ОГПУ зареєстрував кримінальне провадження проти Кузьміна та Шуфрича за оббріхування Порошенка та Обами

Офіс Генерального прокурора зареєстрував кримінальне провадження щодо групи народних депутатів ОПЗЖ, зокрема, Р.Кузьміна, М.Скорика, Ю.Загороднього, Н.Шуфрича та інших, за неправдиве повідомлення про злочин. Про це повідомив адвокат Петра Порошенка Ігор Головань.

«17 грудня минулого року група народних депутатів із фракції «Опозиційна платформа – За життя» подали до НАБУ депутатське звернення про можливе, на їхню думку, пограбування України на 100 мільярдів доларів США колишнім президентом США Бараком Обамою та президентом України Петром Порошенком, а також захоплення влади в України екс-адміністрацією президента США та, як зазначено у заяві, її агентурною мережею на чолі з Порошенком», – зазначив Ігор Головань.

Він наголосив, що жодних фактів ця заява не містить, а її автори таким чином мали на меті ввести в оману детективів НАБУ. «Це – безпідставне та неправдиве звинувачення у вчиненні правопорушень, які є не підтвердженими, а саме гіпотетичне припущення здійснене опонентом демократичної партії США, ймовірно, в рамках внутрішньополітичної передвиборчої боротьби за посаду президента США», – зазначив Головань. На переконання адвоката, ця заява повинна оцінюватись як подання завідомо неправдивого повідомлення про злочин.

Адвокат п’ятого Президента України наголошує, що подібні юридичні фейки, які продукують представники кремлівської «п’ятої колони», мають отримати відповідну правову оцінку, а письменники-фантасти з ОПЗЖ – понести відповідальність, передбачену Кримінальним кодексом України. Адже їхні дії не лише підривають авторитет України на зовнішній арені, а й носять ознаки втручання у виборчу кампанію в США.

Джерело