50 млн грн витратить Roshen на допомогу Національному Інституту раку (фото)

Кондитерська корпорація Roshen вже розпочала роботи з капітального ремонту відділення онкогематології та створення відділення аутологічної трансплантації кісткового мозку в Національному інституті раку. Загальний бюджет проекту, який триватиме майже 2 роки, складає близько 50 мільйонів гривень.

« Рак – це ще одна війна, яка щороку забирає близько 90 тисяч життів українців. Національний інститут раку, який мав би стати оплотом боротьби з раком в Україні, знаходиться в критичному стані. В будівлі, в якій розташоване відділення онкогематології, хіміотерапії, багато років протікав дах, під фундамент підтікала вода з каналізаційної труби, що, якимось чином, підключена не за проектом – як результат, майже по всіх стінах будівлі грибок, який просто вбивчий для людей з таким захворюванням.  Ця підступна хвороба, цей ворог, не щадить нікого: ні бідних, ні багатих, ні дітей, ні людей старшого віку. І в цій війні не перемогти, якщо не об’єднати зусилля.»директор з розвитку соціальних проектів Кондитерської корпорації Roshen, Ірина Пономаренко.

Співпрацю з Національним інститутом раку, в рамках масштабного проекту благодійної допомоги в сфері охорони здоров’я, Roshen розпочав ще у 2018 році. Тоді Корпорація ROSHEN відремонтувала та обладнала приміщення призначене для аферезу (забору) стовбурових клітин (для трансплантації кісткового мозку) та донорських тромбоцитів.

Корпорація надала допомоги Інституту раку в 2018 році на 2,9 млн грн. Коштом корпорація відремонтовано приміщення, закуплено меблі та частину спеціалізованого обладнання.

«Питання соціальної відповідальності для Корпорації Roshen – не порожній звук. Наші соціальні проекти не відірвані від життя і в час, коли більше 400 українцям щодня діагностують рак, ми не можемо бути осторонь. Кондитерська корпорація Roshen декілька років тому затвердила, що усі наші соціальні проекти мають бути масштабними та мають надавати комплексну підтримку, впливати відразу на багато людей. Так, Roshen не займається традиційною адресною допомогою. Чому? Це не вирішує проблему повністю, не діє комплексно, окрім того, допомогти адресно усім – просто неможливо, а приймати рішення кому допомогти, а кому ні – питання занадто складне. Тому на початку осені Roshen розпочав капітальний ремонт частини приміщень другого корпусу Національного інституту раку. Ми плануємо завершити роботи в серпні 2020-го року, проте із-за жахливого стану самої будівлі, комунікацій виникають додаткові незаплановані роботи, але ми поки що йдемо за графіком і думаємо, що встигнемо в запланований термін», – відмітила Ірина Пономаренко, директор з розвитку соціальних проектів Кондитерської корпорації Roshen.

Джерело