Команда Петра Порошенка на мітингу проти політичних репресій під стінами ДБР (фото, відео)

Петро Порошенко: Вчорашній шабаш у парламенті показав – Зеленський вступив у союз з маріонетками Коломойського і пропутінською «п’ятою колоною»

 

Шабаш пропутінської «п’ятої колони», який був влаштований у Верховній Раді напередодні, вкотре доводить – Україну повертають в орбіту Росії, а Зеленський перетворюється на Януковича. Про це під стінами ДБР заявив п’ятий Президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко під час мітингу проти політичних репресій.

«Той шабаш, який був влаштований вчора – шабаш Путіна, шабаш пропутінської п’ятої колони, яка називається ОПЗЖ і координується Портновим – куратором ДБР, як ми дожилися до цього? І шабаш тих, хто з ними вступив в союз – маріонеток Коломойського і ставшого на її бік монобільшості «слугу народу» Зеленського», – зазначив Порошенко.

Він наголосив, що не йдеться про персоналію Генерального прокурора. Йдеться про нищення незалежності правоохоронної системи в Україні, яка віддана на відкуп людям Портнова і Януковича. І це негативно впливає на імідж України у світі – зазначив Порошенко.

«Руйнується незалежність прокуратури і судів в Україні. Їм замало, що за останні два тижні по всьому світові, починаючи від найавторитетніших видань Польщі «Газети виборчої» і завершуючи США «Нью Йорк Таймс», пишуть про Україну як про країну, де панує політично вмотивоване правосуддя та політичні переслідування», – нагадав Порошенко.

«Цього не було з часів Януковича. І це яскрава демонстрація повернення України в часи Януковича, поступового перетворення прокуратури в прокуратуру Пшонки, а Офісу президента – в адміністрацію президента Януковича», – переконаний Порошенко.

Він застеріг владу від тиску на незалежні ЗМІ, зокрема на Прямий канал. «Ми тут для того, щоб цього не допустити, бо дуже велику ціну Україна і українці заплатили за те, щоб у нас була демократія, щоб у нас була свобода слова. Вони отримали санкцію на проведення обшуків на Прямому каналі, бо їм не подобається, що говорить Прямий канал. Друзі, дивіться Прямий канал, якщо вони його бояться – значить, там кажуть правду», – закликав Порошенко.

Джерело

 

Петро Порошенко: Суд зобов’язав ДБР закрити справу і відкрити провадження проти її ініціатора за неправдиве повідомлення про злочин

Шевченківський суд ухвалив рішення до ДБР розглянути і закрити справу, а також порушити кримінальне провадження проти її ініціатора за неправдиве повідомлення про злочин. Про це повідомив п’ятий Президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко під стінами ДБР, де відбувається акція проти політичних переслідувань.

«Ми сьогодні за традицією з добрими новинами. Вчора суд прийняв, а щойно ми отримали рішення суду, по якому ДБР зобов’язується розглянути і закрити кримінальну справу, по якій я сьогодні на 10 годину запрошений сюди рішенням про аналіз сплати податків, який був поданий маріонеткою Коломойського, який називається «Мама любит скорость, – зазначив Порошенко.

«І друге рішення, яке зобов’язує ДБР порушити кримінальну справу проти нього за завідомо неправдиве повідомлення про злочин. І сьогодні ми тут з моєю юридичною командою для того, щоб повідомити це. Бо вони бояться і ховаються, вони не приходять на суд. І рішенням суду ми їх зобов’язуємо це зробити. А якщо вони цього не зроблять – будуть нести кримінальну відповідальність. Нас багато, народ з нами і точно їм це доведемо, бо їх нічого не врятує», – наголосив Порошенко.

«Ми збираємося для того, щоб викорінювати зразки реваншу, символом яких є призначений Бабіков чи Бібіков, адвокат Януковича, який вніс дух Януковича в ДБР, руйнує незалежність слідчих і правоохоронних органів», – наголосив Порошенко.

Джерело

 

Адвокат Ілля Новіков: Авторитетні юристи, які бачили проект підозри Порошенку, сказали, що це один з найабсурдніших документів, які вони бачили

 

Проект підозри, яку підготували слідчі ДБР п’ятому Президенту України Петру Порошенку, – це один з найабсурдніших документів з юридичної точки зору. Про це заявив адвокат Петра Порошенка Ілля Новіков.

