Парламентський комітет асоціації Україна-ЄС у Страсбурзі ухвалив підсумкову резолюцію (фото, відео)

Петро Порошенко у Страсбурзі: Європейські партнери одностайно визнали ефективність реформ, які проводилися в Україні попередні 5 років

 

Європейські партнери України одноголосно підтвердили ефективність реформ, які Україна проводила попередні 5 років. Як повідомив п’ятий Президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко під час прямого включення, про це йдеться у підсумковій резолюції Парламентського Комітету асоціації України з ЄС, який цими днями працює у Страсбурзі.

«Наші європейські колеги одноголосно визнали надзвичайну ефективність реформ, які проводилися в Україні попередні 5 років. Констатували, що за ці 5 років було зроблено більше, аніж за чверть століття до цього. І це є норма резолюції», – наголосив Петро Порошенко

Він також повідомив, що члени Парламентського Комітету асоціації України з ЄС у підсумковій резолюції закликали діючу українську владу продовжувати реформи в цьому ж напрямку.

У свою чергу, делегація «Європейської Солідарності» закликала Європейську Комісію укласти угоду про новий транш макрофінансової допомоги для України.

«Має бути забезпечена фінансова підтримка реформ як позиція, яка мотивує нову українську владу ці реформи продовжувати. Навіть напрямки були вказані. Ми їх називаємо «чотири союзи», – повідомив Петро Порошенко.

«Це дигітальний союз, який розкриває нові можливості для України бути всередині цифрового поля Європейського Союзу. Союз енергетичний – Україна має відчувати себе членом цього союзу. Союз митний, де ми маємо усунути будь-які перепони у взаємній торгівлі. І союз Шенгенський, тобто подальша лібералізація подорожей – не лише для туристів, а й для інших напрямків», – перерахував Петро Порошенко.

П’ятий Президент України привітав усіх із блискуче проведеними переговорами у рамках Парламентського Комітету асоціації України з ЄС і зазначив, що в остаточно затвердженій резолюції комітету були враховані практично всі його поправки.

Джерело

 

Петро Порошенко: Парламентський Комітет асоціації України з ЄС рішуче засудив «Північний потік-2»

Парламентський Комітет асоціації України з ЄС у Страсбурзі засудив будівництво «Північного потоку-2».

Про це заявив п’ятий Президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко під час брифінгу в Європейському парламенті.

«Нам вдалося включити в проект підсумкової резолюції рішуче засудження «Північного потоку-2». Це сьогодні чітко наголошено. З одного боку, вони вітають газовий транзит через Україну для забезпечення енергетичної безпеки Європейського Союзу та України».

З іншого боку, вважають, що будівництво і схвалення «Північного потоку-2» є таким, що суперечить нормам енергетичного союзу, енергетичного співтовариства і ми стовідсотково маємо опонувати цьому», – сказав лідер «Європейської Солідарності».

П’ятий Президент України зазначив, що санкції проти компаній, задіяних у будівництві «Північного потоку-2», ухвалені конгресом США, є значною перемогою для України.

«Останні санкції, які, після відповідних консультацій, в тому числі за нашої участі, були запроваджені американським Конгресом, і які, ми сподіваємося, найближчим часом будуть підписані американським президентом, лише доведуть ефективність нашої боротьби», – підкреслив Порошенко.

Джерело

 

Парламентський Комітет асоціації України з ЄС чітко визнав перспективи членства України в Євросоюзі – Петро Порошенко

 

Парламентський Комітет асоціації України з ЄС у підсумковій резолюції окреслив чіткі перспективи членства України в ЄС та однозначно визначив дії Росії як агресію проти суверенної незалежної України.

Про це розповів п’ятий Президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко під час брифінгу за підсумками участі у засіданні Парламентського Комітету асоціації України з ЄС у Страсбурзі.

За словами Петра Порошенка, сьогодні в Страсбурзі відбуваються надзвичайно важливі для України і Європейського Союзу події.

«Щойно завершилася сесія Парламентського Комітету асоціації між Верховної радою України і Європейським парламентом. Була одноголосно прийнята підсумкова резолюція, де були враховані майже всі позиції, які подавалися «Європейською Солідарністю», – зазначив політик.

Він наголосив на декількох принципових положеннях цього підсумкового документу

«Перш за все, про що ставила питання українська делегація, «Європейська Солідарність», стосувалося яскравої перспективи членства для України в Європейському Союзі. Хочу наголосити, що у фінальній резолюції була буквально процитована стаття із Конституції України, де чітко зазначено, що стратегічною метою України є повноправне членство в ЄС та НАТО як кінцева перспектива», – розповів п’ятий Президент України.

