Кремль роздмухує новий громадянський конфлікт

Volodymyr Ariev

Все, що я бачу зараз збоку РФ та їхніх упирів, які поповерталися в Україну і підняли голови, – це спроба роздмухування нового громадянського конфлікту. Заявами, ефірами, погрозами.

Їм потрібен не лише управлінський хаос, якого вже «ефективно» досягнуто, а і справжній, відчутний і наочний. Зі слабкою і некомпетентною владою в Україні тоді легше вирішувати завдання, які Путін окреслив у грудні минулого року: південно-східні регіони як «ісконно русскіє». Або скільки вийде, коли все не заковтнути.

Деморалізоване і зневірене інформаційними і технологічно вивіреними спецопераціями патріотичне і адекватне суспільство, прибирається як запобіжник.

Тому, зараз є три вкрай важливі речі:

– об‘єднання здорових сил;
– координація;
– холодна голова щодо власних дій і реакції на зовнішньо організовані подразники.


Костюк Олександр

Путін знову заговорив про “дружбу та об’єднання братскіх народов”, плануючи здійснення своїх планів за рахунок зручної для нього української влади.

Здійснення вологих мрій карліка означатиме перетворення на довгі роки України на велике ОРДЛО (тільки набагато гірше). Це мають розуміти всі українці. І особливо – російськомовні. Тому що вони, як не парадоксально, першими стають жертвами Москви (дивись Донбас, стан економіки, безпеки, рівня життя, свобод жителів Донбасу). Тому що москва – це величезний паразит, якому все одно кого експлуатувати, для якого “рускоязичіє” татар, якутів, чеченців та інших народів РФ є лише інструментом, що полегшує цю експлуатацію. Паразит, який зараз експлуатує регіони РФ, витягаючи з них всі багатства та соки: Сибір, Татарстан, Далекий Схід, Якутію тощо, і живе за їх рахунок, перетворюючи регіони на помийки.

І приєднати Україну москва хоче зовсім не для того, щоб поділитися доходами від нафти та газу. Щоб “дати” високі пенсії та зарплати – це смішно. Приєднати Україну москва хоче щоб експлуатувати: природні багатства, людські ресурси, щоб посилати молодих людей на нескінченні війни в Сирію, Лівію, країни Балтії, Польщу.

 

Фото © Сергій Нужненко / Радіо Свобода
«Copyright © 2018 RFE/RL, Inc. Передруковується з дозволу Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода»