Всі мрії Пуйла знищив Порошенко

Олександр Дедюхін

Сцарь Пуйло перед своєю скорою смертю вирішив зробити дві дуже важливі речі та цим назавжди увійти в історію Московії перед самим її крахом як найвеличніший та найкрасивіший.

Він побажав сфоткатися 9 травня з усіма світовими лідерами та очолити (неформально) Православну Церкву всього світу. Керувати Вселенським Патріархом, прєвзойті Костянтина Великого і бути самим рівноапостольним у Всесвіті, аж до Альфи Центавра.

Забігаючи наперед, скажу, що всі мрії Пуйла знищив Порошенко, котрий безсовісно потоптався по них та планує це робити і далі.

Ну про єресь побєдобєсія ми поговоримо іншим разом, а зараз про “всєправославноє” совещаніє в столиці Йорданії Аммані.

По коварному путінсько-гундяєвському замислу, завтра, 26 лютого 2020 року, мав би бути помпєзний собор, на котрий прибули б усі предстоятелі православних церков (окрім, звісно, Патріарха Варфоломія та митрополита Епіфанія), протодиякони мали ревіти як бички, всі ходили б хресними ходами та хороводами навколо Гундяєва, вклонялися йому в ноги та призначили вселенським патріархом. Натомість Варфоломія мали оголосити розкольником, заспівати дев’ятикратну анафему і відправити довічно на Соловки. А потім урочисто та помпєзно мали спалити на площі український Томос з усіма його прихильниками.
Такі були путінськіє плани.

А на ділі завдяки тому, що Президент Порошенко виборов Томос для ПЦУ, Патріарх Варфоломій почуває себе набагато впевненіше, бо тепер в нього за спиною не лише Господь Бог, але й мільйони українських віруючих, Порошенко і Держдеп.

Запрошені в Амман предстоятелі православних церков подивилися на цю потужну команду і спочатку відмовилися служити спільну літургію. Сказали, ну ладно, приїдемо кави пийнем, але якщо тільки за рахунок Гундяєва, ну і дорогу з готелем щоби він теж оплатив обов’язково. Потім і від кави повідмовлялися. Напевно, вирішили, що кава набагато смачніша буде в Києві після служби в Софії, коли вони приїдуть привітати митрополита Епіфанія з переходом ПЦУ на новоюліанський календар.

Станом на сьогодні ми маємо ось таку ситуацію:

Вселенський Константинопольський патріархат – не їде.
Александрійська православна церква – не їде.
Антіохійська православна церква – не їде.
Єрусалимська православна церква – організатор, буде Предстоятель.
Російська православна церква – ініціатор, буде Предстоятель.
Сербська православна церква – нема відповіді.
Румунська православна церква – делегація спостерігачів.
Болгарська православна церква – не їде.
Грузинська православна церква – не їде.
Кіпрська православна церква – не їде.
Елладська православна церква – не їде.
Польська православна церква – делегація спостерігачів.
Албанська православна церква – не їде.
Православна церква Чеських земель і Словаччини – делегований Предстоятель.
Православна церква України – не отримувала запрошення.

Кава в Аммані буде не дуже вдалою, без хресних ходів, анафем та піднесення Гундяєва. Цей лжесобор – чергова репутаційна втрата Московії, а ті, хто туди їде, приймають участь не стільки для того, щоби нізложити Варфоломія, як замислювали запорєбріковські єретики, а просто щоби не сваритися з Москвою.

Автор