«Два дні тому в ЗМІ був витік інформації про проект підозри, наскільки нам відомо, цей проект був узгоджений керівництвом ДБР, і знову, наскільки відомо, генеральний прокурор Рябошапка відмовився його підписувати. Наслідком і причиною чого стала відставка генерального прокурора Рябошапки. При всій скандальності цієї ситуації навіть ті авторитетні юристи, які не мають прямих симпатій до Петра Порошенка, які коментували цей проект підозри, сказали, що це один з найабсурдніших документів, які вони бачили», – наголосив Новіков.

«Той факт, що наші опоненти зараз ідуть на відчайдушні кроки, на спробу затвердити нежиттєздатний, той, який суперечить закону і здоровому глузду проект підозри, на екстрене зняття Генерального прокурора, який її не хотів підтверджувати, говорить багато про що. Він показує, що в сфері кримінального провадження і суду та сторона, яка вимушена іти на відчайдушні кроки, розуміє, що знаходиться в програшному становищі», – переконаний Ілля Новіков.

Він також повідомив, що Шевченківський суд ухвалив рішення про закриття справи проти Порошенка і відкриття відповідного провадження за неправдиве повідомлення про злочин.

«Сьогодні у нас особливий день – ми будемо спілкуватися зі слідством абсолютно інакше, ніж це було досі. Досі це було одностороннє спілкування – вони як з кулемету видавали нові провадження і щотижня повідомляли скільки разів вони хочуть викликати на допит, щоб задати питання. Наступна повістка буде наша – це стало можливим завдяки Шевченківському суду, який ДБР дуже не хотіла бачити в цих справах. Шевченківський суд забезпечив нам предметну і конструктивну розмову з ДБР. У нас є конструктивні і підтверджені судом питання до слідчих, і сьогодні ми будемо спілкуватися про це», – зазначив Новіков.

Джерело

 

Адвокат Ілля Новіков: Шевченківський суд передав справу в НАБУ, а слідчі ДБР понесуть відповідальність за порушення закону

Шевченківський суд міста Києва постановив, що відповідно до Кримінального кодексу ДБР не мало права розслідувати справу проти Петра Порошенка. Про це заявив адвокат п’ятого Президента України Ілля Новіков під час брифінгу під стінами ДБР.

«Примусовий привід на допит Порошенка, який так широко рекламували і заради якого навіть заставили нагнутися і зробити незаконний привід, не відбувся. Сьогодні о 14:00 нікого нікуди не доставлять, оскільки підслідність у цій справі була змінена, і справа поїхала до НАБУ», – сказав адвокат.

Він наголосив, що слідчі ДБР, які ігнорують виклики в суд на засідання, понесуть відповідальність за свої дії. «Сьогодні у Шевченківському суді відбулось слухання справи по відводу слідчого Роженка, з ким ми сьогодні спілкувались. Це слухання відбулось без Роженка. Ми не знаємо, що повідомили суду, але факт – що в цей момент слідчий сидів з нами в кабінеті і відмовився поїхати в суд, щоб взяти участь і обговорити – чи потрібно йому взагалі займатись цією справою», – зазначив Новіков.

«Всі відповідні заходи будуть вжиті. Як я вже говорив сьогодні Шевченківський суд, який включився в процесуальний контроль за роботою НАБУ, поставив і буде ставити в майбутньому серйозні питання до роботи слідства. І на ці питання доведеться відповідати. Спроба уникнути цієї розмови, посилаючись на те, що саме в цей час їм потрібно провести допити і зустріч з нами, не матиме успіху», – зауважив він.

«Ми всі чули від пана президента Зеленського, що пан Рябошапка це на 100% його людина. І зараз пана Рябошапку звільнено, мабуть тому, що він все таки був людиною. І, мабуть, це не та кваліфікація, яка зараз потрібна», – зауважив адвокат Петра Порошенка.

Джерело

 

Адвокат Порошенка Ігор Головань: ДБР відкриває кримінальні провадження на основі нічим не непідтверджених вигадок, і ми змусимо їх за це відповідати перед законом

 

Державне бюро розслідувань відкриває кримінальні справи проти Петра Порошенка на основі надуманих і непідтверджених вигадок. Про це повідомив адвокат п’ятого Президента України Петра Порошенка Ігор Головань під час брифінгу біля ДБР.

«Ще в травні місяці минулого року ми говорили, що всі ці так звані кримінальні провадження зареєстровані без факту події злочину, абсолютно необґрунтовано, на підставі нічим не підтверджених вигадок. Але більше того, ці провадження, ці вигадки були не підслідні ДБР. Оскільки певні статті кримінального кодексу підслідні відповідно НАБУ», – сказав адвокат.

