництв в Україні, а також закордонних дипломатичних установ України інформацію про тимчасове обмеження перетинання державного кордону відповідно до цього розпорядження.

4. Міністерству охорони здоров’я разом з Адміністрацією Державної прикордонної служби до 3 квітня 2020 р. внести в установленому порядку на розгляд Кабінету Міністрів України пропозиції щодо необхідності продовження тимчасового обмеження перетинання державного кордону.

Прем’єр-міністр України                                       Д. ШМИГАЛЬ

Джерело