Зради і перемоги тижня. 31 січня – 6 лютого 2020 р.

Дмитро “Калинчук” Вовнянко

Щоразу по п’ятницях (по можливості) – зрадатижня_перемогатижня.

Розглянемо події 31 січня – 6 лютого 2020 р.

ЗРАДА

Майже щодо кожної громади, котра долучилася до Православної церкви України, російська церква подала судові позови.Про це повідомив Предстоятель Православної церкви України Епіфаній під час пресконференції з нагоди першої річниці його інтронізації. Він зазначив, що громади, які долучилися до ПЦУ, зробили це згідно з Конституцією України та українським законодавством.

У Києві 2 лютого на вулиці Саксаганського невідомий застрелив чоловіка, забрав у нього пакет і втік. Вбитим виявився пластичний хірург Андрій Сотник. Сотнику було 43 роки. Він кандидат медичних наук, пластичний і естетичний хірург, хірург кисті. Сотник керував клінікою DMK Ukraine.

Офіс генпрокурора продовжив досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо вбивства журналіста Павла Шеремета на строк до чотирьох місяців. Підозрюваному у справі вбивства журналіста Павла Шеремета, ветерану Андрію Антоненку продовжили запобіжний захід – арешт – до 4 квітня.У взятті на поруки йому відмовили.

Державне бюро розслідувань 2019 року почало кримінальне провадження проти слідчих Генпрокуратури у справах Майдану за заявою Олександра Бабікова, тогочасного адвоката екс-президента Віктора Януковича, який зараз обіймає посаду першого заступника голови ДБР. Це випливає з документів, оприлюднених адвокатом Януковича Віталієм Сердюком у Facebook 8 липня 2019 року.

З оформлення панелі на сайті СБУ прибрали зображення скульптури у вигляді козака, який на коні вбиває списом двоголового змія. У службі пояснили такі дії дизайнерським оновленням.

Окружний адміністративний суд Києва з 2014 року задовольнив 68 позовів про поновлення екс-чиновників, звільнених за законом “Про очищення влади” (люстрації). Відмовлено було лише 18.

У студії каналу 1+1 стався обшук. За словами працівників каналу це був перший обшук за всю його історію. Підставою для обшуку було розслідування про прослушку прем’єра Гончарука. Ролики викладені в інтернет ніби монтували на комп’ютері журналіста програм до яких був дотичний чинний нардеп Дубінський.

ПЕРЕМОГА

США підтримують Україну у її прагненні стати членом НАТО і Євросоюзу. Про це сказав держсекретар Майк Помпео на спільному з президентом України Володимиром Зеленським брифінгу в Києві. Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна готова розвивати нові форми партнерства зі США у сфері безпеки. Він наголосив, що Сполучені Штати Америки є і будуть ключовим союзником України.

Україна не погодилася на запропоновані іранською стороною 80 тисяч доларів компенсації сім’ям загиблих в авіакатастрофі Boeing 737 МАУ. «Це замало… ми будемо тиснути, щоб виплати були більшими» – заявив президент Зеленський.

В Одесі демонтували барельєф радянського маршала Георгія Жукова, який висів на стіні гуртожитку Одеського національного університету імені Мечникова. Як зазначають, барельєф демонтували активісти та студенти ОНУ. Їм намагалися завадити проросійськи налаштовані громадяни під керівництвом депутата облради Богдана Гіганова, але сторони обмежилися словесною перепалкою. Також В Одесі демонтували пам’ятну дошку радянському партійному діячу Михайлу Калініну.

На засіданні Священного Синоду Української Православної Церкви зупинили повноваження почесного патріарха Філарета – він 6 разів поспіль пропусти засідання Священного Синоду і необґрунтовано відмовився брати в ньому участь попри письмове запрошення.

Верховна Рада ратифікувала Угоду між Кабінетом міністрів України та Урядом Литовської Республіки про працевлаштування та співробітництво у сфері трудової міграції.

У ході свого візиту в Україну держсекретар США Майк Помпео 31 січня відвідав поранених українських вояків у київському госпіталі. які знаходяться на лікуванні в травматологічному відділенні Національного військово-медичного клінічного центру “Київський військовий клінічний госпіталь”. Держсекретар США висловив підтримку українським воїнам.

34% опитаних українців відносять себе до Православної церкви України. До Української філії Російської Православної церкви (УПЦ-МП) себе відносять 13,8%. Ще 27,6% громадян назвали себе «просто православними без належності до якоїсь церкви».

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Автор