Загребські зустрічі Петра Порошенка. День другий (фото, відео)

Петро Порошенко у Загребі: лідери Євросоюзу під час зустрічей на саміті ЄНП висловили підтримку тих реформ, які ми 5 років робили в Україні

 

Під час численних зустрічей із лідерами європейських країн, єврокомісарами та керівництвом Європейської народної партії, які провів Петро Порошенко у рамках саміту ЄНП, партнери одностайно наголошували на підтримці масштабних реформ, що проводилися протягом 5 попередніх років. Про це лідер «Європейської Солідарності», п’ятий Президент України заявив у коментарі журналістам з кулуарів саміту.

«Ті реформи, які були здійснені за останні 5 років в Україні у співпраці з Європейською комісією – а це і реформа децентралізації, і реформа енергетичної незалежності, і реформа освіти, і медична реформа і багато інших реформ, де радники Єврокомісії нам допомагали – включно з Венеціанською комісією – мають бути продовжені», – зазначив Порошенко.

«Фактично тут перебувала більша частина Єврокомісії включно з новобраним президентом Пані Урсулою фон дер Ляєн. Це була велика кількість єврокомісарів, віце-президентів Європейської комісії. Дуже важливою була зустріч із Президентом Європейської Ради Дональдом Туском, якого було обрано Президентом Європейської народної партії. Були зустрічі з членами ЄПН – канцлером Австрії Себастіаном Курцем, прем’єр-міністром Болгарії Бойко Борісовим, з лідерами держав і урядів країн членів Європейського Союзу – і не тільки. Ми мали можливіcть узгодити партійну і державну співпрацю з віце-прем’єр-міністром Лівану, домовились щодо його візиту до нашої держави», – повідомив Петро Порошенко.

«Найбільша європейська партія, яка твердо стоїть на позиціях європейського вибору України, яка допомагала нам у найбільш складні часи в сучасній українській історії сьогодні є надійним другом і партнером України», – переконаний лідер «Європейської Солідарності».

Джерело

 

Артур Герасимов: наші європейські партнери занепокоєні згортанням реформ в Україні та політичними переслідуваннями

Європейські партнери України занепокоєні тими негативними процесами, які останні півроку відбуваються в Україні. Про це під час спілкування з журналістами на саміті Європейської народної партії заявив народний депутат, співголова фракції «Європейська Солідарність» Артур Герасимов.

Під час зустрічей представники Євросоюзу зазначили, що останнім часом є певні ризики згортання реформ в Україні. Зокрема, реформи децентралізації, медичної і судової реформи. «Наші європейські партнери також висловлюють  занепокоєння політичними переслідуваннями і вибірковим правосуддям, яке вони сьогодні бачать в Україні», – зауважив співголова фракції.

Політик також зазначив, що саміт Європейської народної партії – це унікальний майданчик, де в один час в одному місці збираються всі найвпливовіші європейські політики. І делегація «Європейської Солідарності» цим вдало скористалася.

«На всіх зустрічах наша делегація  піднімала ключову тему: російську агресія проти України. Ми наголошували на важливості допомоги і підтримки України на цьому шляху. Адже Україна – на передовій боротьби за європейські цінності і норми», – зауважив народний депутат.

Джерело

 

Петро Порошенко у Загребі обговорив із Ангелою Меркель Нормандську зустріч, заплановану на 9 грудня

Переговори у Нормандському форматі, які заплановані на 9 грудня, обговорили під час зустрічі у рамках саміту ЄНП п’ятий Президент України, лідер «Європейської Солідарності» Петро Порошенко та Канцлер Німеччини Ангела Меркель. Про це Петро Порошенко повідомив у коментарі журналістам зі столиці Хорватії.

«Ми мали можливість обговорити з великим другом України, Канцлером Німеччини Ангелою Меркель наступну зустріч у Нормандському форматі, яка має відбутися 9 грудня», – розповів Петро Порошенко.

«Ангела Меркель залишається твердим прихильником свободи, демократії і європейського вибору України», – зазначив п’ятий Президент України.

«Ми маємо абсолютно чіткі позиції, від яких ми точно не маємо відійти на зустрічі Нормандського формату. І ми покладаємо дуже великі надії на пані Канцлера», – повідомив лідер «Європейської Солідарності».

«Разом з тим лідер Європейського Союзу – Німеччина буде точно наголошувати на тому, що санкції в умовах відсутності прогресу в Мінському процесі проти Російської Федерації за агресію проти нашої держави, за незаконну анексію Криму мають бути збережені», – наголосив Петро Порошенко.

