Петро Порошенко: Рішення США продовжити санкції за анексію Криму – це позиція справжніх друзів і партнерів

Рішення США продовжити ще на рік санкції проти Російської Федерації за анексію Криму – це добра новина, свідчення дружньої і партнерської позиції стосовно України. Про це на своїй сторінці у мережі Facebook написав п’ятий Президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко.

«Гарна новина з Вашингтону, який продовжив на черговий річний період дію санкцій проти Росії!

Ми вдячні за підтвердження відданості нашій спільній боротьбі з російським агресором і твердість американської політики єдності і солідарності з Україною.

Цим рішенням Сполучені Штати направляють чіткий сигнал про те, що вважають дії Російської Федерації щодо України підривом демократичних інституцій, безпеки, стабільності, суверенітету і територіальної цілісності, загрозою і власним національним інтересам.

Це і є позиція справжнього друга і союзника. Як і потужний сигнал всім тим, хто марить категоріями умиротворення агресора, повернення до відносин як колись, вірою в те, що у Кремлі готові до змін у своїй поведінці та відмови від подальшої гібридної агресії.

Наша боротьба триває!»

Джерело


Трамп продовжив на рік санкції США проти Росії через анексію Криму

Президент США Дональд Трамп продовжив ще на рік санкції проти Росії, запроваджені раніше через ситуацію в Україні, в тому числі анексію Криму. Інформація про це оприлюднена 25 лютого на сайті Білого Дому.

«Дії та політика уряду Росії, включаючи анексію Криму і застосування сили в Україні, продовжують являти собою незвичайну і надзвичайну загрозу нацбезпеці й зовнішній політиці США. Тому я визначив, що необхідно продовжувати надзвичайний стан, оголошений в указі 13660», – йдеться у повідомленні.

Зокрема, мова йде про продовження терміну дії обмежувальних заходів щодо Росії, застосованих нинішньою адміністрацією президента США 20 вересня 2018 року та адміністрацією 44-го президента США Барака Обами 6 березня, 16 березня, 20 березня, 19 грудня 2014 року, що стосуються Криму.

«Всі ці санкції повинні залишатися чинними після 6 березня 2020 року», – вважає Трамп.

«Copyright © 2020 RFE/RL, Inc. Передруковується з дозволу Крим.Реалії (Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода)»

 

Автор