ЗЕхайп. 15 – 21 січня 2020 р.

Дмитро “Калинчук” Вовнянко

Щосереди (по можливості) до вашої уваги – ЗЕхайп. Наразі від 15 – 21 січня 2020 р.

ЗЕхайп 7
Президент Володимир Зеленський натякнув на можливе перейменування вулиць в Україні. Вважає, що сьогоднішні назви викликають суперечки. Про це він заявив в інтерв’ю ізраїльському виданню The Time Of Israel. «Давайте знайдемо тих людей, чиї імена не викликають суперечок в сьогоденні і майбутньому. Назвемо вулиці іменами людей, які не провокують конфлікт», – заявив президент.

ЗЕхайп 6
Заступник глави державного концерну “Укрборонпром” Мустафа Найєм заявив, що ніколи не отримував зарплату в 300 тисяч гривень. «Була одноразова виплата декількох премій і надбавок за попередній “волонтерський” період роботи в концерні», – заявив Найєм.

ЗЕхайп 5
Президент України Володимир Зеленський отримав заяву Прем’єра Олексія Гончарука для розгляду, хоча це не входить до його повноважень. Розглядати заву про відставку прем’єра мусить парламент.

ЗЕхайп 4
Персональні дані українців, які були завантажені в Єдиний портал вакансій державної служби, потрапили у вільний доступ. Про витік даних стало відомо з повідомлень у Facebook обурених пошукачів роботи у державному секторі. Кандидати на державні посади знайшли в мережі скани їх паспортів, дипломів та інших документів. Діджиталізація-с!

ЗЕхайп 3
Президент Володимир Зеленський підписав указ, згідно з яким планується призивати на строкову військову службу, починаючи з 18 років. В часи президента Порошенка указом президента призивали громадян з 20 років.

ЗЕхайп 2
Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук повідомив, що в 124 містах України тарифи на тепло і гарячу воду за грудень 2019 року знизили на 30%. В коментарях під повідомленням Гончарука його заяву розкритикували. Люди пишуть, що в багатьох містах суми в платіжках за грудень виявилися вищими, ніж раніше. Лідер “Радикальної партії” Олег Ляшко пообіцяв пляшку коньяку тому, хто покаже знижену на 30% платіжку за комуналку.

ЗЕхайп 1
У мережі оприлюднено аудіозапис, як нібито прем’єр-міністр Олексій Гончарук обговорював із заступнице голови НБУ Катериною Рожковоб нараду з президентом Володимиром Зеленським. «У Зеленського примітивне розуміння економіки», «Я повний профан в економіці — я юрист за освітою», «Поки у президента в голові не буде відповіді на це питання — у нього буде порожнє місце там», «Були міцні господарники, було 4 і 4!”, “Прийшли соросята — економіка зростає на 2 і вниз», «Дивись, Вова. Те, що зараз курс менше, значить, що “Олів’є” в наступному році на наступному новорічному столі… Не буде дорожчим ніж в цьому» – висловлювання прем’єра Гончарука вже стали мемами.

На цьому – все. До зустрічі на ЗЕхайпі у наступну середу. Хайпами ЗЕкоманда нас старанно продовжує радувати.

 

Фотошоп © Олексій Голобуцький

Автор