Петро Порошенко зустрівся з головою Фонду Конрада Аденауера Норбертом Ламмертом (фото)

П’ятий Президент України, голова «Європейської Солідарності» Петро Порошенко зустрівся з колишнім головою Бундестагу ФРН, головою Фонду Конрада Аденауера Норбертом Ламмертом.

Петро Порошенко висловив вдячність Норберту Ламмерту за тверду та багаторічну підтримку України.

Обговорено ключові виклики, які стоять перед Україною на нинішньому етапі, передусім у контексті протидії триваючій російській агресії та забезпечення незворотності внутрішніх реформ.

Відзначено важливість забезпечення виконання Росією безпекових умов Мінських домовленостей та підкреслено, що санкції ЄС мають залишатися до повного відновлення суверенітету і територіальної цілісності України.

Окрему увагу надано питанню протидії завершенню будівництва «Північного потоку 2» як загрози для енергетичної безпеки як України, так і ЄС.

Висловлено серйозну стурбованість у зв’язку з останніми проявами тиску на політичних опонентів та свободу мовлення і ЗМІ в Україні, що йде у розріз із задекларованим європейським і євроатлантичним курсом держави.

Обговорено перспективи розвитку партнерства між партією «Європейська солідарність» та Фондом Конрада Аденауера, зокрема у світлі президентства Німеччини в ЄС у другій половині 2020 року.

Джерело

Автор