Зради і перемоги тижня. 22 – 28 листопада 2019 р.

Дмитро “Калинчук” Вовнянко

Щоразу по п’ятницях (по можливості) – зрадатижня_перемогатижня.

Розглянемо події 22 – 28 листопада 2019 р.

ЗРАДА

Адвокат родин героїв Небесної сотні Євгенія Закревська оголосила голодування, вимагаючи прийняття Верховною Радою поправки, яка дозволить продовжити розслідування справ Майдану після втрати Генпрокуратурою слідчих функцій.

Екс-заступник міністра економіки Юрій Бровченко вийшов із СІЗО після внесення застави 570 тис. гривень. Йому інкримінується державна зрада через завдання масштабної шкоди обороноздатності України.

Уповноважений президента з прав дитини Микола Кулеба потрапив у дорожньо-транспортну пригоду (ДТП) зі своїми дітьми.

Місія МВФ на чолі з паном Роном пан Роденом відвідала Україну в період з 14 по 22 листопада 2019 року. Наразі грошей не дають. Водночас президент України Володимир Зеленський доручив уряду негайно ліквідувати заборгованість із зарплати перед лікарями та вчителями.

Єдина кандидатка, що пройшла кілька етапів конкурсного відбору на посаду голови Держкіно, генеральна продюсерка Одеського міжнародного кінофестивалю Юлія Сінькевич не пройшла співбесіду в Національному агентстві з питань державної служби. Представники української кіноіндустрії вимагають від НАДС переглянути результати співбесіди.

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявила, що в Україні заборгованість з оплати листків тимчасової непрацездатності для працівників становить понад 1 млрд грн. Виплати не здійснюються у зв’язку з тим, що заплановані на поточний рік стабілізаційні кошти Фонду закінчились.

Детективи Держбюро розслідувань прийшли з обшуками до житла волонтерки Марусі Звіробій, щодо якої та народної депутатки «Європейської солідарності» Софії Федини було направлено проект повідомлення про підозру у погрозі вбивством президенту Володимиру Зеленському. Маруся Звіробій розповіла, що правоохоронці під час обшуку в неї вдома забрали телефон, зброю та блокнот. Вилучена зброя була зареєстрованою.

ПЕРЕМОГА

Президент Володимир Зеленський підписав закон «Закон про незаконне збагачення».

У 169-му навчальному центрі підготовки підрозділів Збройних Сил України пройшли успішні випробування дослідного зразка багатофункціонального бронеавтомобіля “Козак-2М1” та спеціалізованого броньованого автомобіля “Варта-Новатор”.

Четверо українських моряків із риболовецького траулера “Іван Голубець”, який ходив під прапором Грузїі і затонув у липні біля берегів Мавританії, повернулися додому.

Контррозвідка Служби безпеки України викрила на Запоріжжі спробу вербування полковника запасу Збройних сил України спецслужбами Росії. Чоловік звернувся до Служби безпеки України і детально розповів про обставини вербування та відпрацювання розвідувальних завдань.

Українському кінорежисеру і колишньому політв’язню Кремля Олегу Сенцову вручили присуджену йому торік премію Європарламенту імені Андрія Сахарова «За свободу думки».

НАК «Нафтогаз» виграла одну із апеляцій, поданих російським Газпромом на рішення Стокгольмського арбітражу. Справа стосується контракту на поставку газу. Вимога Газпрому відхилена.

Україна підписала спрощення візового режиму з Маршалловими островами.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Автор