Петро Порошенко додав: «Також чітко наголошено право України претендувати на членство і відповідно зобов’язання Європейського Союзу прийняти Україну після виконання всіх необхідних вимог і критеріїв».

«Друга позиція, як на мою думку є принциповою, ми зацікавлені у збільшені інтенсивності співпраці і підвищені України у порядку денному Європейського Союзу», – пояснив він.

П’ятий Президент України повідомив, що підсумками консультацій було прийнято рішення про запрошення і візит Віце-президента Єврокомісії, високого представника із зовнішньої політики ЄС, який вже на початку наступного року відвідає не лише Київ, а й Донбас.

«Третє – це чітке формулювання, що у нас ніякий не конфлікт на сході України. Це є російська агресія проти суверенної незалежної України», – підкреслив Петро Порошенко.

«Це вже стало нормою документів Європейського Союзу, світових документів, які засвідчують порушення Росією міжнародного права під час незаконної анексії Криму і під час агресії проти нашої держави», – наголосив він.

Джерело

 

Іванна Климпуш-Цинцадзе: Європейські партнери застерігають нову українську владу від політичних переслідувань опонентів

 

Депутати Європейського парламенту застерігають нову українську владу від політично вмотивованих переслідувань в Україні. Позиція європейських партнерів щодо неприпустимості політичних переслідувань зафіксована у підсумковій резолюції Парламентського Комітету асоціації України з ЄС, який ухвалений за підсумками засідання комітету у Страсбурзі. Про це повідомила народний депутат з фракції «Європейська Солідарність», голова комітету з питань інтеграції України з ЄС Іванна Климпуш-Цинцадзе під час брифінгу у Страсбурзі.

«Нас застерігають від політично вмотивованих переслідувань. І я сподіваюся, що ми всі в Україні візьмемо до уваги ці конкретні напрацювання Парламентського Комітету асоціації України з ЄС», – наголосила Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Вона також повідомила, що європейські партнери невдоволені так званою «Судовою реформою Зеленського», і ця позиція теж зафіксована у підсумковому документі Парламентського Комітету.

«Ми бачили незадоволення наших колег європейських парламентарів та їхню стурбованість перебігом так званої судової реформи в Україні. Чітко було зазначено схвильованість колег з різних країн Європейського Союзу щодо зменшення суддів Верховного Суду. Це також знаходить відображення у підсумковому документі», – зазначила Климпуш-Цинцадзе.

Джерело

 

Іванна Климпуш-Цинцазе: Україна має дослухатися до порад Парламентського комітету асоціації Україна – ЄС щодо децентралізації

Україна має дослухатися до порад Парламентського Комітет асоціації Україна – ЄС щодо децентралізації.

Про це сказала на брифінгу Голова Комітету Верховної Ради з питань інтеграції України з Євросоюзом, народний депутат фракції партії «Європейська Солідарність» Іванна Климпуш-Цинцадзе.

«Хочу подякувати нашим колегам з Європейського парламенту за те, що  вони були готові на конструктивну, чітку взаємодію в рамках Парламентського комітету асоціації. За те, що нам вдалося включити в підсумковий документ перелік порушень Росією міжнародного права, з якими ми стикаємося впродовж усіх цих років. Зокрема, йдеться про порушення РФ міжнародного права при захопленні українських моряків, українських суден в Керченській протоці. Це ще раз свідчить, що є чітка позиція європейських парламентарів щодо подій в Керченській протоці. А не те, що зараз намагаються під приводом нібито правосуддя вжити як порушення з боку України українські політики», – сказала Климпуш-Цинцадзе.

За її словами, на засіданні Парламентського Комітету асоціації Україна – ЄС висловили занепокоєння ініціативами української влади щодо децентралізації.

«Йшлося про неприйнятність децентралізаційних ініціатив, які запропоновані в змінах до Конституції президентом Зеленським, з боку європарламентарів. Вони пропонують, щоб наш парламент взяв на себе ініціативу. І якщо необхідно, сам пропонував зміни в цьому контексті. Щоб вони відповідали конвенціям, правилам, підходам, які характерні для того, щоб держави, які прагнуть членства в ЄС, функціонували демократично,- зазначила Климпуш-Цинцадзе.

«Європейський парламент впродовж останніх років завжди був однією з колон політичної підтримки українського суверенітету, незалежності, відновлення територіальної цілісності. Ми бачимо, що і зараз є велика кількість європейських парламентарів, які продовжують нести ідею підтримки України, залучаючи до неї дедалі більше тих європарламентарів, які нещодавно обралися. Оскільки тут також відбулося серйозне перезавантаження – 80% європарламентарів є новими. Але ми бачимо, що підтримка України залишається серйозною, переконливою і дуже чіткою»,- наголосила депутат.

Джерело

Фото © Михайло Палінчак

 

Автор