Він підкреслив, що відповідне рішення є вже за чотирма провадженнями, які відкриті в ДБР.

«Ми на сьогодні знаємо, що як мінімум чотири кримінальних провадження незаконно розслідувалися ДБР. На сьогоднішній день існує рішення про передачу їх за підслідністю до Національного антикорупційного бюро. Наскільки нам відомо, мінімум одне провадження вже точно передано до НАБУ. Вже є відповідна постанова», – повідомив Головань.

Адвокат підкреслив, що Шевченківський суд міста Києва визнав незаконними рішення Печерського суду про примусовий привід Петра Порошенка на допит.

«Були дві ухвали незаконні Печерського суду про привід, але мало того, що вони були незаконні, тому що це було порушення територіальної підсудності, мало того, що вони були незаконні, тому що народного депутата Петра Порошенка не повідомили, як того вимагає закон про розгляд цих клопотань слідчим. Так ще й кримінальні провадження, відповідно до яких вимагався привід, були непідслідні Державному бюро розслідувань», – зазначив він.

Також Головань додав, що слідчі ДБР уникають участі у судових засіданнях Шевченківського суду і не виконують рішення про розгляд клопотання щодо закриття кримінального провадження проти Петра Порошенка.

«Нами були подані відповідні заяви і клопотання до Шевченківського районного суду міста Києва. Вчора було прийнято чергове рішення про зобов’язання слідчого розглянути клопотання про закриття кримінального провадження. Сьогодні розглядалося клопотання про відвід слідчого, який під приводом сьогоднішнього допиту не з’явився в суд. І судове засідання у зв’язку з його неявкою перенесено. Аналогічна заява про відвід начальника Третього слідчого відділу Корецького – також було відкладено у зв’язку з неявкою слідчого Корецького», – сказав адвокат.

Він наголосив, що для суспільства і правників дедалі очевиднішими стають політичні мотиви переслідування п’ятого Президента України Петра Порошенка, і його ініціатори мають понести за це відповідальність.

«Ми зараз маємо ситуацію, коли розкривається незаконна сутність операції з політичного переслідування Петра Порошенка – лідера опозиції. Все більшій кількості людей, юристів, спеціалістів стає очевидною абсолютна необґрунтована сутність реєстрації цих кримінальних проваджень. І я думаю – все це тільки початок. Ми будемо доводити справу до кінця і будемо домагатися притягнення до відповідальності тих осіб, які організували ці політичні переслідування. Ми зробимо все можливе, щоб примусити ДБР виконувати норми закону», – підкреслив Головань.

Джерело

 

Вікторія Сюмар: За вказівкою Зеленського ДБР перетворився на ключовий каральний орган проти опозиції

ДБР став ключовим каральним органом у протидії опозиції, у «зачистці» інформаційного та опозиційного поля в Україні. Про це наголосила народний депутат від «Європейської Солідарності» Вікторія Сюмар під час акції проти політичних репресій під будівлею ДБР.

«Ми бачили тут в ДБР одного Трубу, по плівкам побачили, які він працював, хто йому давав команди і які команди давав. А сьогодні, очевидно, те саме робить політична призначенка в.о. директора ДБР – Ірина Венедіктова.

Сьогодні в сесійній залі парламенту найбільше обговорюється те, що генеральним прокурором може бути призначена саме пані Венедіктова. Мабуть, за виконання якихось заслуг, чи за те, що виконує певні політичні замовлення? Хто ж залишиться в ДБР? А в Державному Бюро Розслідувань виконуючим обов’язки залишається Олександр Бабіков – адвокат Віктора Януковича. І це свідчить про повний проросійсько-олігархічний реванш, який сьогодні відбувається в Україні», – наголосила політик.

На переконання Вікторії Сюмар, влаштовуючи шоу з викликами Петра Порошенка в ДБР, влада намагається відволікти увагу суспільства від своїх помилок і прорахунків.

«Це шоу влада робить, аби прикрити свої суцільні прорахунки як в економіці, так і в зовнішній політиці, так і в питанні війни і миру. Тому їм потрібно показувати, що тут в ДБР вони займаються «справедливістю». Насправді це вже не працює, а працює інше – люди починають бачити різницю між владою і опозицією. Тому у влади і виникло бажання зачистити своїх політичних конкурентів і лідера опозиції Петра Порошенка», – підкреслила народний депутат.

