До офісу Європейської Солідарності завітав різдвяний вертеп з Києво-Могилянської академії (фото, відео)

 

Студенти Києво-Могилянської академії на запрошення ГО «Справа громад» завітали у Відкритий офіс партії «Європейська Солідарність» з Різдвяним Вертепом. Сатирично-святкову виставу за мотивами українських політичних подій подивилися п’ятий президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко з дружиною Мариною, представники партії, активісти ГО «Солідарна молодь».

Петро Порошенко подякував студентам за сучасний різдвяний Вертеп, в якому вони творчо переосмислили класичну історію про царя Ірода, маленького Ісуса, янголів-охоронців та диявольську спокусу.

В персонажах можна було легко пізнати і нинішніх очільників держави, і серіального президента Голобородька, який суворо спитав з «любителя відпочивати в Омані» за невиконані обіцянки. А в сценарних колізіях відобразили і парламентські баталії навколо ринку землі, і роздуми на тему «какая разніца», і міфи про «розкол» в Україні.

«Дуже приємно, що ви маєте сміливість виступати гостро», – звернувся Петро Порошенко до учасників Вертепу. Він також наголосив на важливості збереження українських традицій та звичаїв. Петро Порошенко додав, що серед таких визначальних елементів української держави та нації, зокрема і традиція ходити з Вертепом, співати колядки та щедрувати. «На цьому базується велика національна мудрість», – зазначив лідер партії «Європейська Солідарність».

«Дуже важливо, що українці зберігають мову, зберігають наші пісні. А найкращі пісні – колядки, бо від них всі українці заряджаються енергією на цілий рік вперед», – сказав Петро Порошенко.

Джерело