Вечірній брифінг пресцентру Об’єднаних сил 24.11.2019 (фото)

Впродовж поточної доби, 24 листопада 2019 р., збройні формування Російської Федерації 3 рази порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв позиції наших підрозділів із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм, станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

Всі 3 обстріли по позиціях Об’єднаних сил зафіксовано в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “СХІД”:
біля Водяного, що на Приазов’ї – з мінометів калібру 82 мм;
поблизу Тарамчука – з великокаліберних кулеметів;
неподалік Красногорівки – зі станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.
Впродовж поточної доби втрат внаслідок обстрілів серед особового складу Об’єднаних сил не зафіксовано.

На ділянці розведення №1 (Станиця Луганська), на КПВВ та біля мосту, працюють співробітники Червоного Хреста щодо надання допомоги населенню. ДСНС України продовжує обстеження ділянок місцевості з обох боків від дороги в районі лісосмуги та мосту.

На ділянці розведення №2 піротехніками ДСНС України проведено щоденне технічне обстеження місцевості.

На ділянці розведення №3 співробітниками ДСНС України вилучено 2 вибухонебезпечних предмета.

23 листопада збройні формування Російської Федерації 8 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв позиції підрозділів Об’єднаних сил із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем та стрілецької зброї, з великокаліберними кулеметами включно.

Факти ворожого вогню було зафіксовано неподалік Тарамчука, Південного, Водяного, Пісків та Верхньоторецького.

Вчора, 23 листопада, втрат серед особового складу Об’єднаних сил внаслідок обстрілів не було.

Минулої доби, представниками Національної поліції України та військовослужбовцями Національної гвардії України зі складу Об’єднаних сил серед цивільного населення розкрито 1 грабіж, 5 крадіжок, 1 факт незаконного обігу вогнепальної зброї та 12 фактів незаконного обігу наркотичних засобів.

Через контрольні пункти в’їзду-виїзду на контрольовану Об’єднаними силами територію в’їхали 19456 осіб та 2381 транспортний засіб. У зворотному напрямку лінію зіткнення перетнули 22210 осіб та 2578 транспортних засобів. В пропуску через лінію розмежування, з різних причин, було відмовлено 32 особам.

Військово-цивільні адміністрації та правоохоронні органи в районі проведення операції працюють у режимі “Жовтий”, який введено 28 жовтня 2019 року.

Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та перебувають напоготові до будь-яких підступних та провокаційних дій противника.

Слава Україні!

Джерело

 

ООС. Танки та протитанкісти діяли як єдине ціле

На бойових машинах військовослужбовці відпрацювали вихід у район очікування, де прийняли в підпорядкування протитанковий артилерійський резерв. Після цього спільно здійснили вихід у район розташування противника для нанесення йому вогневого ураження.

Своє пересування полем бою танкісти прикривали встановленням димової завіси.

Задля підтримання належного рівня бойової готовності резервів, подібні навчальні заходи тривають у всіх військових частинах Об’єднаних сил.

Разом переможемо! Слава Україні!

Джерело