Скажи мені, і я тебе впізнаю, або Богдан – трамвайний хам

Лариса Вакульницька

Скажи мені, і я тебе впізнаю, тобто що і як людина говорить – це психологічний її портрет.
Отже, Богдан – трамвайний хам.
Не любить ПЦУ (симптоматично, що ця влада дуже погано ставиться до автокефальної української церкви. Таке ж ставлення демонструє і Москва).

Або дуже тупий, або дуже підлий, або те і друге. Тому що ніяк не випливає зі слів “молитися за Марусю і Софію” заперечення молитви за воїнів, вчителів тощо. Тим більше що ПЦУ якраз завжди підкреслено молиться за наших воїнів, а як інакше? Адже це українська церква, а не московська.

У людини-автобуса Федина і Звіробій асоціюються з тими, хто “грабував народ”. Очевидно, що ні та, ні інша безпосередньо нікого не грабувала, є тими самим “воїнами”, відсутність молитв за яких Богдан приписує Епіфанію (принаймі Звіробій, Федина – волонтер). А от група Марченка вже такі воїни – всім воїнам воїни, але немає жодних підстав вважати, що автора хвилює їхня доля. Не забуваємо про зв’язок Богдан-Труба. Тобто “воїни” і діти вжиті маніпулятивно, чисто щоб аудиторії локшини на вуха навішати), але при цьому обидві вони опозиційні до нинішньої влади. Тобто Богдан намагається видати себе, свого зама – Зеленського, Коломойського і взагалі всю зелену банду за “народ”.

І при цьому йому байдуже на особистість, її провину – є вона чи ні, достатньо, щоб особа в його уяві належала до якогось іншого “табору”. По суті зелена банда оголосила патріотам, альтруїстам, українцям війну.

Давно помітила, що для подібного гатунку людей Майдан і війна розглядаються тільки в розрізі їхнього особистого благополуччя. Ніякі етичні, гуманітарні і спільні цінності цих людей не хвилюють.
Добро – це коли мені добре. Якщо для комфорту Богданів потрібно зрадити країну, підставити когось, послати на смерть, пограбувати калік, – вони з легкістю на це йдуть.
Егоїзм – базова характеристика совка.

Ну, і про “морду” взагалі. Не людині з пикою, яку три дні конем не об’їдеш, писати про “морди”.
Отже, це людина брехлива, егоїстична, аморальна, невихована, самовпевнена, тупа, жорстока.
Младориги гірші за ригів.

Автор