Росія зірвала домовленості про звільнення заручників і припинення вогню (відео)

 

РФ порушила домовленості Нормандського саміту про  повернення заручників і припинення вогню. Про це заявила співголова фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко під час виступу з трибуни парламенту.

«Вчора в Мінську відбулося останнє в цьому році засідання тристоронньої контактної групи та робочих груп. Під час зустрічі РФ і контрольовані нею бойовики зірвали, нівелювали і перекреслили всі досягнення саміту в нормандському форматі», – сказала парламентар.

Ірина Геращенко зауважила, що під час саміту в Парижі було домовлено про дві ключові речі: звільнення заручників до Нового року і безстрокове припинення вогню, дата припинення вогню мала бути визначена вчора в Мінську.

«Наразі ми бачимо, що перекреслені всі домовленості. В цьому контексті, ми засуджуємо дії  РФ, яка несе повну відповідальність за зрив цих домовленостей, а також будемо апелювати до наших міжнародних партнерів України у нормандському форматі – Німеччини і Франції.

«Європейська Солідарність» наголосила на тому, що всі учасники саміту несуть відповідальність за виконання досягнутих домовленостей.

«Міжнародні партнери так само є гарантами виконання цих домовленостей. Неприпустимо, що сотні українських заручників і політв’язнів не мають шансу зустріти новорічні свята вдома», – наголосила політик.

Також «Європейська Солідарність» закликала ОБСЄ провести відеоконференцію в мінському форматі, аби домовленості саміту були виконані.

Народний депутат наголосила, що найголосніше про невиконання домовленостей має говорити українська влада, але вона чомусь мовчить.

«Закликаємо українську владу голосно говорити про невиконання Росією домовленостей нормандського формату», – закликала політик.

Джерело


Ірина Геращенко

«Європейська Солідарність» звертається до Німеччини та Франції як до гарантів домовленостей, досягнутих на останній нормандській зустрічі із закликом – негайно тиснути на Путіна щодо виконання цих домовленостей!

Остання цього року зустріч Тристоронньої контактної групи в Мінську закінчилася тим, що РФ і їх маріонетки порушили всі домовленості Нормандського саміту, зокрема, про звільнення заручників до Нового року і безстрокове припинення вогню на всій лінії зіткнення.

Ми закликаємо світ, наших партнерів тиснути на Путіна з вимогою застосувати весь свій безумовний вплив на бойовиків, аби звільнити заручників і військовополонених.

Закликаємо ОБСЄ провести конференції в скайп-режимі, зробити все, аби звільнити українців до Нового року. Як це було домовлено в Парижі .


Тарас Чорновіл

А пригадуєте, як уся наша злегка зеленувата політична, експертна й журналістська еліточка тішилася, що в Парижі зради не відбулося, а головне – є три “колосальні прориви”:

– обмін “всіх на всіх”;
– цілодобовий моніторинг ОБСЄ;
– повне й всеохоплююче перемир’я.

І все це до Нового Року.

Так от. Зрада таки в Парижі була. І від цього вже не відкрутишся. Навіть фальсифікуючи текст комюніке. А подальші подарунки Путіну (доступ у Київ найогидніших рашистських пропагандистів та арешти й дискредитація патріотів-армійців і волонтерів) свідчать, що на двосторонній зустрічі, продавалися не лише за газ.

Але тут про набагато гірше. Я після саміту, хоч і не вірив, але мріяв, що Зеленському вдасться, що він зможе отримати результат. І плювати мені, хто і як на цьому буде піаритися, важливіше, щоб наші полонені повернулися додому. Щоб припинився вогонь і не гинули наші бійці, щоб був налагоджений належний і дієвий контроль. Тому я не злорадствую. Мені шкода, що так сталося. Але такий результат був прогнозований. Бо коли ти сідаєш грати з шулером, а ще й не подбаєш при цьому, щоб кожен його рух відстежувався та розплата за шахрайство була неминучою, то… Ну ви самі розумієте…

Зеленський вірив, що Путін чесний і порядний політик, що це, бачте, Порошенко “на війні наживався”, а йому ж досить “в очі подивитися”… За цим було втрачено доволі непогані наші напрацювання з періоду до кінця 2017 року, доки Путін не заблокував усі переговори в очікуванні на нового, поступливішого президента. Просто якщо ти тупе й сам нічого не розумієш, то навчися ж порадитися й розпитати тих, хто досягали результату в значно критичнішій ситуації ніж зараз.

Про що нині йдеться. У Мінську завершилося останнє цього року засідання Тристоронньої переговорної групи. Бойовики, які є стовідсотковими виконавцями волі Путіна, зірвали верифікацію, умови повернення полонених і домовленості про перемир’я. Імовірність того, що три головні “досягнення” Зеленського в Парижі будуть реалізовані до Нового Року, дуже мала. Точніше, вона можлива тепер лише у випадку дуже небезпечних політичних поступок з боку України (або якихось безумовних їх гарантій). Путін про одну з них доволі прозоро натякав на саміті: ведіть тепер прямі переговори з терористами, визнавайте їх повноцінними суб’єктами переговорного процесу, а отже легітимною владою на Донбасі… Саме це й відповіли українській делегації в Мінську. Ще ніколи так брутально не насміхалися бойовики й їхні московські куратори над Україною…

Хочу вірити, що в Зеленського вистачить розуму й наполегливості не плакатися телефоном Путіну, а публічно звернутися до Меркель і Макрона з дуже наполегливою вимогою примусити Кремль виконати хоч ці головні домовленості. Але поки цього вимагають депутати фракції ЄС, про це заявив під час свого візиту до Євроінституцій Петро Порошенко. А офіційна влада шмаркається в хустинку й мовчить.


Джон Смит

Вчора в Мінську новому зезеденту ворог дав урок.
А урок був дуже складний для людини, що всі 5 років займалась сміхуйочками про армію, що пердить зі страху перед ворогом, доки вся країна займалась порятунком цієї армії.

Так от цей урок в тому, що якщо ти віддаєш ВСІХ цінних полонених за раз, щоб отримати картинку з собою красівим на фоні Сенцова і моряків, яких Путін і так мав звільнити за рішенням міжнародного суду, то… в тебе більше не буде цінних полонених для наступного обміну.

“У Мінську не домовилися про обмін полоненими. Натомість бойовики звинуватили Україну в тому, що вона начебто не погоджує механізм юридичної очистки на обмінюваних осіб, тобто зняття з них судимості”.

Якщо в тебе немає цінних для ворога персон, то він вимагає від тебе політичних поступок. В даному випадку, щоб замість відпускати злочинців під особисте зобов’язання (коли їхня втеча закриває їм повернення назад), ми знімали з них судимість. Це дозволить вживлювати цих покидьків в наш політикум, розкручуючи очищених перед законом злочинців через канали Медведчука (які сопля обіцяв закрити).

Ось це і вимагає зараз противник від нашого найвеличнішого – перетворювати затриманих на політичні фігури в Україні.

Але Вова нє подведьот! Хоч і як йому мішають.

Автор