Джерело

 

Олексій Гончаренко: Рейтинг Зеленського падає, і йому важливо закрити рота опозиції, переслідуючи її лідера Порошенка

Рейтинг Зеленського падає і йому важливо закрити рота опозиції, влаштовуючи політичні переслідування п’ятого Президента України Петра Порошенка, інших опозиційних політиків і захисників держави.

Про це сказав депутат фракції «Європейська Солідарність» Олексій Гончаренко під час акції під ДБР.

«Я маю знову перейти на особистості і сказати, що все, що тут відбувається – це прояв страху Володимира Зеленського.

Він страшенно боїться, бо він не знає що робити з країною, він не знає як її розвивати, він розуміє, що 9 місяців його правління перетворилися вже на 9 місяців руїни, і ця руїна поглиблюється. І сьогодні, коли рейтинги довіри, які були ще вчора захмарними, вже почали летіти до землі, коли почався цей обвал, йому дуже важливо придушити слово правди. Ми бачили це всі на власні очі в Верховній Раді України, коли він не зміг чути слова правди від людей, це його ламало всього. Він не знав що робити і прийшов до нас на гальорку, до опозиції, яку запхали в кінець зали, бо у них логіка «95 кварталу», що самі хороші місця знаходяться попереду. Але він змушений був прийти, як же ж так, що ви там рота відкриваєте. То ми тільки почали, і ви нам рота не закриєте», – сказав Гончаренко.

Він наголосив, що опозиція не боїться погроз Зеленського.

«Своїми викликами в ДБР, чи куди-небудь ще лідера нашої фракції, п’ятого Президента Порошенка чи Софії Федини, якій вже дали підозру, інших, яким вони передають привіти… Ми вас не боїмося. Вас не боїться наша фракція, наша політична сила, тому що за нами підтримка людей, бо ми кажемо правду. Цю правду не зможуть закрити ні ДБР, ні Генпрокурором, ні черговим кварталівцем», – додав Гончаренко.

Він вважає, що Порошенка не випадково викликали до ДБР саме 6 березня.

«Сьогодні не випадково викликають Порошенка, сьогодні день народження сина Порошенка. Це прояв особистої ненависті, коли це робиться в такі дні, це передача такого собі привіту, щоб ти розумів, що ми за тобою прийдемо. Ви хочете когось саджати? Так треба вже саджати своїх…. Кожен виклик, кожен допит тільки наближає момент, коли цей режим, а це вже перетворилося на режим, впаде. В цьому немає жодних сумнівів», – сказав депутат.

«Одна із справ, по якій викликають Порошенка, це те, що він відправив моряків з українського порту Одеса в українській порт Маріуполь. Ви знаєте що було далі, були захоплені наші кораблі, моряки і зараз розслідують справу проти Порошенка. Те, що це абсолютна нісенітниця, зрозуміло кожній людині. Те, що це крок до визнання анексії Криму, бо якщо наші кораблі не можуть пройти через Керченську протоку, як таке може бути? Тільки якщо Крим дійсно є російським, а він є українським.

Те, що Гамбурзький трибунал визнав, що Україна на 100% права, а Росія на 100% неправа, вони намагаються перекреслити цією справою», – наголосив парламентар.

Джерело

 

Олексій Гончаренко: Заява нового глави уряду Зеленського про відновлення водопостачання до окупованого Криму – це капітуляція

Заява нового глави уряду Зеленського Шмигаля про відновлення водопостачання до окупованого Криму – це шлях до капітуляції.

Про це сказав народний депутат фракції «Європейська Солідарність» Олексій Гончаренко під час акції під ДБР на підтримку Петра Порошенка.

«Вчора ввечері вже новий прем’єр-міністр Шмигаль сказав на одному ефірі, що треба повертати постачання води до Криму. Повертати постачання води до Криму – це таке китайське катування, крапля за краплею вбити свою державність, свою країну. Тобто Порошенка треба судити за те, що він боровся за Кримі і відправляв українських моряків через Керченську протоку, а вони хочуть допомагати окупанту утримувати свої військові бази в Криму, постачати туди воду, допомагати Путіну. А це правильно, виявляється, це по- державницькі. Це каже нам новий прем’єр-міністр», – сказав Гончаренко.

Він наголосив, що влада намагається залякати народ і опозицію влаштовуючи політичні репресії.

«Це облетіло всю країну і вже зранку Шмигаль каже, що не зовсім те мав на увазі, але ми все розуміємо. Кілька тижнів тому це сказав Арахамія, керівник фракції «Слуга народу», сьогодні це вже каже їх новий прем’єр. Це шлях до капітуляції, і на цьому шляху їм заважає тільки дві речі – українська опозиція і український народ. Українську опозиції вони намагаються придушити репресіями, а український народ вони намагаються залякати через ті самі репресії. Цього не буде, ви не зможете залякати ані опозицію, ані тим більше український народ. Ми обов’язково переможемо», – наголосив депутат.

