Поганий Порошенко уклав погані Мінські угоди

Костюк Олександр

Читаю численних «патріотичних» діячів та експертів (Яроші, Бутусови та їм подібні), читаю коменти кремлівських та зеленських ботів. Всі вони кричать в один голос: Мінські угоди уклав Порошенко, Зє їх тільки виконує, бубочка не винний.
Ок, поганий Порошенко уклав погані Мінські угоди. У всьому винний Порошенко.

Опустимо умови, в яких укладалися за президенства Порошенка Мінські угоди (відсутня армія, зруйнована економіка, силові структури, порожня скарбниця і т.п.). І умови, в яких перебуває зараз Зеленський.

Але:

1. Порошенко Мінські угоди не підписував від слова «зовсім». Тому по суті це фількина грамота. Тим більше Порошенко не узгоджував ніяких формул Штайнмайєра – це повна брехня;
2. Порошенко інтерпретував Мінські угоди так, як це вигідно Україні. І завжди, без варіантів, ставив безпекові умови на перше місце;
3. Порошенко завжди вимагав, щоб РФ В ПЕРШУ чергу виконувала умови, викладені в Мінських угодах: припинення вогню, виведення військ, контроль України на кордоні. І мав у цьому повну підтримку західних партнерів;
4. Порошенко ефективно використовував невиконання РФ Мінських угод, як точку опори для накладання санкцій на РФ.

Узеленські, які позиціонують себе кращими за баригу-Порошенка, маючи на порядок кращу військову, економічну, політичну позицію, з якогось диву взяли такі погані порошенкові Мінські угоди за основу всієї своєї політичної діяльності. Замість того, щоб з більш потужної позиції, створеної тим баригою-Порошенком, укласти свої, набагато вигідніші для України угоди. Взамін підписаного Кучмою папірця:

1. Дотримуються того нікчемного в юридичному плані папірця, немов святого писання;
2. Інтерпретують його саме так, як вигідно кремлю. Приплітають до Мінських угод московську формулу Штайнмайєра;
3. Виконують його в ОДНОСТОРОННЬОМУ порядку, роблячи поступку за поступкою. І нічого не вимагають від Москви;
4. Називають війська РФ на Донбасі «сепаратистами», тим самим знімаючи з РФ всю відповідальність і перекладаючи її на Україну.

От сокира, наприклад, – теж така річ, непроста. Можна рубати нею дрова. А можна у*бати нею собі по лобі. Хто винен? Ясно, той, хто зробив сокиру.
Тобто винен Порошенко, не переплутайте.

Автор