Епоха сватовства з елементами сімейних цінностей

Володимир Ар’єв

Просто краса! Історія про те, як нова влада підгрібає під своїх видобуток нафти та газу. Як вчора і обіцяв, буде цікаво.

30 жовтня фірма ТОВ «Надра Карбон» виграла електронний аукціон на видобуток нафти та газу у Сватівському районі Луганської області – Західнотокарсько-Краснянська ділянка. Ну як аукціон? Хіба за назвою, бо як свідчать документи, було лише два учасника, які в трьох раундах навіть не спробували поборотися один з одним і підвищити ціну. Тому це – що завгодно, але не аукціон, але право на розробку нафтогазоносної площі продали за ціною хай і дорогого, але автомобіля. Лише на 5 тисяч доларів дорожче початкової ціни. Ця сума в межах грошових потоків у газонафтовидобувному бізнесі є сміховинною.

Найцікавіше далі.

📌 Переможець торгів – ТОВ «Надра Карбон» належить Павлу Загороднюку через його кіпрську фірму TUTKOVSKY PLC. Павло Загороднюк – батько чинного міністра оборони.

📌 Другий учасник – ТОВ «Дашава» належить Василю Кривобоку, який зареєстрований в будинку на Героїв Сталінграда 6б, де також прописаний і президент Зеленський. Син Кривобока, Юрій, у 2017 в пресі називався як найбагатший, згідно з е-декларацією, працівник генпрокуратури.

І ось ми підійшли до головного: старші Загороднюк і Кривобок до квітня цього року були членами наглядової ради ПрАТ «Група Надра». Після перереєстрації групи компаній в офшори, вони всі вийшли в один день зі складу цієї наглядової ради у зв’язку з припиненням її існування і, ймовірно, увійшли в склад засновників компанії TUTKOVSKY PLC.

Тобто аукціон має всі ознаки ФІКТИВНОСТІ через можливу змову обох пов’язаних між собою учасників. Тому і ціна протягом «торгів» не змінилась ні на копійку.

НАБУ має негайно відкривати кримінальне провадження і перевірити, чи ця схема намахування держави була єдиною. Всі матеріали готовий передати.

Красиво? Так дурять Україну в новій владі. Епоха сватовства з елементами сімейних цінностей. А насправді, нічого нового, бо все нове – добре забуте старе.


Валерій Прозапас

Уявіть, що б це було, якби батько міністра оборони Полторака отримав в розробку нафтогазове родовище?

Як би верещала біґусо/ґнапо/дубінсько/скрипіно/найємо/лещєнко-“журналістська” тусовка про “кривавого баригу” та “топ-корупцію”?

А зараз все ок.

Батько міністра Загороднюка отримує ліцензію на родовище в “запеклій” боротьбі з “конкурентом”, який зареєстрований в одному будинку… з Зеленським.

Ну співпадіння таке, а не то, шо ви подумали.

Тим більше сам Гончарук сказав ще місяць тому, що корупція на найвищому рівні подолана – подумаєш, пара нещасних скважин.

Щоправда, при таких раскладах стає зрозумілим, чому зниження ціни на бензин ніяк не “отхороводять”.

Але це деталі, поріг “економічного прориву” для слуґ подолано, що вже казати про господарів.

Автор