Вечірній брифінг пресцентру Об’єднаних сил 03.01.2019 (фото, відео)

Упродовж поточної доби, 3 січня 2020 р., збройні формування Російської Федерації 2 рази порушили режим припинення вогню. З гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї противник обстріляв позиції українських захисників поблизу населених пунктів Новолуганське та Зайцеве, що у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “ПІВНІЧ”.

Сьогодні, 3 січня, внаслідок ворожих обстрілів втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил немає.

СИТУАЦІЯ НА ДІЛЯНКАХ РОЗВЕДЕННЯ СИЛ ТА ЗАСОБІВ 3 СІЧНЯ 2020 РОКУ

На ділянці розведення №1 ситуація залишається стабільною. Режим ТИША дотримується. Перевезення населення між відновленим мостом та КПВВ “Станиця Луганська” здійснюється автобусом та двома електромобілями. Перевезено близько 4000 пасажирів. Представники ДСНС України щоденно, з обох боків дороги, проводять обстеження місцевості на наявність вибухонебезпечних предметів. Співробітники Міжнародного комітету Червоного Хреста, у разі потреби, надають людям медичну допомогу.

На ділянках розведення №2 та №3 обстановка стабільна, тривають заходи щодо дотримання режиму ТИША.

ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ

2 січня збройні формування Російської Федерації 3 рази порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв позиції наших підрозділів з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

Факти ворожого вогню було зафіксовано неподалік населених пунктів Оріхове та Новолуганське.

Внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець Об’єднаних сил отримав поранення.

Вчора, представниками Національної поліції України та військовослужбовцями Національної гвардії України зі складу Об’єднаних сил, серед цивільного населення розкрито 18 крадіжок, 5 шахрайств та 9 фактів зберігання наркотичних засобів. Також виявлено 42 адміністративних правопорушення.

Через контрольні пункти в’їзду-виїзду на контрольовану Об’єднаними силами територію в’їхали 8562 особи та 1711 транспортних засобів. У зворотному напрямку лінію зіткнення перетнули 13570 осіб та 1107 транспортних засобів. У пропуску через лінію розмежування, з різних причин, було відмовлено 22 особам.

Військово-цивільні адміністрації та правоохоронні органи в районі проведення операції працюють у режимі “Жовтий”, який введено 28 жовтня 2019 року.

Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та перебувають напоготові до адекватного реагування на будь-які підступні та провокаційні дії противника.

Слава Україні!

Джерело

 

Щодо заохочення протягом 2019 року військовослужбовців, залучених до проведення операції з відсічі та стримування російської агресії

В Об’єднаних силах підбито підсумки щодо заохочення протягом 2019 року військовослужбовців, залучених до проведення операції з відсічі та стримування російської агресії на території Донецької та Луганської областей.

Так Командуванням об’єднаних сил було видано 155 наказів для виплат премій та винагород на загальну суму 26 790 710,0 (двадцять шість мільйонів сімсот дев’яносто тисяч сімсот десять) гривень.

Всього заохочено 4580 військовослужбовців, з яких:

– 3519 осіб на суму 21 255 000 гривень – за безпосередню участь у бойових діях;
– 753 військовослужбовця на суму 3 775 700 гривень – за успішне виконання бойових завдань;
– 308 захисників України на суму 1 760 010 гривень – за знищення озброєння та військової техніки противника.

Об’єднані сили продовжують виконувати бойові завдання щодо відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації.

Слава Україні!

Джерело

 

До району ООС у рамках проєкту «Допомога Схід» передано черговий гуманітарний вантаж

 

Гуманітарна допомога доставлена в Попаснянську центральну районну лікарню, обласний шпиталь для ветеранів війни у Святогірську, а також до Луганської обласної клінічної лікарні у Сєвєродонецьку. Серед вантажу понад 3000 одиниць медичних розхідників, одноразових медичних інструментів і наборів, засобів гігієни для важкохворих тощо.

‒ В останні кілька років наші військові стали надійною опорою цивільним лікарям на Донеччині й Луганщині. Допомогу – гуманітарні вантажі медичного призначення – активно передаємо в лікарні, розташовані за декілька кілометрів від лінії фронту. До гуманітарної діяльності ЗС України долучилися десятки вітчизняних і міжнародних благодійних організацій, місцеві органи самоврядування, волонтери, представники великого та малого бізнесу з усієї держави, – зазначає заступник начальника Генерального штабу ЗС України генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Стратегічна гуманітарна ініціатива «Допомога Схід» ‒ це багатопрофільна й різнопланова програма цілеспрямованої допомоги мирним мешканцям Донецької і Луганської областей. Проєкт засновано навесні 2018-го заступником начальника Генштабу ЗС України генерал-лейтенантом Сергієм Наєвим, коли він був командувачем операції Об’єднаних сил. Торік цю ініціативу схвалив начальник Генерального штабу — Головнокомандувач ЗС України генерал-лейтенант Руслан Хомчак, її діяльність нині триває.

За словами координатора проєкту «Допомога Схід», офіцера цивільно-військового співробітництва ЗС України Бориса Кутового, мета ініціативи – надання різнопланової та багатоцільової допомоги цивільному населенню у районі бойових дій на території Донецької та Луганської областей.

– Вкотре ми приїжджаємо з гуманітарною допомогою на Донбас. Передаємо вантаж до найбільш наближених до лінії зіткнення медичних закладів, які обслуговують цивільне населення та, звісно, у мобільні військові госпіталі Об’єднаних сил. Наразі працюємо в Попасній, за межами цього міста вже знаходиться лінія фронту. Свого часу місто зазнало суттєвих руйнувань з боку російсько-окупаційних військ. Сподіваємось, що наша допомога підсилить спроможності медичного закладу, – підкреслив Борис Кутовий.

Як відзначила представник Попаснянської районної державної адміністрації Олена Кострова, сьогодні вкрай важливо підтримувати і головне розширювати можливості місцевих лікувальних закладів та інших об’єктів соціальної сфери. Дане рішення неодмінно покращить ефективність надання медичної допомоги як військового, так і цивільного населення, передусім літніх людей та дітей.

Джерело

 

 

Автор