Покидьки цілеспрямовано знищують армію

Валерій Прозапас

Ви думаєте це новиє ліца руйнують армію?

Ні, все почалося ще з Парасюка, який верещав, що “треба розстрілювати генералів”.
З Соболєва-Зіміна, який розповідав про “неможливість перемогти в окопній війні”.
З мадам Сироїд та її “ЗСУ на Донбасі незаконно”.
З “журналістів”, яки роззявивши рота слухали фсбшника Пашиніна, як “солдату нє на что купіть зажигалку”.
З контрольного в голову у виконанні Біґуса з “розслідуванням століття про авіаційні приціли” та з шапіто Білецького про “відрубані руки свинарчуків”.
З обісцявшогося від радості відміною параду обивателя, який повірив, що це наекономить купу грошей йому на памперси.
З тєлєзрітєля, який в упор не бачив брехню про своє військо, звинувачував у підривах складів не ворожих диверсантів, а Муженка, та в Іловайську впритул не бачив вини Путіна.

І тепер з посад прибирають офіцерів нової формації, у Хомчаків з Апаршиними це швидко, не продовжують контракти досвідчені бійці, які не хочуть служити боягузам; за показово лівими справами пакують як уркаганів військових, які поставили забезпечення ЗСУ на якісно новий рівень; у “правоохоронців” участь в АТО це “обтяжуюча обставина”, а в суспільстві розганяється хвиля роздратування та недовіри до захистивших їхню дупу “ушльопків”.

… Солдате те, солдате се, солдате, геть іди. Але “спасибі, наш герой”, як дійде до біди.

Ну, з такими дурними головами до наступної біди недалеко.

* * *

Вся редакція А що там у ПП – А що там у ЄС зараз пише тексти-спогади про досягнення останніх п’яти років під хештегом #Володимир_не_здай_Україну, але у випадку з ЗСУ в мене цей хештег поставити рука не підіймається.

Зеленський і його новиє ліца в цьому напрямку просрали все на багато років наперед.

За півроку я не чув від жодного знайомого збройника жодного слова підтримки того, що відбувається у війську, навіть від тих, хто м’яко кажучи недолюблював попереднього Головкома.

І справа тут не в якихось формальних речах типу парада, хоча його відміна та ганебне шапіто замість нього були дуже промовистим початком кар’єри “найвеличнішого”, і навіть не у гівняно обставленому примусовому відступі – армію завертають в глухий совок кадровими призначеннями та нагинають під лояльність “Кварталу-95”.

“Бойові офіцери та солдати у війську під керівництвом Хомчака та говнокомандувача не потрібні. Бойовий дух та досвід стрімко тоне у лайні” © – це цитата професійного військового, полковника, який воював з 2014, а в 2019 не продовжив контракт.

Демонстративна розправа над генералом Марченко і його Центром (результати роботи якого я особисто відчував в 2016, 2017, 2018 роках) та перебування бойових офіцерів у СІЗО – це фактично захоплення у заручники.
Промовистий сигнал всім – зусилля з розвитку армії будуть каратися, “статья найдєтся, ушльопкі”.

Натомість Абромавічус з подвійним громадянством та куплений-перекуплений Найєм у руля “Укроборонпрома” і Апаршин куратор армії з ОПи – тепер наш орієнтир, який виведе розвиток ЗСУ на нечувані висоти.

А скільки разів за півроку “головнокомандувач” передавав у війська нову техніку та озброєння?
Де розслідування розстрілів як в тирі наших бійців під час так званого “перемир’я” та “розведення”?
Чому припинилося будівництво складів РАО?
Через що зупинилася програма переходу на нові стандарти харчування і скорочується військова медицина?
Що робить Сівохо в РНБО, а Королевська в ветеранському комітеті ВР, трясця?

Треба подивитись в очі реальності – наразі ще діє інерція розвитку, започаткована Президентом Порошенко, але вона затухає.

ЗСУ далеко не пріоритет для “нових ліц”, армію поступово починають загоняти в чорне тіло, її моральний дух занепадає – і виправити це вийде нескоро, тим більше, ніхто і не збирається.


Юрий Бирюков

На первом фото – Евгений Межевикин, кавалер множества медалей и орденов, Герой Украины и Народный герой Украины.

А еще он лучший танкист в стране, наводивший ужас на сепаров, спасший жизни сотен киборгов в ДАПе. Нет, не “один из лучших” и все это, а именно лучший.

На втором фото – Женин “мишка” в Тоненьком. Это была база 93-й и 79-й бригад в октябре 14-го, именно тогда и была сделана эта фотка, именно тогда писалась легенда про танкиста “Адама”.

Женя прикрывал ротации, жег русские танки, вытаскивал застрявшие машины, защищал терминалы.

На третьем фото – свежая характеристика Жени, за подписью какого-то проходимца. Нашей армии не нужны больше такие танкисты.

В сухом остатке – подонки целенаправленно уничтожают армию. Подонки, за которых проголосовали в апреле этого года. Которые решили продать нашу страну.

Автор