Петро Порошенко в кулуарах Верховної Ради дав інтерв’ю українським ЗМІ (фото, відео)

 

Петро Порошенко: Інформаційна атака на уряд – це сценарій Росії та одного відомого українського олігарха

Оприлюднення записів ймовірних розмов під час наради у прем’єр-міністра Олексія Гончарука – це не український сценарій. В роздмухувані цього скандалу зацікавлені Росія як країна-агресор та олігарх-колишній власник націоналізованого «ПриватБанку». Про це заявив п’ятий Президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко журналістам в кулуарах Верховної Ради.

«Я хочу сказати, що це не український сценарій. Бо цілком слушні оцінки викликів і ризиків економічної ситуації, які були представлені в розмові прем’єр-міністра і керівництва економічного блоку. Треба просто проаналізувати і забезпечити відповідну реакцію для того, щоб протидіяти викликам і ризикам», – наголосив він.

«Абсолютно неукраїнські сили намагаються роздмухувати псевдо скандал», – заявив п’ятий Президент України.

«Подивіться, на яких каналах вийшла в першу чергу атака на український уряд – на російських каналах і на каналах одного відомого олігарха», – звернув увагу Порошенко.

«Які причини цієї атаки? Тому що вони хочуть атакувати тих, хто захищає державну політику з приводу одного дуже великого банку, який був націоналізований і став державним. І через який виводилися десятки, а може й сотні мільярдів гривень з української фінансово-банківської системи», – пояснив Петро Порошенко.

«Там є справжня причина. Там є позиція, яка забезпечує атаку на економічний блок уряду», – підкреслив він.

Лідер партії також наголосив, що «Європейська Солідарність» точно не братиме в цьому участі.

Джерело

 

Петро Порошенко: «Децентралізація» Зеленського – це шлях до диктатури і федералізації України

Реформа децентралізації, яка була започаткована командою Порошенка, стала однією з найуспішніших і надала фінансову незалежність місцевому самоврядуванню. Натомість зміни до Конституції, які пропонує Зеленський – це насправді шлях до становлення диктатури в Україні і федералізації нашої держави. Про це журналістам заявив п’ятий Президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» у кулуарах Верховної Ради.

«Ми повністю поділяємо оцінки наших іноземних партнерів. Децентралізація була однією з найуспішніших реформ, які здійснила наша команда. В чому полягає її успіх? У фінансовій незалежності місцевого самоврядування. Це дозволило збільшити місцеві бюджети, бюджети розвитку міст, сіл і селищ в 5, 7, 10 разів. Мешканці на власні очі побачили, як змінилася ситуація за 5 років. Почали будувати дороги, освітлення вулиць, дитячі садочки, лікарні, реальний ресурс з’явився у громад. Наблизилась влада до громадян», – зазначив Петро Порошенко.

Натомість те, що пропонує Зеленський внести до Конституції, руйнує суть реформи, торує шлях до посилення централізації влади і становлення авторитарного режиму, надаючи президенту надмірні повноваження і необмежений вплив на органи місцевого самоврядування – переконаний Порошенко.

«Законопроектом влади намагаються з одного боку зруйнувати децентралізацію. І мені дуже приємно, що наші радники з Німеччини, Польщі повністю проти президентського законопроекту. А з іншого боку, зробити кроки для встановлення диктатури. Коли одна особа в державі зможе створювати ради, розпускати їх, зупиняти будь-які рішення. Це нічого спільного із демократією не має. Це має спільне або з султанатом, або з диктатурою, але точно ніяк не в інтересах України».

Лідер «Європейської Солідарності» наголосив, що можливість надання особливого статусу окремим територіям, яка прописана у пропозиціях змін до Конституції Зеленського, може призвести до фактичної федералізації України

«Вони намагаються протягнути так зване право надання особливого статусу регіонам і територіям для будь-яких територій України. Особливий статус для Буковини, особливий статус для угорців Закарпаття, румунів України… Так і України не залишиться. Це є прямий шлях до федералізації. Ми будемо робити все можливе для того, щоб цього не допустити», – сказав п’ятий Президент України.

Джерело

 

Петро Порошенко: Послання Путіна до Федеральних Зборів доводить – він не збирається закінчувати війну з Україною

Відставка російського уряду не має жодного значення, адже вся влада в Росії належить і буде належати  Володимиру Путіну. Про це заявив п’ятий Президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко в інтерв’ю журналістам, коментуючи послання Путіна до Федеральних Зборів та відставку російського уряду.

«Моя абсолютно тверда позиція – в Росії немає уряду, в Росії немає парламенту, Думи, немає Федеральних Зборів. Вся влада в руках однієї людини. Прізвище і ім’я цієї людини ви дуже добре знаєте. Тому відставка чи призначення нового російського уряду мене абсолютно не цікавить і не має цікавити українців», – сказав Петро Порошенко.

Водночас Порошенко наголосив, що вчорашнє послання Путіна Федеральним Зборам потрібно дуже уважно проаналізувати.

«Я роблю висновки з цього послання, що Путін не збирається закінчувати війну з Україною», – підкреслив п’ятий Президент України.

«Другий висновок – Путін збирається залишатися назавжди. В нього закінчується термін президентських повноважень, і мета вчорашнього послання – це зміни до Конституції, які тепер уже, коли президентом може бути не Путін, забирають у цього президента всю владу, переносять її для іншої посади. Я не знаю, як вона буде називатись – або голова Державної ради, або прем’єр-міністр, або щось на кшталт того, що відбулось у Казахстані, але це буде одна особа – Путін», – сказав він.

«Все, для чого це робиться – для того, щоб зберегти владу в руках Путіна», – переконаний політик.

«Тож я раджу всім дуже ретельну увагу звернути на послання і на проект змін до Конституції Російської Федерації. Це несе прямі ризики і загрози нашій державі», – підкреслив Петро Порошенко.

Лідер «Європейської Солідарності» також зазначив, що в цих умовах Українська держава має об’єднатися, щоб гідно відповідати на ті виклики і ризики, з яких почався 2020 рік, а не так, як це робить нинішня влада.

«Я вважаю, що комунікаційна стратегія з початку року була бездарно програна, що ті перші кризові виклики, з якими зіткнулася нова влада – були програні. Над «Оманом українців» сміється весь світ. Я твердо переконаний, що це час, коли мають початися рішучі об’єднуючі кроки з боку чинної влади», – підкреслив Петро Порошенко.

Джерело

Автор