Вечірній брифінг пресцентру Об’єднаних сил 15.11.2019 (фото, відео, мапа)

 

Впродовж поточної доби, 15 листопада 2019 р., збройні формування Російської Федерації 7 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв позиції наших підрозділів з мінометів калібру 82 мм, озброєння БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

5 обстрілів наших позицій російські окупаційні війська здійснили у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “ПІВНІЧ”:
двічі неподалік Майорська – зі станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів;
поблизу Новотошківського – з мінометів калібру 82 мм, озброєння БМП-2, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів;
біля Луганського – зі станкових протитанкових гранатометів;
неподалік Новолуганського – з ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “СХІД” противник здійснив 2 обстріли по позиціях Об’єднаних сил:
біля Водяного і Лебединського – автоматичних гранатометів та стрілецької зброї.

Впродовж поточної доби втрат серед особового складу Об’єднаних сил не зафіксовано.

На ділянці розведення №1 (Станиця Луганська) сьогодні завершено роботи щодо монтажу сходів в районі 9 опори з правого боку від мосту. Окрім того, триває фарбування металоконструкції мосту.

Тривають заходи на ділянці розведення №2 у районі населеного пункту Золоте-4 Луганської області щодо демонтажу фортифікаційних споруд. Сьогодні було повністю розібрано 1 бліндаж та розпочато роботи на наступному.

На ділянці розведення №3, в районі населених пунктів Богданівка і Петрівське Донецької області, триває очищення територій від вибухонебезпечних предметів. Сьогодні співробітниками ДСНС України обстежено 3,1 гектара території та вилучено 18 ВНП. Загальні цифри, з початку робіт, складають 5,37 гектара та 37 ВНП відповідно.

14 листопада збройні формування Російської Федерації та її найманці 15 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв позиції підрозділів Об’єднаних сил із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї. Окрім того, ворог вів вогонь з гармат БМП.

Факти ворожого вогню було зафіксовано неподалік Новотошківського, Новомихайлівки, Кам’янки, Гнутового, Новолуганського, Оріхового, Жолобка, Луганського, Пісків, Широкиного, Майорська та Красногорівки.

Минулої доби, внаслідок обстрілів, поранення несумісне з життям отримав один військовослужбовець Об’єднаних сил.

Вчора представниками Національної поліції України та військовослужбовцями Національної гвардії України зі складу Об’єднаних сил серед цивільного населення розкрито 1 грабіж,1 крадіжка, 2 факти незаконного поводження з вогнепальною зброєю, 16 фактів незаконного обігу з наркотичними засобами. Із незаконного обігу упродовж доби вилучено 3 РПГ-22, 5 пострілів ГП-25, 6 пострілів ГП-25П, 2 постріли ОГ-7В, 4 запали УЗРГМ, 4 тротилові шашки, 4 гранати РГД-5 та 352 набої калібру 5,45 мм.

Через контрольні пункти в’їзду-виїзду на контрольовану Об’єднаними силами територію в’їхали 21846 осіб та 2403 транспортних засоби. У зворотному напрямку лінію зіткнення перетнули 21172 особи та 2417 транспортних засобів.
В пропуску через лінію розмежування, з різних причин, було відмовлено 42 особам.

Військово-цивільні адміністрації та правоохоронні органи в районі проведення операції працюють у режимі “Жовтий”, який введено 28 жовтня 2019 року.

Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та перебувають напоготові до будь-яких підступних та провокаційних дій противника.

Слава Україні!

Джерело

 

Наслідки вчорашнього обстрілу російськими окупаційними військами дачного містечка “Акація”, неподалік Авдіївки

Окупанти вкотре підтвердили, що не гребують нічим, навіть залякуванням та терором цивільного населення.

Джерело

 

Щоденний звіт № 270/2019, опублікований Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ в Україні (СММ) 14 листопада 2019 року