Джерело

 

Європейські лідери підтвердили, що двері Євросоюзу відкриті для України – Петро Порошенко

У підсумковій резолюції саміту Європейської народної партії засудили російську агресію проти України та підтвердили, що двері Європейського Союзу відкриті для нашої держави, – наголосив лідер партії «Європейська Солідарність», п’ятий президент України Петро Порошенко в коментарі журналістам з кулуарів саміту.

«Позиція надзвичайно важлива для нас те, що лідери європейських країн – члени ЄНП підтвердили, що двері Європейського Союзу відкриті для України», – розповів політик про суть підсумкового документу саміту.

Також, за його словами, знайшли підтримку ініціативи, з якими вийшла партія «Європейська Солідарність», і Євросоюз буде вітати нашу країну, коли ми виконаємо своє домашнє завдання.

За його словами, у підсумковому документі йдеться про продовження співпраці в рамках Східного партнерства. «Прийнято рішення, що ця співпраця точно продовжується, особливо з країнами трійки – Україна, Грузія Молдова», – додав Порошенко.

«Незважаючи на те, що декому не подобається, але принцип «більше за більше». Чим більше ми зробили реформ, тим більше ми маємо отримати від Європейського Союзу», – переконаний Петро Порошенко.

За словами лідера партії, продовжується підтримка ініціатив і щодо єдиного цифрового ринку, і щодо єдиного митного простору, і  щодо єдиного візового простору. «Думаю, що ці ініціативи, які були запропоновані рік тому, знайдуть своє відображення», – зазначив політик.

П’ятий президент України також наголосив на важливості чіткого визначення в резолюції саміту ЄНП російської агресії проти України.

«На сьогоднішній день, коли дивним чином в повідомлені прес-служби Кремля щодо підготовки Нормандського формату вони стверджують про те, що «их там нет и не было», саме завдячуючи позиції Європейської народної партії, яка рішуче засуджує і незаконну анексію Криму, і незаконну агресію проти нашої держави на сході України, росіяни вже нікого не обдурять», – підкреслив Петро Порошенко. «Це ще раз підтверджує позицію – не вірте Путіну», – сказав він.

«Той факт, що сьогодні засуджено російську агресії, що сьогодні вітають вступ України до Євросоюзу і НАТО є одним із основних підсумків резолюції.  Двері Євросоюзу відкриті – це потужна мотивація для України для того, щоб ці реформи продовжувати», – резюмував Порошенко.

Джерело

 

Європа стурбована згортанням верховенства права та наступом на незалежність судів в Україні – Петро Порошенко

Лідерів європейських країн турбують тенденції до згортання верховенства права та наступ на незалежність правоохоронних органів і судів в Україні. Про це сказав лідер партії «Європейська Солідарність», п’ятий президент України Петро Порошенко в коментарі журналістам у Загребі, де триває саміт Європейської народної партії.

За його словами, в рамах участі у саміті делегація «Європейської Солідарності» провела низку зустрічей з лідерами та представниками  європейських країн.

«Дуже занепокоєні згортанням принципу верховенства права і це також знайшло відображення у підсумковій резолюції, наступом на незалежність правоохоронних і судових органів в Україні, і спробами переслідувати політичних опонентів», – підкреслив Петро Порошенко.

Він наголосив, що з цього приводу зробив заяву президент Європейської Ради, президент ЄНП Дональд Туск, який висловив занепокоєння не лише переслідуванням політиків, але й переслідуванням банкірів та членів їхніх родин.

«Це точно відкидає Україну і викликає серйозне занепокоєння з боку наших європейських партнерів», – наголосив п’ятий президент України.

Джерело


Петро Порошенко

Команда Європейської Солідарності та я продовжимо відстоювати курс реформ в Україні задля утвердження демократичних цінностей, верховенства права та реалізації Угоди про асоціацію з ЄС. Про це під час зустрічі сказав Президенту EPP – European People’s Party Joseph Daul.

Сподіваюся, що і нове керівництво Європейського Союзу продовжить незмінну підтримку євроінтеграційних прагнень України, в тому числі сприятиме виконанню нашою державою критеріїв членства у Союзі.

Також наголосив, що керівництву ЄС необхідно продовжувати жорстку санкційну політику щодо Росії до повного відновлення суверенітету та територіальної цілісності України у рамках міжнародно визнаних кордонів.

Дякую Джозефу Долю за плідну розмову та підтримку України і українців.

#EPPZagreb

Фото © Михайло Палінчак

 

 

Автор