Третя

Іван Хомяк

Соцмережі наповнені зойками – ой, зараз почнеться третя світова війна. Діточки, я напишу вам те, що пишу вже шостий рік підряд, – світова війна йде з 2014.

Друга світова теж починалася не біля Дюнкерку і не операцією “Барбаросса”. Друга світова почалася анексією Чехії, аншлюсом Австрії та хатоскрайством світової спільноти. Лише потім військова м’ясорубка запрацювала на повну потужність.

Після другої світової було встановлено певні непорушні правила ведення силового протистояння. Вони де-факто порушувалися. Але ніхто не доходив до того, що Росія зробила в Криму. Світ це проковтнув. Сформувалася нова “Вісь”. Аналогічна тій, яку Рейган називав “Вісь зла”. Росія, Іран, КНДР, Сирія… купа терористичних організацій, приватні армії, колаборанти, групи політичної та інформаційної підтримки по всьому світу… Третій Рим = Третій Рейх.

Світова війна йде. Ми в її епіцентрі, хоч дехто із особливо тупеньких або підленьких вважає це “гражданским противостоянием”. Жертви були, є і будуть. При цьому жертви серед цивільного населення будуть в рази перевищувати жертви серед комбатантів. Звичайно, хотілося, щоб в такий момент нашу країну очолював Президент, а не російський колаборант Бубочка Янелох. Але й самі прорвемося, не вперше.

Автор