Джерело

 

Зеленський через ДБР створюватиме «видовища» з переслідування опозиції, щоб протягти кремлівський сценарій для України – Володимир Ар’єв

Кремль намагатиметься створити повномасштабний економічний, управлінський, судовий, правоохоронний хаос в Україні і відволікатиме увагу суспільства від цього плану, влаштовуючи переслідування опозиції. Про це заявив депутат фракції «Європейська Солідарність» Володимир Ар’єв під час акції на підтримку п’ятого Президента України Петра Порошенка під Державним бюро розслідувань.

Депутат зауважив, що спілкувався з нашими західними колегами і партнерами, які весь цей час підтримували Україну, і вони надзвичайно сильно стурбовані всім тим, що відбувається.

Він додав, що ця стурбованість західних партнерів України позначатиметься на співпраці українського уряду із Міжнародним валютним фондом в часи кризи, яка насувається. За його словами, насувається дуже серйозна світова криза, посилена абсолютною некомпетентністю української влади.

«В часи, коли хтось хоче «хліба і видовищ», коли «хліба» не вдасться забезпечити будуть забезпечувати «видовища» – і це відомство, і Генеральна прокуратура України, яку зараз намагаються зробити абсолютно ручною і слухняною», – сказав представник «Європейської Солідарності».

«Для того, щоб ці видовища були абсолютно безкарними для них, вони зараз намагаються зачистити опозицію, майданівців, волонтерів, військових, роблячи і ліплячи проти них абсолютно безглузді, відверто ідіотські справи», – підкреслив депутат.

«За цим буде слідувати тільки одне, на превеликий жаль, сценарій, який написали зараз на Банковій, а насправді написаний в Кремлі», – підкреслив Володимир Ар’єв.

Він наголосив, що вони розуміють, що українці після Революції Гідності вже ніколи не погодяться на те, щоб їм одягнули нове ярмо на шию і будуть виходити і протестувати.

За словами депутата, саме тому, вони «хочуть створити повномасштабний економічний, управлінський, судовий, правоохоронний хаос в Україні».

Він додав, що заяви новообраного прем’єра Дениса Шмигаля та голови фракції «Слуга Народу» Давида Арахамії про воду в Крим «не спорадичне ляпання язиком». «Це абсолютно системне просування цієї теми. І спроба зрозуміти, якою буде реакція в суспільстві», – прокоментував депутат.

Володимир Ар’єв підкреслив, що в цих умовах українське суспільство повинно об’єднатися. «У нас одна мета зараз – зберегти Україну… І дати відсіч реваншу… Без об’єднання, ми не отримаємо те, чого ми прагнули – європейську, правову державу», – сказав він.

Джерело

 

Тетяна Чорновол: Звільнення Бабікова – це вимога українського суспільства і учасників Революції гідності , Зеленський не має права її ігнорувати

Влада Зеленського проігнорувала вимогу учасників Революції Гідності про звільнення з посади першого заступника директора Державного бюро розслідувань Олександра Бабікова. Він продовжує працювати на своїй посаді.

Про це заявила народний депутат восьмого скликання Тетяна Чорновол під час акції біля Державного бюро розслідувань.

«9-та година ранку вже минула, а Бабіков – не звільнений. Що це означає? Це означає одне – Зеленський зробив невірний вибір. Дуже невірний. Нагадаю, що раніше ми ставили тут Зеленському інші умови – звільнити Богдана, звільнити Трубу. Цих конкретних осіб. В результаті йому таки довелося їх звільнити, але з падінням рейтингу, з падінням економіки, з руйнуванням армії, з руйнуванням інших інститутів держави. Тому якщо Зеленський не виконав нашу умову – це значить він зробив не вірний вибір. Йому все одно доведеться це зробити. Але, що при цьому втратить він, це – питання», – сказала вона.

Чорновол підкреслила, що вимога звільнити Бабікова – це вимога українців, а не її особисто і Зеленський не має права її ігнорувати.

«Він пішов не проти нас, це була не наш а вимога – це була вимога України. Зараз Зеленський йде проти України. І до чого це призведе важко сказати, але точно нічого хорошого не буде, тому що йти проти держави України – це йти дорогою зла», – наголосила вона.

Джерело